رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه جامعه صنفی کشور در قالب دبیرخانه مشترک با اتاقهای بازرگانی و تعاون، در تدوین برنامههای کشور حضور دارد، گفت: اصناف در تدوین لایحه بودجه سال ۹۸حضور دارند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،علی فاضلی با بیان اینکه امسال برای اولین بار، اتاق اصناف ایران در تدوین لایحه بودجه مشارکت میکند، گفت: عضویت رئیس اتاق اصناف ایران در ستاد تبلیغات اقتصادی کشور، هیأت مقررات زدایی و کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی؛ دستاوردهای بزرگی است که باید برای حفظ آنها تلاش کرد.
وی افزود: اتاق اصناف به طور مستقل و همچنین در قالب دبیرخانه مشترک سه اتاق در تهیه و تدوین سه برنامه کوتاه، میان و بلند مدت کشور، یعنی لایحه بودجه، برنامه توسعه 5 ساله و سند چشم انداز 20 ساله صاحب رأی و نظر است.
رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه اصلاحیه قانون نظام صنفی در سال 1392 یعنی در آخرین دوره فعایت شورای اصناف کشور تصویب شده و هیأت رئیسه این دوره اتاق اصناف، نقشی در تصویب آن نداشتهاست، گفت: بر اساس این قانون، جایگاه اتاق اصناف بسیار تنزل پیدا کرده و اختیارات محدود و معدودی برای عالیترین نهاد صنفی کشور در نظر گرفته شدهاست.
وی با اشاره به ارتقای جایگاه اصناف در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها تصریح کرد: بهرغم وجود این قانون، توانستیم جایگاه اتاق را ارتقاء داده و علاوه بر افزایش دایره اختیارات و مسؤلیتها، به عنوان عضوی اثرگذار در نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیر کشور حضور داشته باشیم؛ ضمن اینکه در حال حاضر، بسیاری از قوانین و تصمیمات به نفع اصناف تغییر یافته که از آن جمله میتوان به حفظ اتحادیههایی چون حمل و نقل و گردگشری که قراربود به شهرداری و سازمان گردشگری واگذار شوند، اشاره کرد.
فاضلی با بیان اینکه برای اصلاح قانون نظام صنفی فرصت خوبی فراهم شده است، گفت: منتظر زمان مناسبی هستیم تا در مجلس شورای اسلامی بتوانیم این موضوع را پیگیری کنیم؛ اما باید توجه داشت که بر اساس این قانون، مواردی بر اصناف تحمیل شده است که بعضا مورد اعتراض و اننتقاد جامعه صنفی است که برای نمونه میتوان به ایجاد برخی اتحادیههای کشوری اشاره کرد که برخی با هدف تخریب، مسؤلیت تأسیس آنرا متوجه هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران دانستهاند و این در حالی است که تأسیس آن بر اساس قانون نظام صنفی بوده و هیأت رئیسه نمیتواند برخلاف قانون مصوب مجلس عمل کند.
فاضلی همچنین به بحث ساماندهی تنظیم بازار، تخصیص تسهیلات 10 هزار میلیارد ریالی به اصناف تولیدی و آموزش اصناف اشاره کرد و توضیح داد: تعامل با وزارت اقتصاد و نهاد مالیاتی در خصوص اصلاح مالیات بر ارزش افزوده و اجرای طرح جامع مالیاتی، تعامل با کمیسیونهای مجلس برای تغییر اصلاحیه قانون اصناف که در سال92 تصویب شده و همچنین رفع مشکلات بازرسی و تأمین منابع مالی از جمله دیگر اقدامات انجام شده است.
رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در بخش بازرسی نیز پیگیر هستیم تا تنها منبع درآمد آن را که به خزانه واریز می شود، اصلاح کنیم، افزود: پیگیر حل مشکل عضویت فعالان صنفی در شورای شهر هستیم؛ چراکه اصناف بیش از هم با مسائل و مشکلات شهرها آشنا هستند و همچنین اصلاح قانون ممنوعیت حضور در هیات رئیسه تشکل های صنفی در شرایطی که نمایندگان مجلس نیز که چون اصناف نماینده مردم هستند، محدودیتی برای حضور در مجلس ندارند.
وی گفت: جامعه صنفی همواره مظهر و الگوی رفتار و اخلاق اسلامی بوده و محلی امن برای همه جامعه، اجازه نداریم برای یک انتخابات، این عزت و احترام را خدشه دار کرده و جامعه صنفی را نزد مردم و مسؤلان بی اعتبار کنیم؛ این در حالی است که امروز متاسفانه در شرایطی قرار داریم که برخی با رفتارهایی که در شأن جامعه صنفی نیست، آبرو و اعتبار را مورد هدف قرار داده اند، پس در انتخابات پیش رو بار سنگینی بر دوش افرادی هست که با رأی شان مجموعه خانواده اصناف را نمایندگی میکنند.
فاضلی گفت: اجازه نمی دهیم عده ای محدود با زیرپا گذاشتن ارزشهای اخلاقی و دینی، با آبروی اصناف بازی کرده و برای تأمین منافع شخصی و گروهی به جامعه بزرگ صنفی کشور آسیب بزنند؛ پس امروز ما اهالی جامعه صنفی باید نشان دهیم که صاحبان اصلی اخلاق و فرهنگ ایرانی – اسلامی هستیم و اجازه نمی دهیم، به هر بهانه و دلیلی این اعتبار و جایگاه آسیب ببیند.
رئیس اتاق اصناف ایران هیجانات حاکم بر فضای انتخابات را موقت و زودگذر خواند و افزود: با طرح مسائل و مباحثی که تاریخ مصرف آنها با پایان انتخابات منقضی می شود، نباید به اعتبار و جایگاه اصناف آسیب زد؛ البته افق روشن و امیدوارکنندهای پیش روی جامعه صنفی کشور قرار گرفته و امروز اصناف در نهادها و مجموعههای تاثیرگذاری کرسی داشته و صاحب رأی هستند که تا پیش از این حتی اجازه اظهار نظر نداشتند.