تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۱۶
جالب است ۰
در حالی گمرک پنجره واحد را برای کنترل کالاها اعمال کرده است که این سامانه روزنه هایی را برای افزایش قاچاق کالا به وجود آورده است و ترخیص کاران کد فروشی می کنند.
کدفروشی با سامانه جدید گمرک/ روزنه های قاچاق باقی است
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،اجرای پنجره واحد گمرکی از سوی گمرک تا امروز مشکلات زیادی را برای انبارداران و صاحبان کالا به وجود آورده است هرچند که این طرح در راستای مبارزه با قاچاق کالا انجام گرفته و گمرک سعی دارد تا با این طرح، ورود و خروج کالاها را کنترل کند اما نواقصی که در این طرح وجود دارد باعث شده که بازهم روزنه ای برای قاچاق کالا به وجود بیاید.

مطابق با طرح وزارت اقتصاد، تمام انبارها و مراکز نگهداری کالا موظف هستند جهت امور تجاری خود در این سامانه ثبت نام کنند و هیچ کالایی نباید ترخیص شود مگر اینکه انباری که قرار است کالا به آنجا برود،  در سامانه جامع انبارهای گمرکی به ثبت برسد. در واقع براساس این بخشنامه، تمام انبارهای عمومی و اختصاصی کشور موظف هستند قبل از ترخیص کالا، کد شناسه از این سامانه دریافت کنند تا صاحبان کالا بتوانند جواز ترخیص بگیرند.

اما نکته اینجاست که همین اخذ کد برای صاحبان کالا، روزنه ای را برای برخی ایجاد کرده که به این وسیله، کد فروشی کرده و کالاهای مختلف را با یک کد جابجا کنند. همچنین برخی از ترخیص کاران، یک کد را برای یک انبار خاص دریافت می کنند و فقط یک کامیون کالا را به آن انبار فرستاده و مابقی را به محل های دیگری می فرستند.

در واقع با وجود تلاش گمرک برای کنترل مبادی ورودی و خروجی کالاها، بازهم این سامانه نواقص زیادی دارد که نمی تواند به درستی جلوی قاچاق کالا را بگیرد ضمن آنکه وزارت صنعت معتقد است این اقدام گمرک، موازی کاری با سامانه جامع انبار این وزارتخانه است.

رصد کالا خارج از گمرک ربطی به این سازمان ندارد

براین اساس، محسن کشاورز رئیس اتحادیه انبارداران شهرری با اشاره به جلسه با مسئولان وزات صنعت، معدن و تجارت در این باره، گفت: هدف گمرک از ایجاد این سامانه و ارائه کد چه بوده است مگر غیر از این است که اول از قاچاق جلوگیری کند و دوم تنظیم بازار را انجام دهد.

وی با بیان اینکه در موضوع پیگیری کالاها پس از خروج از گمرک، این سازمان چه نقشی دارد، افزود: وظیفه گمرک این است که حق و حقوق و عوارض بگیرد و کالای مردم را تحویل دهد و خارج از گمرک برای وزارت صنعت و معدن تجارت است و به گمرک ربطی ندارد.

کشاورز با اشاره به اینکه باید برای هر اقدامی، بخش خصوصی مرتبط در جلسات دعوت شود، اظهار داشت: اینکه بار از گمرک خارج می شود و به انبارهای شهرری می آید به گمرک ربطی ندارد. الان مساله این است که انباردار کد را به تاجر می دهد اما ترخیص کار، کد را به دیگری هم می فروشد.

رئیس اتحادیه انبارداران شهرری با اعلام اینکه اینکه کامیون بعد از ارائه کد به تاجر کجا می رود را چطور می توان اثبات کرد، گفت: در برخی مواقع، ترخیص کار فقط یک کامیون را به انبار می فرستد و با آن کد کالا را به مقاصد دیگر می فرستد.

وی با اشاره به رواج کد فروشی با راه اندازی این سامانه گفت:  در جلسه ای که با مسئولان وزارت صنعت داشتیم قرار شدکه آنها جلسه ای را با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و گمرک داشته باشند.

همچنین طباطبائی از مسئولان دفاتر خدمات الکترونیک شهرری در گفتگو بامهر با تشریح مشکلاتی که این سامانه برای انبارداران به وجود آورده است، گفت: کدهایی که ثبت می شود باید انبارداران در اختیار ترخیص کاران بگذراند در این میان ترخیص کار برای ۴۰ انبار کار می کند، بنابراین از یک کد استفاده کرده و کالاها را به مکان های مختلف می فرستد.

وی با اشاره به اینکه ترخیص کار کالای اول را ترخیص می کند و کالاهای بعدی را در اختیار دیگران قرار می دهد، گفت: مورد داشتیم که کالا باید ترخیص می شده برای تهران، بارگیری هم شده است اما صاحب کالا گفته که کالا برای من نبوده و پس از پیگیری دیدیم که کالا در جاده تبریز است.

طباطبائی ادامه داد: در واقع ترخیص کار با این کد کالا ترخیص کرده است و گفته که به ادرس دیگری برود بنابراین این سامانه هم تاثیری بر کاهش قاچاق کالا ندارد.

منبع: مهر

https://sarmayegozarionline.ir/vdcc.iq1a2bqxela82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما