رئیس سازمان خصوصی سازی گفت:تا هفته دوم اسفند صورتحساب سهام مشمولان سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در خصوص سهام عدالت گفت: تا هفته دوم اسفند صورتحساب سهام مشمولان سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
رییس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه سهام عدالت متعلق به یک دوره یا دولت نیست و نباید با موارد سیاسی کام مردم را تلخ کرد لذا همه گرایش های سیاسی کشور در شکل گیری سهام عدالت دخیل بودند و همه تلاش داشتند که ذائقه مردم را تلخ نکنند.
وی افزود: دولت هفته گذشته در مورد اصلاح سبد سهام خبری اعلام کرد و عده ای حمله کردند که سهام عدالت آل رفت در حالیکه مصوبه اصلاح سبد سهام در جهت شفاف سازی و بهبود سهام است تا مشمولان از سهام بهتری برخوردار باشند.
وی تصریح کرد: اگر دولت قرار است در پالایشگاهها باشد باید سهم دولت در همه یکسان باشد و قرار شد دولت در همه پالایشگاهها بیست درصد سهام داشته باشد که این ارزش سهام عدالت را بالا برد.
به گفته پوری حسینی، سبد سهام با دقت مراقبت شده و ارزش آن کم نشده است. با پایان پذیرفتن ده سال باید مجموعه اقداماتی برای ساماندهی سهام عدالت انجام دهیم که سه مرحله در نظر گرفته شده که مرحله اول ارایه و صدور صورتحساب برای مشمولان است تا سود آن مشخص شود ولی مراحل بعد هنوز نهایی نشده است.
وی اظهار داشت: پیش بینی شده که صندوق هایی تشکیل شود و یونیت صندوق ها به مشمولان داده شود و مرحله بعد هم ارایه اوراق سهام به مردم خواهد بود پس ارایه صورتحساب با ورقه سهام متفاوت است پس هنوز وقت خرید و فروش سهام فرا نرسیده است.
وی افزود: برای پاسخگویی مشمولانی که با اینترنت آشنایی ندارند شماره تلفن ٨٣٣٣٨ در دسترس است و می توانند سوالات را مطرح کرده و به صورت پیش فرض پاسخ بگیرند. لذا افراد می توانند تماس حاصل کنند. در ساعات اداری اپراتورها پاسخگو هستند.
وی افزود: سامانه سهام عدالت اکنون فعال است ولی صفحه صورتحساب هنوز بالا نیامده است و بخش نهایی کار البته بارگذاری صفحه صورتحساب است.
پوری حسینی گفت: سخت افزار لازمه و دستگاهها نصب شده و صورتحساب ٤٩ میلیون و ٢٢٦ هزار نفر را آماده کرده اند و سیستم برای پاسخگویی ٥٠ میلیون نفر آماده شده است که اوایل هفته آینده تا دوشنبه رونمایی خواهد شد.
رییس سازمان خصوصی سازی گفت: افرادی اگر در خارج کشور باشند، امکان دسترسی به سامانه وجود ندارد و باید تماس از داخل کشور باشد؛ ضمن اینکه اگر کسی نتوانست وارد سامانه شود باید فیلترشکن را غیرفعال کند.
وی گفت: امکان اینکه همه ٥٠ میلیون نفر همزمان وارد سامانه شوند اگرچه فراهم است ولی هزینه را بالا می برد و بنابراین یک ترتیبی لحاظ کرده ایم به این صورت که اگر پانزده اسفند کار را شروع کردیم، کسانی که سمت راست کدملی شان پنج است می توانند وارد شود؛ ۱۶ اسفند کسانی که سمت راست کدملی شان شش است می توانند وارد شوند و همینطور الی آخر. بنابراین به هر ترتیبی که پیش می رویم افراد خاصی اجازه ورود دارند.
وی افزود: دو میلیون نفر در مرحله اول شناسایی شدند و سازمان خصوصی برای آنها دعوتنامه فرستاد؛ پس فرم همراه مدارک باید تکمیل شود تا ثبت نام قطعی باشد؛ اما اگر فردی دعوتنامه را دریافت نکرده یا دعوتنامه را به همراه مدارک تحویل نداده باشد، ثبت نام شده قطعی نیست و بعدا در مورد آنها تصمیم گیری می شود.
وی افزود: اگر کد ملی متوفی وارد سامانه شود، بعدا به وراث اعلام خواهد شد که چه مراحلی باید انجام دهند.
پوری حسینی گفت: اگر کسی سواد ندارد با یک نفر سواددار مورد وثوق به اینترنت مراجعه کند چرا که امکان اینکه ٤٩ میلیون نفر به تهران بیایند و صورتحساب بگیرند وجود ندارد؛ پس مراجعات غیرحضوری است.
وی افزود: ورقه های ثبت نام اگر گم شده باشد اشکالی ندارد و نیازی هم به آن برگه نیست و اگر متوفی یا تغییر اسمی اتفاق افتاده، را شناسایی کرده ایم. فقط کد ملی نیاز است و مشخصات شناسنامه ای باید در دسترس باشد. در عین حال نیازی به تایپ کردن هم نیست؛ هدف این است که در مدت زمان کوتاه با ایمنی بالا کار را پیش بریم.
وی افزود: ابتدای هفته آینده سامانه را رونمایی خواهیم کرد و از آن روز مراجعات آغاز خواهد شد.
برای خصوصیسازی میجنگم
پوری حسینی گفت: تا زمانی که اینجا هستم برای خصوصی سازی می جنگم.
وی افزود: بنای ما بر این است در این مرحله کسانی که ثبت نام شده قطعی هستند سهام عدالت داده شود و بعد از تعیین تکلیف ٤٩ میلیون نفر، دولت در مورد مابقی افراد تصمیم خواهد گرفت البته ادعا نداریم که این افراد به روش منطقی و علمی انتخاب شده اند.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: امیدواریم بعد از تعیین تکلیف مشمولان فعلی به آنها هم سهام بدهد. در مورد سود باید گفت کم یا زیاد سودی که شرکتهای مشمول سهام عدالت در تیرماه ٩٦ تولید می کنند متعلق به مشمول است اما سهام عدالت در زندگی افرادی که درامد پایینی دارند، از این پس اثرگذار خواهند بود.
پوری حسینی در خصوص انتقاد معاون اول رییس جمهور از عملکرد خصوصی سازی گفت: چند روز قبل از شورای عالی اصل ٤٤، جلسه ای در حضور رهبری برگزار شده بود؛ البته ما هم ناراضی هستیم و مقاومت ها جدی است نمونه آن هم پالایشگاه کرمانشاه است که چهار بار مزایده برای آن برگزار شده ولی مشتری نداشته است و الان در بار چهارم کسی برنده شده و ما را تهدید می کنند که ما امنیت و شهر را به هم می ریزیم؛ جایگاه این تهدیدها در اصل ٤٤ کجاست در حالیکه این اظهارنظر مقابله با امنیت عمومی است در حالیکه مملکت بی صاحب نیست.
وی افزود:کشور نباید اینقدر برای خصوصی سازی هزینه بدهد ما گله مند هستیم و با هر هزینه ای، خصوصی سازی را انجام می دهیم.
فلان نماینده گفت اگر واگذار کنید، خودم را آتش می زنم
پوری حسینی گفت: ٤٠٠ دستگاه روی دست ما مانده است در حالیکه این آسیب مهمی است این در حالی است که هر جایی مزایده می گذاریم همه می گویند به ثمن بخث می فروشند؛ برخی در مجلس قانون اصل ٤٤ را مطالعه نکرده اند در حالیکه به آنها می گوییم حرمت قانون را نگه دارید.
پوری حسینی گفت: برخی نمایندگان می گویند اگر فلان بنگاه را واگذار کنید من خودم را آتش می زنم این حال و روز خصوصی سازی است.
پوری حسینی گفت: تا زمانی که اینجا هستم برای خصوصی سازی می جنگم.
وی افزود: خصوصی سازی خوب آن است که مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کند، این در حالی است که در ایران مالکیت منتقل شده ولی مدیریت دولتی باقی مانده است.
پوری حسینی با بیان اینکه روزی روزگاری باشگاههای پرسپولیس و استقلال واگذار خواهند شد اما فعلا تا این لحظه هیچ مصوبه یا تصمیمی برای لغو مصوبه دولت در عدم واگذاری این دو باشگاه صورت نگرفته است.