معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت از تصمیم این وزارتخانه مبنی بر جلوگیری از واردات ۸۴ قلم کالای مشابه تولید داخلی به منظور تقویت صنعت کشور و توسعه فناوری های مختلف خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،مهندس حبیب الله بیطرف در حاشیه برگزاری آئین شانزدهمین دوره اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس، اظهار داشت: اخیرا وزیر نفت بخشنامه ای را به کلیه شرکت های تابعه نفت و پیمانکاران طرف قرارداد با شرکت نفت ابلاغ کرد که مطابق با آن این بخش ها ملزم به استفاده از 84 قلم کالای جدید ساخت داخل شدند و هیچکدام از شرکت ها حق خرید مشابه خارجی آن محصول را ندارند.
وی با تاکید بر این که از این پس استفاده، ثبت سفارش و واردات محصولاتی که مشابه آن در داخل کشور ساخته می شود با محدودیت های جدی روبرو خواهد شد، گفت: این یک گام مثبت در تقویت صنعت داخلی، ایجاد اشتغال در کشور و توسعه فناوری های مختلف در صنعت نفت و گاز و پالایش و پتروشیمی است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت در ادامه با اشاره به فشارهایی که از طرق مختلف در عرصه های بین المللی روی جمهوری اسلامی است، تاکید کرد: به طور حتم تنها راه مقاومت در برابر اینگونه فشارها دستیابی به پیشرفت، اتکا به صنایع و توجه به ظرفیت های داخلی است.
وی در ادامه تاکید کرد: در وزارت نفت این راه شناخته شده است و با شتاب و قدرت دنبال می شود.
بیطرف در پاسخ به این سوال که اقدام اخیر وزارت نفت در جلوگیری از واردات 84 قلم کالای مشابه خارجی چه میزان از خروج ارز جلوگیری خواهد کرد، اظهار داشت: مجموعه این اقلام مبالغ قابل توحهی از خریدهای ارزی را کاهش خواهد داد.
وی افزود: تنها در زمینه یک قلم پمپ سالانه 500 میلیون دلار واردات انجام می شود که با ظرفیت سازی انجام شده در داخل کشور رقم قایل توجهی صرفه جویی خواهد شد.
در«شانزدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس» سه دستاورد برتر فناورانه شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس معاونت علمی معرفی و از برترین های این جشنواره تجلیل شد.
بر اساس این گزارش، در این آئین از سه دستاورد برتر شامل محصول پرینتر سه بعدی Sls با نام تجاری تیوان R230 از شرکت دانش بنیان آسال لیزر ساخت، محصول تخلیه اتوماتیک آب مخازن نفتی و همچنین محلول ضدعفونی و پاکسازی کانال ریشه دندان از شرکت بازرگانی تولیدی مروابن رونمایی شد.