عضو شورای عالی کار با بیان اینکه جلسه دوم کمیته دستمزد دوشنبه برگزار می شود، گفت: هنوز زیرساخت ها برای اجرای مزد منطقه ای فراهم نشده ، از این رو اجرای این مولفه به امسال یا سال بعد نمی رسد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،محمدرضا تاجیک در مورد زمان برگزاری کمیته دستمزد اظهار داشت: جلسه دوم کمیته دستمزد دوشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد تا چارچوبهای اولیه برای سال جدید مشخص شود.
عضو کارگری شورای عالی کار افزود: در جلسه قبلی بحث مزد منطقهای از سوی نمایندگان کارفرماها مطرح شد. نمایندگان کارفرماها میگویند با توجه به شرح ماده 139 و 140 قانون کار که به اجرای مزد منطقهای اشاره دارد، باید برای سال جاری یا سال آینده به صورت پایلوت اجرا شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که هنوز زیرساختهای این کار در کشور ایجاد نشده است و حتی برای اجرای آزمایشی هم باید زیرساخت وجود داشته باشد. این موضوع ابتدا باید در مرکز پژوهشهای مؤسسه تأمین اجتماعی با همکاری مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی بررسی شود زیرا برای تغییر رویهها نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
تاجیک با بیان اینکه اجرای مزد منطقهای به سال آینده نمیرسد، گفت: 40 سال پیش مزد منطقهای اجرا شد اما بازخورد خوبی نداشت از این رو لغو شد. در ذهن کارفرماها این است که تهران بالاترین تورم را دارد و استانهای دیگر تورم پایینتری دارند و مزد کمتری باید بگیرند، این در حالی است که اولاً باید اشاره شود که تورم در استانهای دیگر بعضاً بیشتر از تهران است و به عنوان مثال استان ایلام پارسال بالاترین نرخ تورم را داشت و از سویی دیگر نیز باید در نظر داشت که رکن اصلی تعیین مزد، هزینه سبد معیشت کارگران است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار تصریح کرد: در واقع زمانی میتوان در مورد مزد منطقهای صحبت کرد که بتوان هزینه حداقلی زندگی کارگر را تأمین کرد. در حال حاضر طبق برآوردها هزینه سبد معیشت یک خانوار کارگری با بعد 3.3 نفر جمعیت، حدود 10 میلیون تومان است. یعنی یک خانوار کارگری با متوسط تعداد 3.3 نفر اعضای خانوار، ماهانه 10 میلیون تومان برای معیشت خود هزینه می کند.
تاجیک گفت: ما مخالف مزد منطقهای نیستیم اما باید ابتدا با مطالعات گسترده، زیرساختها فراهم شود و دستمزد به شکلی باشد که سبد معیشت کارگر را پوشش دهد؛ سپس مزد منطقهای اجرا شود.