کارشناس مسائل اقتصادی گفت: حذف چهار صفر از پول ملی مکمل اقدامات بانک مرکزی در بازار ارز، اصلاح نظام بانکی و کنترل نرخ سود است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، تیمور رحمانی با حضور در تیتر امشب درباره حذف چهار صفر از پول ملی اظهار داشت: مسئله حذف صفر از پول ملی مدتهاست که مطرح است و از سال 87 که برنامه تحول اقتصادی در جنبههای مختلف مثل مالیات و غیره مورد بحث قرار گرفت، مسئله حذف صفر از پول ملی نیز یکی از اجزای آن بود اما در سال 92 به دلیل جهشهای ارزی شرایط مناسب نبود که این کار اتفاق بیفتد اما در سالهای بعد باز پیگیری شد و بانک مرکزی درباره حذف صفر از پول ملی مظالعاتی انجام داده و تجربیات دیگر کشورها را نیز دیده است.
وی درباره ضرورت حذف صفر از پول ملی گفت: پول جدید را میتوان با "ریال جدید" یا واحد پولی جدید با اسم جدید معرفی کرد. بانک مرکزی در این باره در سالهای قبل نظرسنجی هم کرده است اما در کل واحد پول ملی را "تومان" تعریف کردند.
رحمانی در ادامه گفت: ایران تورم بین 15 تا 20 درصدی در یک دوره طولانی نزدیک به 50 ساله داشته پس حذف صفر یک مسئله اجتناب ناپذیر شده است. هزینه انتشار اسکناس سرسام آور است و با حذف صفرها میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد. از نظر تهیه صورتهای مالی نیز بهتر است واحد پول ملی به گونهای باشد که صفر کمتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی ثباتبخشی به اقتصاد است اما ارائه لایحه برای گرفتن مجوز قانونی این کار است ولی تا زمان اجرا زمان بر است، افزود: از نظر اجرا باید مطمئن باشیم که ثبات بخشی به اقتصاد در حال شکلگیری است ولی در زمان فعلی ضرورتی بر این کار نیست.
این کارشناس اقتصادی افزود: در اروپا نه تنها عدد یورو بلکه یک صدم یورو و سنت نیز استفاده میشود و ارزش دارد اما در کشور ما عدد ریال استفاده نمی شود و حتی ریال در محاسبات و معاملات ما نیز استفاده نمی شود پس مسئله گردکردن پول برای ما زیاد مشکل نیست بنابراین درست است که کشور ما ابر تورم نداشته است اما تورم 20 درصدی نیز مهم است پس در مجموع حذف صفر ضرورت دارد.
رحمانی گفت: اقدامات بانک مرکزی سعی در کنترل بازار ارز، رسیدگی به وضعیت نظام بانکی و کنترل نرخ های سود داشته تا به یک ثبات برسد، بعد اجرای این کار را انجام خواهد داد بنابراین اگر بی انضباطی بانکی وجود داشته باشد تورم تغییر نخواهد کرد و حذف صفر نیز نتیجه ای نخواهد داشت. وی افزود: اگر برای سیاست گذار پولی به دنبال اعتبار هستیم باید مطمئن باشیم که ثبات بخشی اتفاق افتاده است.