اوپک و متحدانش قرار است حداقل دو سناریو را مورد بررسی قرار دهند که تولید نفت را بیش از حد فعلی افزایش می دهد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،اوپک و متحدانش قرار است حداقل دو سناریو را مورد بررسی قرار دهند که تولید نفت را بیش از حد فعلی افزایش می دهد.
اگر این گروه در آخر تصمیم بگیرد تولید را اضافه کند، یک مانع وجود دارد: ساز و کارهای داخلی گروه نشان میدهد در صورت برداشته شدن محدودیت تولید فعلی و افزایش سریع تولید نفت، بازار جهانی گرفتار عرضه بیش از حد نفت خواهد شد.
با کاهش تولید در خاورمیانه به خاطر افزایش درگیری ها در منطقه، گروهی از تولید کنندگان اصلی اوپک و متحدانش به رهبری روسیه در روز یکشنبه جلسه ای مشورتی خواهند داشت. هیچ تصمیمی در این جلسه گرفته نمیشود. شرکت کنندگان تنها در مورد مسائل گفتگو می کنند و پیشنهاداتشان را ارائه می دهند تا در نشست کامل اوپک در ماه ژوئن در وین در مورد آنها تصمیمگیری شود.
اوپک و شرکایش در دسامبر توافق کردند روزانه 1.2 میلیون بشکه تولید نفت را کاهش دهند. این کاهش تولید باعث افزایش دوباره قیمت نفت در سال جاری شده است ولی این توافق درژوئن پایان می یابد. نشست این هفته برای مشخص کردن ادامه مسیر در سال جاری برگزار می شود.
یک سناریو که در روز جمعه در اختیار نمایندگان قرار گرفت این است که اوپک و کشورهای غیرعضو اوپک کاملاً به تعهد خود در ماه های می و ژوئن پایبند باشند. از آنجایی که برخی کشورها در حال حاضر بیش از میزان توافق شده تولیدشان را پایین آوردهاند ، اگر تمام کشورها به سهمیه توافق شده در دسامبر بازگردند ، کل تولید 396 هزار بشکه برای کشورهای عضو اوپک و 411 هزار بشکه برای کشورهای غیرعضو اوپک افزایش می یابد.
سناریوی دیگر به تکتک تولیدکنندگان اجازه می دهد خط مبنای تولید خود را حداکثر میزان تولید شان در 4 ماه آخر 2018 قبل از امضای قرارداد کاهش تولید اوپک قرار دهند.
سناریو پیروی کامل از توافق ماه دسامبر باعث کاهش موجودی نفت دنیا در نیمه دوم سال میشود ولی سناریوهای دوم باعث افزایش موجودی تا بالاتر از میانگین 5 ساله تا پایان سال خواهد شد.
هر دوی این سناریوها از این جهت خوشبینانه هستند که فرض میکنند تولید ایران، لیبی و ونزوئلا از آوریل تا پایان سال ثابت میماند. مصطفی سانالا، رئیس شرکت ملی نفت لیبی هشدار داد که تولید این کشور احتمالا 95% طی جنگ داخلی سقوط می کند.
ایران تحت تحریم کامل صادرات نفت از طرف آمریکا قرار دارد و تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا هم شدیدتر میشود. در نتیجه تولید برخی کشورها از حد توافق شده کمتر خواهد بود.
عربستان هم یک سناریوی سوم را ارائه می دهد که محتاطانه تر است و معیارهای محاسبه موجودی اضافی نفت دنیا را تغییر میدهد. در این مدل جدید از دوره 2010 تا 2014 به عنوان نقطه مبنا استفاده می شود. در 2014 تولید ناگهان افزایش یافت .مطالعات نشان میدهد با کند شدن رشد اقتصاد جهان و افزایش تولید نفت آمریکا، اوپک باید راهحل محافظه کارانه تری در پیش بگیرد.