سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از قاچاق ده هزار میلیارد تومانی پوشاک و مجموعه نساجی خبر داد و گفت: سه هزار میلیارد تومان هم بابت قاچاق گوشی تلفن همراه هزینه می شود.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،قاسم خورشیدی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: بیش از هفت میلیارد تومان از حجم کاهش قاچاق مربوط به قاچاق خروجی است که عمدتا به سوخت مربوط می شود؛ البته تقاضای کالا برای کالاها را هم مشخص کرده و عرضه هم روشن می شود که شکاف این موضوع قاچاق محاسبه می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه و قاچاق افزود: بیش از ۲.۵ میلیارد دلار پوشاک در سال گذشته قاچاق شده که پس از آن قاچاق کفش، برنج، چای، طلا و لوازم خانگی نیز کالاهایی هستند که بیشترین قاچاق را دارند.
وی تصریح کرد: قاچاق لوازم خانگی نیز ۶۵۸ میلیون دلار بوده و پس از آن تلفن همراه نیز با ۶۲۵ میلیون دلار قرار می گیرد که بیش از دو هزار میلیارد تومان ارزش دارد؛ اگرچه قاچاق پوشاک ده هزار میلیارد تومان است.
به گفته خورشیدی، حجم برآوردی قاچاق ۱۲.۶ میلیارد دلار است که حاصل معافیت هایی است که قانون دیده ولی درست عمل نمی شود. این در حالی است که در سال قبل از طریق کوله بری بدون کوچکترین نظارتی۳.۶ میلیارد دلار است.
وی افزود: سال قبل در بخش مسافری ۳.۸ میلیارد دلار قاچاق وارد کشور شده است؛ حجم شکاف عرضه و تقاضای ١٧ کالای منتخب ۱۲.۶ میلیارد دلار است که بر این اساس حجم قاچاق ورودی بر اساس برآوردها ۱۲.۱ میلیارد دلار است. این در حالی است که حجم قاچاق در سال ٩٥ نسبت به سال ٩٤ حدود ١٥ درصد کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: نسبت کشفیات سال گذشته نسبت به سال ٩٢ رشد قابل ملاحظه ای داشته به این معنا که در سال گذشته ۱۴۶۰۰ میلیارد تومان کشف قاچاق را داشتیم. البته باید توجه داشت که وصولی جرایم نیز در سال ٩٥ حدود ٢٥ درصد رشد داشته است.
خورشیدی در خصوص قاچاق سازمان یافته گفت : کشفیات پرونده های بالای پانصد میلیون از سوی نیروی انتظامی ٨٩ درصد و پرونده های بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان ٦٥ درصد رشد داشته است.
وی افزود: وزارت اطلاعات نیز با قاچاق سازمان یافته مبارزه کرده که میزان کشفیات آن در سال ٩٥ معادل ۱۰ هزار و ٣٧٠ میلیارد تومان و در قالب ٩٩ پرونده بوده است.
خورشیدی با اشاره به افزایش هزینه سه تا ۵ برابری هزینه قاچاق کالا گفت: با توجه به اقدامات پیشگیرانه ای که انجام شده، در کنار الکترونیکی کردن فرآیندهای تجارت، گردش کالا در کشور شفاف شده و هزینه قاچاق سه تا پنج برابر افزایش یافته است.
به قاچاقچیان یقه سفید رحم نکنید
خورشیدی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه به یقه سفیدان قاچاقچی نباید رحم کرد، گفت: وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نباید به یقه سفیدان رحم کنند، ما با احدی تعارف نداریم اگر فردی قاچاقچی است وظیفه این دستگاهها است که برخورد کنند.
وی افزود: امروز مصادیق قاچاق سازمان یافته کوله بری است و فرد قاچاقچی با برنامه ریزی کوله بر را اجیر کرده و کالا را پشت معابر کوله بری می اورد و کوله برهای اجیر شده را سازمان می دهد، اکنون بازارهای بزرگ در غرب کشور مثل پاوه، بانه، مریوان، پیرانسهر، جوانرود که اتفاقا آوازه ملی هم دارند.
وی افزود: اکنون برخی از شهرهای مرزی ۱۸هزار واحد صنفی داریم که تناسبی با این شهرها ندارد ولی ما درصدد توسعه بازارچه های مرزی هستیم تا این کوله برها ساماندهی شوند.