وزیر نیرو اعلام کرد: صادرات برق ایران به عراق پس از پرداخت ۳۵۰ میلیون دلار از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بدهی این کشور، از سر گرفته شد و قرار است بقیه بدهی بر اساس یک جدول زمانی به صورت اقساطی واریز شود.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،حمید چیت چیان امروز (سه شنبه) در حاشیه آیین خدمت رسانی آب و برق به روستاها، در جمع خبرنگاران گفت: حجم صادرات برق به عراق با توجه به درجه حرارت هوا و مصرف عراق متفاوت است.
وزیر نیرو ظرفیت صادرات به عراق را نزدیک به 1500 مگاوات ذکر کرد و گفت: با توجه به شرایط مختلف، برخی روزها میزان صادرات افزایش و برخی روزها کاهش می یابد.
صادرات برق به کشور عراق با پایان یافتن قرارداد این کشور در ساعت 24 آخرین روز دسامبر 2016 (دوازدهم دی ماه) قطع شد.
پیشتر «آرش کردی» مدیرعامل شرکت توانیر گفته بود، شبکه برق عراق اجازه افزایش صادرات برق را نمی دهد، هر چند صادرات برق را در تابستان به دلیل نیاز داخلی نمی توان افزایش داد.
وی تصریح کرد: میزان صادرات برق ایران به عراق برحسب روزهای هفته متغیر است اما به طور میانگین روزانه 700 تا هزار مگاوات برق صادر می شود.
جمهوری اسلامی ایران با هفت کشور ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق و همچنین جمهوری خودمختار نخجوان مبادله برق دارد که در این میان به ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان فقط برق صادر می کند.
صادرات برق جمهوری اسلامی ایران به کشورهای همسایه در سال 1394 با رشد 6 درصدی نسبت به سال پیش از آن به بیش از 10 میلیارد کیلو وات ساعت رسید که 2.5 برابر واردات برق در همان سال بود.
** شدت خشکسالی کاهش پیدا کرده است
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع بارندگی های اخیر اشاره کرد و گفت: بعضی از کارشناسان کشور معتقدند بارندگی پارسال و امسال نشانه هایی بر آغاز یک دوره ترسالی در کشور است.
وی تاکید کرد این مطالعات، مطالعاتی آماری است و قاطعانه نمی توان آن را بیان کرد اما نشانه هایی مبنی بر این امیدواری وجود دارد که شدت خشکسالی کاهش پیدا کرده است.
** سه گام برای رهایی از خاموشی در تابستان
چیت چیان در مورد اوج مصرف برق در فصل تابستان و احتمال خاموشی گفت: با برنامه ریزی های انجام شده، ظرفیت های تولید برق افزایش یافته است. با کمک کشاورزان و صاحبان صنایع مصرف برق آنها در ساعت اوج روز کاهش پیدا می کند. همچنین، مدیریت مصرف نیز در دستور کار قرار دارد که با این سه گام، امیدواریم در زمان اوج بار (پیک مصرف) مشکلی نداشته باشیم.
وی تاکید کرد باید در فصل تابستان، نزدیک به چهار هزار مگاوات از مصرف اوج بار را کاهش دهیم که این مهم فقط با کمک مردم انجام می شود.
** تلفات برق در شبکه توزیع تک رقمی می شود
وزیر نیرو درباره کاهش تلفات برق گفت: خوشبختانه در کاهش تلفات به موفقیت های خوبی دست پیدا کرده ایم؛ در آغاز فعالیت دولت یازدهم، بیش از 15 درصد تلفات در شبکه توزیع برق داشتیم که این عدد به کمتر از 11 درصد رسیده است.
چیت چیان ابراز امیدواری کرد تلفات برق در شبکه توزیع تا پایان امسال به کمتر 10 درصد برسد و تک رقمی شود.
وی گفت: این دستاورد نه فقط از منظر اقتصاد برق موفقیت بزرگی به حساب می آید، بلکه موجب می شود انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانه ای نیز کاهش پیدا کند.