گزارش موسسه بین المللی مطالعات سرب و روی حاکی از این است که بازار روی در فصل نخست ۲۰۲۰ با مازاد ۲۳۹ هزار تنی مواجه شد و موجودی این فلز ۱۵۶ هزار تن افزایش یافت.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،تولید روی جهان با افت نیم درصدی مواجه شد که در نتیجه کاهش تولید در بولیوی، چین، ترکیه، نامیبیا و اروپا اتفاق افتاد در حالی که، این کاهش تا حدی با افزایش تولید روی در استرالیا، مکزیک، پرو، آفریقای جنوبی و آمریکا جبران شد. به این ترتیب، تولید روی تصفیه شده ۳.۲ درصد افزایش یافت که چین در رتبه نخست افزایش قرار دارد.
بر اساس این گزارش، تقاضای جهانی روی ۴ درصد کاهش یافت. همچنین میزان واردات کنسانتره روی چین با افزایش ۲۷.۸ درصدی به ۴۷۹ هزار تن رسید، در حالی که واردات خالص روی تصفیه شده این کشور با افت ۵۰.۸ درصدی مواجه شد.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی مطالعات سرب و روی، میزان عرضه سرب تقریبا ۱۹ هزار تن از تقاضا پیشی گرفت و موجودی سرب هم به دلیل افت ذخایر انبارهای بورس شانگهای ۳۱ هزار تن کاهش یافت.
کاهش تولید معادن سرب در چین، هند و قزاقستان به کاهش ۳.۴ درصدی تولید جهانی سرب معدنی منجر شد. علاوه بر این، تولید جهانی سرب با کاهش ۷.۱ درصدی به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید.
در همین حال، استراتژیست کالایی «سیتی» در یک وبینار با تمرکز بر موضوع سرب و روی که به میزبانی «فست مارکتز» برگزار شد، گفت: به فلزات پایه در میان مدت دیدگاه سازنده ای دارد، اما در کوتاه مدت محتاط است.
اولیور ناجنت افزود: هم اکنون متوجه دوگانگی بین گرایش ها در چین و خارج از چین هستیم. سرمایه گذاران خارج از چین محتاط هستند، هنوز نگرانی های زیادی درمورد ورود به دوره نیو نرمال(دوره بعد از شیوع کرونا در جهان) و اینکه چه خطراتی در بازار ایجاد می کند، وجود دارد.
ناجنت نسبت به بازار فیزیکی که شاید در هفته های آتی شاهد فشار باشد، محتاط است. چین در ماه های جون و جولای تمایل به عقب نشینی فصلی دارد(تمایل به کاهش نرخ ساخت و ساز و لوازم خانگی) و این مساله به موجودی فیزیکی فشار می آورد.
وی با بیان اینکه روی تحت تاثیر اقدامات پیشگیری از کووید-۱۹ قرار گرفته است، افزود: نگرش او برای کل سال به طور کامل تغییر کرده است.
نمودار ۱- روند تاریخی قیمت روی در بورس فلزات لندن
استراتژیست کالایی «سیتی» گفت: پیش از این (شیوع کرونا) شاهد مازاد بزرگ تر کنسانتره و مازاد کوچک تر روی تصفیه شده بودیم، اما این مازاد هم اکنون از حالت کنسانتره به تصفیه تبدیل شده است.
وی معتقد است، ۴ درصد از کل بازار در نیمه نخست سال از دست رفته است. چالش کنونی(کاهش تعطیلی ها) تسریع در مصرف و افزایش سرعت آن است و اینکه چقدر سریع می توان این کار را انجام داد. همچنین یکی از نگرانی های مهم روی میزان تولیدی است که در زیر زمین اتفاق می افتد.
ناجنت پیش بینی کرد که بسیاری از معادن به دلیل پایین آمدن قیمت ها دوباره و به سرعت به تولید بازنگردند. به همین دلیل او انتظار دارد، بازار کنسانتره در حالت متعادل باشد. به نظر وی، تقاضا برای فلزات بهبود می یابد، زیرا سرانجام واکسن کرونا تولید می شود و هنگامی که این اتفاق بیفتد، مسیر تقاضا بسیار سریع هموار می شود.
«سیتی انتظار دارد که روی امسال در محدوده ۲۰۰۰ دلار داد و ستد شود و در سال آینده به ۲۱۰۰ دلار در هر تن برسد. تصور می کنیم کمترین قیمت را (۱۸۰۰ دلار) لمس کردیم. تعداد زیادی از معادن در حال از دست دادن پول و زیر منحنی هزینه ها بودند. برای شکستن سطح ۲۳۰۰ دلار، باید اخبار بسیار مهمی را در سمت محرک ها ببینیم.»
نمودار ۲- روند تاریخی قیمت سرب بورس فلزات لندن
وی در مورد سرب گفت: تقاضا بسیار ضعیف است و در کوتاه مدت موضوع هیجان انگیزی نمی بینیم، اما سال آینده به ۱۸۰۰ دلار می رسد. رشد تقاضای سرب با تاخیر مواجه می شود، اما از بین نمی رود. ما به دوره ای خواهیم رسید که استفاده از خودرو دوباره بیشتر خواهد شد.