سرپرست کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ معتقد است که سه رشته کشتی، تکواندو و کاراته شانس بیشتری برای کسب مدال در بازیهای توکیو دارند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،نصرالله سجادی، سرپرست کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ در رابطه با طراحی لباس کاروان ایران برای المپیک توکیو گفت: تا جایی که اطلاع دارم انتخابات انجام شده و از بین مجموعه طرح ها و کارها، ۱۲ مجموعه انتخاب شده است و به کمیته ملی المپیک پیشنهاد شده است. در جلسه ستاد عالی بازیها هم صحبت شد و قرار شده تا دوباره در این مورد صحبت کنیم. مشکلی وجود ندارد طرح ها آماده هستند و فقط باید انتخاب کنیم
او در واکنش به اینکه زنان میتوانند به عنوان سرپرست کاروان ورزشی به رویدادهای ورزشی اعزام شوند گفت: در آینده میتوانند. الان که من هستم اما اعتقاد دارم که زنان میتوانند به عنوان سرپرست کاروان باشند.
سجادی در مورد شرایط تیم ملی فوتبال امید و شانس کم آنها در کسب سهمیه المپیک گفت: در ستاد در این باره صحبتی نشده است. وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال باید شرایط را بررسی کنند. ما در مسائل فنی دخالت نمیکنیم و فقط حمایت میکنیم. فعلا مسابقات تمام نشده اما شانسشان خیلی کم است.
او در پاسخ به این سوال که پیش بینی کمیته ملی المپیک چند سهمیه المپیک توکیو است؟ گفت: پیش بینی این بوده که نزدیک ۶۰ تا حداکثر ۷۰ نفر سهمیه بگیریم. الان تا اندازه ای موفق شدهایم و هنوز وقت داریم. شما میدانید برای اولین بار بعد از انقلاب است که دو رشته تیمی ما سهمیه میگیرند. البته قبل از انقلاب قهرمان بازیهای آسیایی به المپیک میرفت و رقابتها به این صورت فشرده نبود البته قصد این را ندارم که ارزش آنها را پایین بیاورم.
سجادی درباره اینکه برخی کشورها پیش بینی مدالهای خود را کردند اما چرا ایران در این زمینه صحبت نکرده است؟ بیان کرد: تعداد کشورهایی که پیش بینی مدال کردند زیاد نیست. ۲۰۶ کشور در المپیک شرکت میکنند و حدود ۸۰ کشور مدال آور هستند. فدراسیونهای ما هم پیش بینیهایی کردند اما الان نمیشود اعلام کرد. مثلا در کشتی همیشه مدال آوردیم و این دوره هم باید مدال بیاوریم. در کشتی از ۱۲ سهمیه تعدادی را کسب کردیم و حتما ۷ نفر دیگر هم کسب سهمیه میکنند. اجازه بدهید ابتدا کسب سهمیه انجام شود. کشورهایی که پیش بینی میکنند ۹۰ درصد سهمیههای خود را گرفتهاند. کشور ما هم میتواند پیش بینی کند چون به خوبی از شرایط بازیها و رقبا آشنا هستیم اما باید تکلیف سهمیه ها مشخص شود. هنوز کاراته، شمشیربازی، قایقرانی و بوکس کسب سهمیه هایشان مانده است. پیش بینی داریم که در رشتههای کشتی آزاد و فرنگی، کاراته و تکواندو مدال بگیریم و شانس بیشتری دارند.
او در مورد تعیین معاونان کاروان اعزامی گفت: وقتی تعداد ورزشکار، کادر فنی، پزشکی و اجرایی مشخص شود، معاونان را هم تعیین میکنیم.
سجادی در همایش ملی زن و ورزش در مورد حضور زنان در رویدادهای ورزشی بیان کرد: در این سال ها به حوزه ورزش بانوان در سطح بین المللی توجه شده است. جهان در رویدادهای قاره ای و المپیک دوره های خوبی را در بخش بانوان نداشته است. در سال ۱۹۰۰ در پاریس ۲/۲ درصد ورزشکاران زن بودند و تا اواخر قرن بیستم به چهل درصد رسید برخی فکر می کنند ما چون محدود هستیم زنان فعال نیستند اما اینگونه نیست.
او افزود: در سطح کمیته بین المللی المپیک فعالیت های زیادی برای حضور زنان انجام شده است. در المپیک ۱۹۶۴ اولین حضور بانوان ایران در دوومیدانی و ژیمناستیک را داشتیم که سه بانو شرکت کردند. ۱۹۶۸ و ۱۹۷۲ نیز زنان ما غایب بودند. المپیک ۱۹۷۶ تیم شمشیربازی زنان ایران حضور داشت. تا المپیک ۲۰۱۶ جمعا ۸ دوره، ۳۳ ورزشکار زن در رشته های دوومیدانی، ژیمناستیک، شمشیر بازی، تیراندازی، تکواندو، تنیس روی میز، تکواندو و قایقرانی داشتیم.