دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفت: مجموع درآمد پتروشیمی از محل صادرات و فروش داخلی از سال ۹۲ تا شهریور سال ۹۹، حدود ۱۱۰ میلیارد دلار بوده است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،احمد مهدوی ابهری امروز (یکشنبه) در نشستی خبری با اشاره به روز صنعت پتروشیمی، ادامه داد: امروز پیشران اقتصادی کشور صنعت پتروشیمی است.
وی افزود: نفت و خام فروشی ما را به جایی نمی رساند. امروز همه اذعان دارند که این صنعت با توجه به منابع هیدروکربوری میتواند اقتصاد را نجات داده و از خامفروشی جلوگیری کند.
مهدوی با اشاره به اینکه در سختترین تحریم قرار داریم، تاکید کرد: بسیاری از محصولات این صنعت به مدت سه ماه پیش فروش شده که نشاندهنده بالایندگی و حرکت ارزشمند است و مدیران این صنعت با علم و تدبیر و رصد به این نقطه رسیده اند . این در حالی است که در بقیه صنایع کشور رشد چندانی نداریم اما در صنعت پتروشیمی ظرفیت از ۶۸ میلیون تن سال گذشته به ۸۵ میلیون تن در سال ۹۹ میرسد.
وی با تاکید بر اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ به تولید ۱۰۰ میلیون تن خواهیم رسید، خاطر نشان کرد: این در شرایطی است که تحریم هستیم اما توقف وجود ندارد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی ادامه داد: امسال ۱۰ طرح پتروشیمی با ظرفیت ۱۷ میلیون تن افتتاح می شود، در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۲ طرح دیگر به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته مهدوی، در تولید و صادرات نه تنها توقف نداشتیم که پیشرفت هم ثبت شده و ۸.۲ درصد افزایش داشتیم.
وی با بیان اینکه فروش داخل نسبت به سال گذشته ۷۰۰ هزار تن بیشتر بوده، افزود: افزایش فروش داخل، ۶۵۰ میلیون دلار ارزش داشته است، اما دغدغه ما این است که عواید این فروش داخلی به دست مصرف کننده داخلی برسد.
مهدوی با اشاره به اینکه در تمام محصولات، عرضه بیشتر بوده و در ۸ ماهه سال ۹۹، معامله در بورس کالا حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت: با وجود افزایش معاملات اما بخشی از این خوراک به دست مصرف کننده واقعی نرسیده و قرار است پالایش اساسی در سامانه بهینیاب انجام شود تا تولیدکنندگان کاغذی حذف شوند.
وی به بحث تامین ارز در سامانه نیما اشاره کرد و ادامه داد: در بورس، محصولات خود را با ارز نیما می فروشیم، قیمت صادرات نیز با همین نوع ارز محاسبه می شود، با این تفاوت که ارز صادراتی با ۳ ماه تاخیر به دست ما میرسد، بنابراین فروش داخل در اولویت قرار دارد.
به گفته مهدوی، پت (ماده اولیه تولید بطریهای شفاف) ۱۴ درصد نسبت به سال ۹۸ بیشتر در بورس معامله شده است. همچنین پلی پروپیلن ۷ درصد و پی وی سی ۲۰ درصد افزایش معاملات در بورس داشته اند.
وی افزود: برای حذف مشتریان کاغذی باید بهین یاب اصلاح شده و قیمت ارز واقعی شود.
مهدوی افزود: از سال ۹۷ تا کنون ۷۵ درصد از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی را در نیما عرضه کردیم و ۲۵ درصد بقیه را به واردات تجهیزات اختصاص دادیم. همچنین صادرات ما بین ۲۵ تا ۳۰ درصد صادرات غیر نفتی است اما ۴۰ درصد از ارز نیما را تامین کرده ایم. امسال نیز ۷۳ درصد از ارز صادراتی پتروشیمی از طریق نیما به اقتصاد کشور بازگشته است.
وی با تاکید بر اینکه از سال ۹۲ تا ۶ ماهه سال ۹۹، ۷۶ میلیارد دلار درآمد ارزی از محل صادرات پتروشیمی برای کشور ایجاد شده است، گفت: در داخل نیز ۳۰ میلیارد دلار محصول به فروش رسیده است. همچنین ۱۲.۵ میلیون تن کود شیمیایی و اوره به ارزش ۳.۳ میلیارد دلار با قیمت های تکلیفی فروش رفته است.
دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه در مجموع ۱۱۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد شده است، ادامه داد: همچنین بخشی نیز محصولات میانی بوده که در این آمار وارد نشده است.