یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد چند وقت اخیر گروه خودرو در بازار به واسطه گزارش تجدید ارزیابی داراییها صورت گرفت که باعث شد بازار به سمت معامله این سهمها پیش رود و در مسیر صعودی قرار بگیرد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، مهدی طحانی به علت افت روز گذشته گروه خودرو در بازار اشاره کرد و افزود: مهمترین دلیل روند منفی گروه خودرو کسب سود در بازار است، فعالان بازار نسبت به این موضوع واقف هستند که شرکت های خودروسازی به لحاظ عملیاتی با زیان روبرو شدند، رشد چند وقت اخیر به واسطه گزارش تجدید ارزیابی داراییها صورت گرفت که باعث شد بازار به سمت معامله این سهمها پیش رود و در مسیر صعودی قرار بگیرد.
وی افزود: روز گذشته نماد خودروییها در صف فروش قرار داشتند، نمادهای بانکی از مثبت به منفی رسیدند پالایشیها در صف خرید قرار داشتند و روند معاملات پتروشیمیها و فلزیها به صورت متعادل در حال انجام بود.
طحانی اضافه کرد: صف فروش گروه خودرو از امروز جمع آوری میشود و دوباره از فردا ( دوشنبه) مورد توجه سهامداران در بازار قرار میگیرد و انتظار میرود گروه خودرو از این به بعد به صورت ملایم در مسیر افزایشی قرار گیرد.
وی افزود: روز گذشته حجم معاملات بیش از 6 هزار میلیارد تومان بود و شاخص بورس از حدود مثبت 10 هزار واحد به حدود چهار هزار واحد رسید و شاخص، بالای عدد 450 هزار واحد قرار گرفت.
طحانی خاطرنشان کرد: انتظار کارشناسان درباره روند معاملات بورس، حرکت شاخص تا کانال 350 هزار واحد به صورت ملایم افزایشی باشد، اما پیشبینیها اشتباه از آب در آمد.
این کارشناس بازار سرمایه به علت رشد گروه بانک در معاملات بازار اشاره کرد و افزود: گروه بانکیها از کلیت بازار به لحاظ بازدهی عقب مانده بودند، بهای تمام شده پول برای صنعت بانکداری کاهش یافته و وثایقی که بانکها از طلبکاران دریافت کرده بودند به دلیل تورم ارزشمند شده است به همین دلیل افراد انگیزه بیشتری را برای پرداخت طلب خود دارند.
وی پیش بینی خود از روند معاملات بورس اینگونه بیان کرد: بازار شدت رشد خود را به مرور از دست می دهد، این روند معاملات بورس تا پایان سال بستگی به بازار جهانی و اوضاع سیاسی ایران دارد، اما بازار به شکل متعادل در مسیر افزایشی قرار دارد.
به اعتقاد طحانی، بازار تا پایان سال میتواند شاخص 500 هزار واحد را ببیند، اما به طور حتم اصلاح خواهیم داشت.
این کارشناس بازار سرمایه به مهمترین و اصلی ترین عامل رشد شاخص بورس پرداخت و گفت: نقدینگی و افزایش اندک دلار نیمایی به عنوان اصلیترین عامل رشد بازار تلقی میشود، قیمتگذاری بسیاری از محصولات موجود در شرکتها با سامانه نیما انجام می شود و به همین دلیل این افزایش قیمت در رشد بازار سرمایه تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه پیش بینی روند معاملات بورس برای سال 99 سخت است، گفت: مسایل سیاسی بر روند بازار تاثیر گذار است ولی با فرض شرایط موجود، بازار سرمایه سال آینده بیشترین بازدهی را در مقابل دیگر بازارها در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.