قیمت نفت روز سهشنبه پس از این که واشنگتن اعلام کرد همه معافیتهای نفتی ایران تا ماه مه خاتمه پیدا خواهد کرد و واردکنندگان را برای توقف خرید از تهران تحت فشار قرار داد، نزدیک به بالاترین رکورد سال ۲۰۱۹ ایستاد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، بهای معاملات نفت برنت با 0.5 درصد افزایش نسبت به روز دوشنبه، به 74.40 دلار در هر بشکه رسید در حالی که روز گذشته تا مرز 74.52 دلار پیش رفته بود.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 0.5 درصد افزایش نسبت به روز گذشته، به 65.95 دلار در هر بشکه رسید.
آمریکا روز دوشنبه از خریداران نفت ایران خواست خریدهای خود را تا اول ماه مه متوقف کنند در غیر این صورت با تحریمها مواجه خواهد شد و به شش ماه معافیتهایی که به مشتریان بزرگ نفت ایران اجازه داده بود به وارداتشان در حجم محدودتر ادامه دهند، پایان داد.
بانک بارکلیز در یادداشتی نوشت: پس از اعلام تصمیم آمریکا، بسیاری از فعالان بازار نفت غافلگیر شدند و این اقدام به محدود شدن شدید عرضه در بازار منجر خواهد شد.
این بانک انگلیسی افزود: هدف واشنگتن برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، قیمت نفت را در معرض ریسکهای صعودی قرار میدهد.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ نیز اظهار کردند: این تصمیم احتمالاً مشکلات اخیر عرضه که به دلیل کاهش عرضه اوپک، تحریمها علیه نفت ونزوئلا و منازعه در لیبی ایجاد شده است را وخیمتر خواهد کرد.
اقدام آمریکا برای تشدید تحریمها علیه ایران، همزمان با تحریمهای واشنگتن علیه صادرات نفت ونزوئلا و همچنین توافق کاهش تولید کشورهای اوپک و غیراوپک صورت میگیرد که بازارهای جهانی نفت را با محدودیت عرضه مواجه کرده و به بالاتر رفتن قیمتها منجر شده است.
الن والد، از مرکز انرژی جهانی در شورای آتلانتیک در این باره گفت: به نظر میرسد آمریکا انتظار دارد عربستان سعودی و امارات متحده عربی حذف نفت ایران را جبران کنند اما این امر لزوماً به معنای آن نیست که عربستان سعودی نیز همین طور فکر میکند.
بر اساس گزارش رویترز، قرار است کشورهای اوپک و غیراوپک در ژوئن برای تصمیمگیری درباره سیاست تولید خود دیدار کنند.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: عربستان سعودی در پی بیانیه اخیر دولت آمریکا در خصوص تحریمها علیه صادرات نفت ایران، به دقت تحولات بازار نفت را دنبال میکند و با سایر تولیدکنندگان نفت هماهنگ خواهد بود تا نسبت به وجود عرضه کافی برای مصرف کنندگان اطمینان حاصل شود و در عین حال، تعادل بازار جهانی نفت برهم نخورد.