تامین مالی پروژه ها از طریق بازار مالی در چهار سال اخیر ۱۰ برابر افزایش یافته است
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری انلاین ؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین همایش مالی ایران با محوریت تامین مالی گفت: حجم اوراق منتشر شده در سال ٩٤ حدود ١٤ هزار میلیارد تومان بود در حالی که امروز این عدد به ١٤٠ هزار میلیارد تومان رسیده است.
«شاپور محمدی» در این همایش افزود: رشد اقتصادی کشورها بر رشد فناوری استوار است بنابراین زمانی که تامین مالی در کشور وجود نداشته باشد، بهرهوری هم بیمعنی خواهد بود. محمدی خاطرنشان کرد: اگر بخش واقعی اقتصاد کشور سودآور باشد، فعالیت بازار مالی هم موفق بوده و بهبود عملکرد اقتصاد و بازار مالی را شاهد خواهیم بود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان داشت: نگاه فعالان بازار سرمایه بدین صورت است که اگر تامین مالی در بازار مالی به خوبی انجام شود، رشد اقتصادی در بخش واقعی موفقیتآمیز خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تامین مالی در همه کشورها به عنوان اصلی ترین کارکرد بازار مالی محسوب میشود که در آن نظام بانکی مسئول اصلی تامین مالی است، افزود: اما بازار سرمایه در چند سال اخیر نقش خود را در این موضوع پررنگتر کرده است.
محمدی گفت: این موضوع نشان می دهد عزم و اراده در بورس برای توسعه ابزار مالی و تنوع بخشی آن وجود داشته است، اما همچنان در مقایسه با تسهیلات بانکی فاصله دارد.وی یکی از ابزارهایی که در چند سال اخیر از آن استفاده چشمگیری شده را اسناد خزانه اسلامی دانست و ادامه داد: تاکنون حدود ٤٠ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی منتشر شده است.رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در سال ٩٢ اوراق صکوک اجاره برای شرکت هواپیمایی ماهان منتشر شد و اکنون اوراق صکوک اجاره را برای سهام در نظر گرفتهایم.
وی اظهار داشت: همچنین در بورس با اوراق منفعت (ساخت نیروگاه)، اوراق مرابحه (خرید کالا برای تولیدکننده)، اوراق جعاله ( فعالیت پیمانکاری) و اوراق سلف موازی ( تامین مالی تولیدکننده برای کوتاه مدت) همراه هستیم.
محمدی روش عرضه اولیه و افزایش سرمایه را از دیگر انواع تامین مالی دانست و گفت: این امکان را برای شرکتها فراهم میکند تا ضمن تامین نقدینگی، زمینه ایجاد رونق در فعالیت ها را فراهم کنند.
وی ادامه داد: همچنین مخترعین میتوانند از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند و تا از طریق تامین مالی جمعی مبلغ مورد نیاز را برای تجاری سازی اختراع خود فراهم آورند.رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این ابزارها از جمله ابزار متعددی هستند که برای پوشش ریسک و تامین مالی در اختیار افراد و شرکتها قرار میگیرد و همچنین فروش استقراضی از هفته آینده وارد بازار سرمایه خواهد شد.
به گفته وی، ایران از نظر طراحی ابزار و بازار نسبت به دیگر کشورها موفق بوده است.محمدی گفت: صندوق های بازارگردانی معاف از مالیات هستند، هر چند که بازار سرمایه ایران تاکنون دو هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه حجم معاملات چهار بورس تا روز گذشته حدود ٨٤٩ هزار میلیارد تومان بوده، ادامه داد: تاکنون ٦٢٣ شرکت در بورس و فرابورس حضور دارند افزود: اگر بازار دنیا را در نظر بگیریم دوسوم از آن اوراق بدهی و یکسوم بازار سهام است،این در حالی است که بازار بدهی در ایران همچنان کوچک است.وی اظهار داشت: سازمان بورس از چنین آمادگی برخوردار است تا اوراقی را منتشر کند که نیاز به ضمانت بانکی نداشته باشد بلکه مبتنی بر سهام باشد.
محمدی گفت: از برنامه های سازمان بورس برای سال آینده افزایش سهم این بازار برای تامین مالی است و در صدد هستیم تا بورس نقش پررنگتری در انتشار اوراق داشته باشد.