داریوش اسماعیلی گفت: در سال گذشته ۲۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور به حوزه معدن و صنایع معدنی اختصاص داشته است و در سال ۹۹ نیز قصد داریم ۲۰ تا ۲۵ درصد به ذخایر معدنی کشور اضافه کنیم.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،داریوش اسماعیلی در جلسه اسحاق جهانگیری با وزیر، معاونان و مدیران وزارت صمت که در محل این وزارتخانه برگزار شد، در مورد موضوعات مرتبط با معدن و صنایع معدنی بیان کرد: در حوزه استخراج معادن به رقم ۴۱۰ میلیون تن مواد معدنی در سال ۱۳۹۸ رسیدیم و هم اکنون ذخایر ثبت شده معدنی ما ۵۰ میلیارد تن است.
وی با بیان اینکه ۱۰ هزار و ۴۰۴ معدن در کشور داریم، گفت: بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ معدن فعال است و حدود ۱۴۲ هزار اشتغال مستقیم در معادن وجود دارد.
احیای ۱۴۶ معدن در سال گذشته
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت در ادامه با اعلام اینکه فعال سازی معادن کوچک و متوسط را در برنامه سال گذشته داشتیم که امسال نیز تداوم دارد، تصریح کرد: در سال گذشته ۱۴۶ معدن را احیا کردیم و امسال هدفگذاری کردیم تا بیش از هزار معدن دیگر را نیز فعال کنیم.
اسماعیلی افزود: حقوق وصولی معادن در سال گذشته هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان بود و توانستیم ۳۲۱ دستگاه ماشین آلات و تجهیزات معدنی را وارد کشور کنیم.
وی با اعلام اینکه تولید در بیشتر حوزههای صنایع معدنی مثبت بوده است، گفت: در حوزه آهن اسفنجی ۲۳ واحد فعال و در حوزه مقاطع فولادی ۱۴۸ واحد تولیدی فعال داریم.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه در سال گذشته ۲۰۹ فقره پهنه واگذار شد، اضافه کرد: همچنین ۹۱۷ منطقه امیدبخش شناسایی شده که ۴۰۰ منطقه در دست مزایده است یا مزایده آنها برگزار شده و ۵۱۷ فقره دیگر فعلاً در اختیار مدیران پهنه قرار دارد.
سهم ۲۵ درصدی معدن و صنایع معدنی از صادرات در سال ۹۸
اسماعیلی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور به حوزه معدن و صنایع معدنی اختصاص داشته است، گفت: در سال گذشته بیش از ۱۷۰۰ معدن مورد بازرسی قرار گرفت و به ویژه در حوزه ایمنی معادن ۸۰۰ معدن مورد بررسی ویژه قرار گرفت.
وی درباره برنامههای سال جاری نیز بیان کرد: در سال ۹۹ می خواهیم ۲۰ تا ۲۵ درصد به ذخایر معدنی کشور، ۳۰ درصد به میزان استخراج و ۲۵ درصد به تولیدات صنایع معدنی اضافه کنیم.