معاون طرح و برنامه وزارت صمت گفت: در راستای پویش تولید، تداوم امید با برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال ۲۰۰ طرح بزرگ صنعتی به بهره برداری می رسد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،سعید زرندی با بیان اینکه هم اکنون از مجموع 70 هزار مجوز صادر شده برای احداث واحدهای صنعتی، بیش از 12 هزار و 500 واحد، پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد دارند، افزود: از این تعداد بیش از 3 هزار و 800 واحد بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی با بیان اینکه در بازههای شش ماهه مجوز طرحهای بدون پیشرفت فیزیکی باطل میشود، گفت: هر طرحی که تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد، برای ما جدی محسوب میشود.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت ادامه داد: 19 هزار و 960 طرح دارای مجوز نیز بالای 20 درصد پیشرفت کاری(فیزیکی) داریم.
زرندی افزود: طرحهای داری مجوز برای اعلام زنده بودن باید هر سه ماه یکبار گزارش پیشرفت کار ارائه کنند و در صورت ارائه نکردن گزارش بعنوان طرح معلق محسوب میشود که به مرحله ابطال میرسد. اما طرحهای بالای 60 درصد معمولا به دلیل پیشرفت قابل ملاحظه ابطال نمیشوند و چنانچه مشکلی داشته باشند از سرمایه گذار تعهدات لازم اخذ میشود و در صورت ناتوانی در ادامه پروژه طرح به سرمایه گذار دیگری واگذار میشود.
وی گفت: طبق بررسیهای انجام شده 30 درصد طرحهای بالای 80 درصد پیشرفت در حوزه صنایع و معدنی، 30 درصد در حوزه شیمیایی و فراوردههای حاصل از نفت، 9 درصد محصولات غذایی و آشامیدنی، 7 درصد در نساجی، 4.5 درصد در ماشین سازی و تجهیزات حمل و نقل، 4.5 درصد لاستیک و پلاستیک و 15 درصد هم سایر طرحها هستند که بصورت دائم میزان پیشرفت آنها رصد میشود.
نگاه وزارت صمت به حمایت از طرحهای بالای 60 درصد پیشرفت کاری است
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان اینکه نگاه وزارت صمت به حمایت از طرحهای بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی است، افزود: تا پایان امسال در بین طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالا، 200 طرح برگزیده با 170 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و 40 هزار فرصت شغلی، 5 شنبه هر هفته با حضور رئیس جمهور به بهره برداری میرسد.
زرندی درباره مشکلات عمده برای احداث طرح های صنعتی گفت: مهم ترین مشکل تامین مالی و نقدینگی اجرای طرح است.
وی بیان کرد: نیاز پارسال واحدهای تولیدی ما 360 میلیارد تومان تسهیلات بوده است و بانکها 216 میلیارد تومان از این رقم را پرداخت کرده اند که مابه التفاوت این رقم را باید با استفاده از ابزارهای نوین پر کنیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت ادامه داد: تمرکز بر روی بازار سرمایه برای جبران این کسری داریم و واحدهای صنعتی نباید این فرصت پیش آمده در بازار سرمایه را از دست بدهند.
زرندی تامین ارز برای واردات ماشین آلات از خارج، تورم های مقطعی که موجب تغییر در میزان سرمایه گذاری و پیشرفت فیزیکی طرح دارد، انتقال پول و تامین وثیقه برای مکمل های مالی را دیگر مشکلات عمده تکمیل طرح های صنعتی دانست.
وی با اشاره به بهره مندی واحدهایی که در سال 99 وارد بازار سرمایه می شوند از معافیت بازرسی مالیات در سال های قبل، افزود: واحدها به دو صورت استفاده از عرضه اولیه و انتشار اوراق می توانند از بازار سرمایه بهرهمند شوند. همچنین روش های نوین تامین مالی مانند اوراق گام را نیز با بانکها شروع کرده ایم و در دستور کار داریم.