جدیدترین بررسیهای اقتصادی صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان میدهد که اقتصاد ایران روند دور شدن خود از شاخصهای رشد را در سال پیشرو نیز ادامه خواهد داد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته با توجه به بررسی متغیرهای موجود در حوزه تولید ناخالص داخلی احتمالا ایران در سالی که پیشرو خواهد بود، همچنان فاصلهاش را با روند رشد سال 1390 ادامه میدهد و احتمالا شاخصهای تولید در هر سه حوزه اصلی منفی باقی میماند.
بر اساس برآوردهای بینالمللی صورت گرفته، اقتصاد ایران در سال 2019 در حوزه تولید ناخالص داخلی نسبت به سال قبل از آن کاهش 3.6 درصدی را تجربه خواهد کرد.
اگر این پیشبینیها به وقوع بپیوندد، این سومینباری است که اقتصاد ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی دو سال پیاپی دچار رکود میشود. پیش از این، این تجربه از سالهای 1363 تا 1365 و 1391 و 1392 رخ داده بود.
بررسیها نشان میدهد که اگر اقتصاد ایران میتوانست روندی را که از سال 1390 آغاز کرده بود ادامه دهد، امروز شاخص تولید ناخالص داخلی کشور به رقمی بسیار بالاتر میرسید.
همچنین پیشبینیها نشان میدهد که پس از عبور از این سال، اقتصاد ایران در سالهای 2020 و 2021 احتمالا روند رشد مثبت به خود میگیرد؛ هر چند هنوز در قیاس با تعداد زیادی از کشورها در حوزه رشد اقتصادی شرایط قابل دفاعی ندارد. برای مثال در سال 2019 که احتمالا اقتصاد ایران به رشد منفی 3.6 خواهد رسید، اقتصاد عراق رشد 6.2 درصدی را تجربه خواهد کرد.
در حوزه تولیدات کشاورزی در تابستان سال 1397 میزان تولید در قیاس با تابستان پارسال 4.1 درصد کاهش یافته همچنین در بهار و تابستان امسال برای دو فصل پیاپی تولیدات کشاورزی ایران روند کاهشی به خود گرفتهاند که با توجه به کاهش میزان کل تولید در قیاس با سال 1396 این موضوع نشاندهنده تشدید رکود در بخش کشاورزی است.
در حوزه صنعت نیز از ابتدای سال 1395 تا انتهای سال 1397 شاخص تولید فصلی تنها در دو فصل مثبت بوده که بالاترین رقم به زمستان سال 1396 باز میگردد. در سال جاری نیز صنعت مانند کشاورزی در دو فصل بهار و تابستان با کاهش تولید مواجه شده و به نظر میرسد رکود در این حوزه تشدید شده است.
در حوزه معدن نیز مقدار تولید فصلی از تابستان 1395 تا تابستان سال 1397 نسبت به مقدار پایه سال 1390 کاهش نشان میدهد، همچنین در حوزه مقدار تولید هر چند برخی فصول افزایش میزان را نشان میدهد، اما به نظر میرسد با توجه به اینکه بالاترین آمار در پاییز سال 1396 به ثبت رسیده است در این بخش نیز تولیدات نسبت به هدفگذاریهای ابتدایی رشد قابل توجهی را پشت سر نخواهند گذاشت.