تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۰۸
جالب است ۰
نتیجه فروش بدون قیمت گذاری دستوری؛

فروش سیمان در بورس کالا به قیمت واقعی نزدیک شد

۱۲ نوع محصول سیمانی متفاوت به مبلغی بیش از ۸۵۰ میلیارد تومان از طریق بورس کالا فروخته شده که مبالغ حاصل از فروش به طور متوسط حدود ۱۲ درصد بیش از قیمت پایه عرضه اعلام شده در بورس کالا بوده که این موضوع حاکی از نزدیک شدن فروش این محصول به قیمت واقعی دارد.
فروش سیمان در بورس کالا به قیمت واقعی نزدیک شد
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،امیر تقی خان تجریشی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی با بیان مطلب فوق با بررسی معاملات سیمان در بورس کالا، گفت: بیشترین مبلغ فروش سیمان در بورس کالا مربوط به سیمان تیپ۲ و در حدود ۶۵۰ میلیارد تومان است که از میزان کل فروش در بورس کالا مبلغی حدود ۷۰ میلیارد تومان مربوط به فروش زیرمجموعه های شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو) است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی‌ها به گونه ای تنظیم شده که تمام تولیدات زیر مجموعه های سیدکو به صورت کامل در بورس کالا عرضه شود، گفت: روند معاملات سیمان در بورس کالا روند چشمگیر و آینده‌داری برای این صنعت است. باید در نظر داشته باشیم که مدت زمان کوتاهی از عرضه سیمان در بورس کالا گذشته است و هنوز بسیاری از مشتریان بالقوه با سازوکار خرید از بورس کالا آشنایی کافی ندارند و به احتمال زیاد در میان مدت با افزایش حضور خریداران و البته عرضه کنندگان، معاملات این محصول در بورس کالا رونق بیشتری خواهد یافت.

رییس هیات مدیره بورس تهران با اشاره به اینکه هنوز ظرفیت کمی از نیاز بازار در بورس کالا عرضه می شود، ابراز امیدواری کرد: به زودی بیشتر تولیدات کارخانه های سیمان در بورس کالا عرضه شده و شکاف قیمتی بین فروش سیمان در درب کارخانه و بورس کالا از بین می رود. در چنین شرایطی قیمت ها تحت تأثیر رقابت به طور منصفانه تری کشف می شوند و از آشفتگی بازار، سردرگمی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان واقعی و همچنین سودجویی واسطه ها جلوگیری می شود. در این میان توسعه ابزار های نوین مالی از جمله معاملات سلف نیز می تواند کمک بزرگی برای معاملات این محصول باشد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی گفت: قیمت گذاری دستوری بازاری برای محصولات سیمانی بوجود آورده بود که سالانه میلیاردها ریال به جیب دلالان می ریخت و واسطه ها حداکثر سواستفاده را از ین آشفتگی ها می بردند. بررسی قیمت های کشف شده در مناطق جغرافیایی متنوع نشان می دهد که قیمت های معاملاتی بورس کالا علیرغم رقابت برای خرید سیمان، همچنان پایین تر از قیمتهای معاملاتی گذشته در بازار آزاد است.

وی افزود: با عرضه سیمان در بورس کالا و حذف واسطه ها و فروش به قیمت بازار و بر مبنای رقابت خریداران، درآمد شرکتهای سیمانی افزایش می یابد. چراکه بخشی از منافعی که پیش از این به واسطه ها انتقال پیدا می­ کرد، پس از عرضه این محصول در بورس کالا مستقیماً به تولیدکننده محصول منتقل می شود. بنابراین هم تولیدکنندگان با فروش به قیمت های بالاتر، سود بیشتری متوجه واحد تولیدی خود می کنند و هم خریداران نهایی با خرید به قیمتهای پایین تر منتفع می شوند.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: بسیاری از شرکتهای سیمانی از ناشران بورسی هستند و شفافیت فروش آنها موجب تحلیل پذیر تر شدن ارزش ذاتی سهام آنها برای سرمایه گذاری خواهد شد و تحلیل گران نگاه واقع بینانه تری نسبت به این صنعت خواهند داشت.

تجریشی با اشاره به مزیت های صنعت سیمان گفت: بزرگترین مزیت صنعت سیمان، ایجاد اشتغال به عنوان گام اول در زمینه های مختلف ساخت و ساز (مانند: ساختمان، پل، جاده و ...) است، علاوه بر اینکه در کارخانه های تولیدی سیمان افراد زیادی مشغول به کار هستند. در صنعت هایی که از محصولات این کارخانه ها استفاده می کنند نیز اشتغال به کار خوبی ایجاد می شود که این از بزرگترین مزایای این صنعت به شمار می رود.

وی ادامه داد: مهمترین مشکل صنعت عدم رغبت به سرمایه گذاری در این صنعت است که از جمله دلایل آن می توان به بی ثباتی قوانین در زمینه تجارت، عدم حمایت از پروژه ها از سوی سرمایه گذاران، طولانی مدت شدن دوره بازگشت سرمایه به دلیل تاخیر در راه اندازی پروژه های جدید  اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی تصریح کرد: تعیین دستوری قیمت سیمان به معنی خروج سرمایه از صنعت سیمان است، بنابراین زمانی که دارایی سرمایه­ گذاران به سبب قیمت گذاری دستوری از صنعت خارج می شود،  نمی توان انتظار داشت تا سرمایه گذاری در این بخش توسعه یابد. البته با عرضه سیمان در بورس کالا مشکل قیمت گذاری دستوری حل شده است.

وی افزود: در گذشته به علت قیمت پایین سیمان در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی، تقاضای بسیار زیادی برای سیمان وجود داشت به  گونه ای که در سال ۹۹ در حدود ۷۷ میلیون تن سیمان با احتساب صادرات  توزیع شد که نسبت به سال ۹۸ رشد ۱۴ درصدی داشته است. جالب توجه اینکه تقاضای سال ۱۳۹۸ نیز نسبت به ۱۳۹۷ با ده درصد رشد همراه بوده است.

تجریشی تاکید کرد: این ارقام بیانگر این است که در سال جاری نیز رشد تقاضا ادامه دار خواهد بود. این در حالی است که ظرفیت تولید کشور ۸۵ میلیون تن است که اختلال در تولید هریک از کارخانه می تواند مشکل زا باشد و همین قطعی برق که امیدوارم به زودی حل شود، می تواند بر تولید و عرضه سیمان تأثیرگذار باشد.

رییس هیات مدیره بورس تهران  ادامه داد: از دیگر مشکلات صنعت سیمان می توان به ممنوعیت صادرات به صورت دوره ای اشاره کرد که موجب توقف رشد صنعت سیمان هم از نظر کیفیت و هم از نظر رقابت می شود. علاوه بر این بازارهای صادراتی را که بدلیل شرایط ویژه در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و همچنین کشور عراق و افغانستان و چند کشور دیگر ایجاد شده را بدست رقبا بخصوص ترکیه و پاکستان خواهد انداخت.

تجریشی تأکید کرد: صنایع بدون تعامل در بازارهای بین المللی پایدار نخواهند ماند و همین امرموجب عدم ترغیب سرمایه گذاران بخصوص سرمایه گذاران خارجی حاضر در صنعت سیمان خواهد شد. با در نظر گرفتن اینکه قیمت سیمان ایران برای صادرات از ارزانترین قیمت پیشنهادی در جهان نیز خیلی کمتر و در حدود نصف قیمت جهانی است. قطعا عرضه سیمان در رینگ صادراتی بورس کالا نوید روزهای بهتر برای این صنعت دیرپا دارد و امید است که صادرات بیشتر سبب افزایش هر چه بهتر کیفیت این محصولات و سرمایه گذاری هر چه بیشتر در این صنعت می شود.

https://sarmayegozarionline.ir/vdcjo8ea.uqehxzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از شاخص بورس تا انتهای سال
بیش از دو میلیون
کمتر از دو میلیون
آخرین عناوین