تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۷
جالب است ۰
اصلاحبه قانون مالیاتی در دو هفته گذشته بحث های بسیاری در بین مردم و فعالان بخش خصوصی به وجود آورده است و در این بین گروهی نگران از این اصلاحیه و اجرای آن هستند و در مقابل نیز عده ای آن را باعث شفافیت در فضای اقتصادی می دانند.
بانک ها نمی توانند به حساب مردم سرک بکشند
درباره نکات مثبت و نگرانی ها نسبت به اجرای این قانون با کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان گفت و گو کرده ایم:

دو هفته پیش اصلاحیه قانون مالیاتی رسما ابلاغ شد و از ابتدای سال آینده اجرایی خواهد شد، اصلاحبه ای که بحث و نظرات بسیاری درباره اش در این هفته ها مطرح شده است؛ نظر شما درباره این اصلاحیه چیست؟

اصلاحیه قانون مالیاتی یک سری نکات مثبت دارد و البته نگرانی هایی هم نسبت به آن وجود دارد که به نظرم در تدوین آیین نامه های اجرایی این قانون قابل رفع شدن هستند. اما به صورت کلی پرداخت مالیات یک موضوع ملی، همگانی و یک مسئولیت اجتماعی است که در همه بخش ها باید پرداخت شود و اساسا مالیات متعلق و در خدمت بخش خصوصی است چون برای تسهیل کسب و کار بخش خصوصی، توسعه و زیرساخت های کشور هزینه می شود. اگر پایه های مالیاتی درست و منطقی باشد و اگر همه آحادی که مشمول مالیات هستند، مالیات خود را پرداخت کنند مجددا این مالیات پرداختی به نفع خود منافع عمومی و به خصوص بخش خصوصی در نهایت هزینه خواهد شد، برای مثال وقتی کسب و کاری در یک منطقه می خواهد راه بیفتد خب نیاز به امکانات زیرساختی دارد که ایجاد آن ها هزینه های فوق العاده بالایی دارد، حالا در این بین اگر دولت این هزینه های زیرساختی را بتواند از طریق مالیات فراهم کند آن کسب و کار می تواند بدون نگرانی از هزینه هایی مانند جاده، برق وآب، گاز و... راه اندازی شود و صاحب آن کسب و کار تنها به فکر راه اندازی واحد صنعتی و تولیدیش باشد؛ توجه داشته باشید که این موضوع در سال های گذشته برای بنگاه ها چالش هایی را ایجاد کرده بود؛ یک بنگاهی که مثلا کار خاصی همچون تولید گنداله یا کنستانتره آهن می خواست انجام دهد و واحدی را تاسیس کند مجبور می شد بخش مهمی از سرمایه هایش را در ایجاد تاسیسات برق هزینه کنند در صورتی که در شرایط مطلوب دولت می تواند این هزینه ها را از طریق مالیات تامین کند. علاوه براین یکی دیگر از نکات مثبت این قانون شفاف تر شدن اقتصاد است، هرچه اقتصاد شفاف تر باشد نفع همگانی در آن خواهد بود.

شما به نکات مثبت اشاره کردید، البته نگرانی هایی هم در این بین وجود دارد که مهم ترین آن به سوء استفاده از حساب افراد و اطلاعات حساب هاست؟

قبول دارم که اصلاحیه قانون مالیاتی نگرانی هایی را درباره سوء استفاده از اطلاعات حساب افراد به وجود آورده است اما معتقدم اگر آیین نامه های اجرایی این قانون درست و دقیق تنظیم و تدوین شوند مشکلی پیش نحواهد آمد؛ البته معتقدم در این بین باید نظرات بخش خصوصی، بانک ها، بانک مرکزی و نهادهای تاثیرگذار دیگر به درستی اخذ شود و جمع بندی صورت گیرد تا مشکلات و نگرانی های موجود حل شوند.

یکی از نکاتی که در هفته های گذشته بسیار شنیده می شود و در راستای نگرانی از سوء استفاده از اطلاعات حساب های شخصی است، موضوع در اصطلاح مردم « سرک کشیدن» به حساب هایشان است، شما به عنوان یک مدیر بانکی نظرتان در این باره چیست؟ آیا این اتفاق خواهد افتاد؟

نه اصلا در نظام بانکی این اتفاق نمی تواند بیفتد ما میلیون ها حساب داریم و هرگز نه مدیران بانکی، نه کارمندان و... در حساب مردم نمی توانند ورود پیدا کنند و سرک بکشند.

یعنی به این گونه نخواهد بود که بانک ها ریز اطلاعات حساب های مردم را به سازمان امور مالیاتی بدهند؟

ببینید به صورت طبیعی هم اکنون نیز ما قانونی داریم برای جلوگیری از پول شویی که طبق آن برخی از معاملات و عملیات مشکوک بررسی می شوند و مقامات اجازه بررسی حساب افراد را می دهد و این قانون در همه دنیا هم وجود دارد؛ مثلا از نظر مالیاتی وزیر محترم اقتصاد می تواند مجوزی بدهد برای بررسی مورد خاصی تا ریز حساب فرد را دربیاورند و از طریق بانک مرکزی یا بانک های دیگر گزارش بدهند خب این طبیعی است، الان دادگاه ها هم با حکم قضایی چنین درخواستی را می توانند از نظر قانونی مطرح کنند ولی این حالت عمومیت ندارد و حالا هم تدوین آیین نامه های اجرایی قانون اصلاحیه مالیاتی می تواند به گونه ای باشد که این نگرانی ها از بین برود و این اطمینان و اعتماد را در بین دارندگان حساب و مردم ایجاد کند. البته من اطمینان دارم که به همین سمت هم خواهد رفت تا مردم اعتماد و اطمینان داشته باشند که محرمانه بودن اطلاعات حسابشان و حریم خصوصیشان کاملا حفظ خواهد شد.

در این بین برخی از کارشناسان معتقدند با اجرایی شدن این اصلاحیه ممکن است مردم سرمایه های خود را از بانک ها خارج کنند و در بازارهای دیگر سرمایه گذاری کنند که قابل رصد نیست مانند ارز، سکه و... نظر شما چیست، آیا شما به عنوان یک مدیر بانکی این نگرانی را دارید؟

بله این وجود دارد ولی به هر حال اگر نگرانی ها به درستی اطلاع رسانی و شفاف شود طبیعتا این اتفاق نخواهد افتاد.

شما علاوه بر مدیر بانکی به عنوان یکی از اعضا هیات نمایندگان اتاق تهران هم شناخته می شوید و در پارلمان بخش خصوصی حضور دارید؛ فکر می کنید نقش بخش خصوصی در تدوین آیین نامه های این اصلاحیه چیست؟

به نظرم اتاق تهران و فعالان بخش خصوصی باید در تنظیم و تدوین آیین نامه های این قانون حضوری فعال و مشارکت داشته باشند همان گونه که در قانون تسهیل کسب و کار هم این موضوع پیش بینی شده است؛ این حضور به نظرم می تواند شرایط بهتر و مطلوب تری را برای اجرای این اصلاحیه و بخش خصوصی فراهم کند.

 

https://sarmayegozarionline.ir/vdca.0nuk49nyi5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از قیمت دلار تا پایان سال جاری
بالای 50 هزار تومان
زیر 40 هزار تومان
آخرین عناوین