عضو اتاق بازرگانی گفت: امسال هم پیش بینی شده که حدود ۲۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی به کمک بودجه بیاید.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،سید حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی ایران و یکی از فعالان صنعت نفت درباره آینده صنعت نفت و وضعیت احتمالی تولید و صادرات این محصول در ایران اظهار کرد: درآمد نفتی ما در 30 سال گذشته و به طور متوسط 45 میلیارد دلار بوده است. در برخی سالها این رقم به بیش از 114 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد و در برخی سالها روند کاهشی به خود گرفت و به حدود 5 میلیارد دلار رسید. در مجموع میتوانیم اعلام کنیم اقتصاد ایران سالانه 45 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته و متاسفانه به داشتن این درآمد عادت کرده است به طوری که بودجه کشور ما وابستگی زیادی به درآمدهای نفتی دارد.
او با اشاره به روند رو به رشد صادرات غیر رسمی نفت ایران بیان کرد: امسال هم پیش بینی شده که حدود 20 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی به کمک بودجه بیاید و مجبور شدند بودجه را دو سطحی ببندند تا اگر درآمدهای نفتی وجود نداشت شیوه هزینه کرد بودجه متفاوت باشد. گشایشهایی صورت گرفته و صادرات غیر رسمی از سال گذشته به طور مناسبی بهبود پیدا کرده است همچنین امیدواریم در کنار این اتفاقات مذاکرات در حال انجام روند خوبی را طی کند تا به لغو تحریمها و بازگشت ایران به بازارهای جهانی منجر شود.
این فعال صنعت نفت با تاکید بر پتانسیل صادرات 2 میلیون و 500 هزار بشکهای نفت در سال آینده، تشریح کرد: در این مدت مقدار زیادی نفت خام و میعانات گازی در کشور ذخیره کردیم و در صورت بازگشت به بازارهای جهانی به سرعت میتوانیم با موجودی فعلی کشور به بازار برگردیم و صادرات را به 2.5 میلیون بشکه برسانیم.
این عضو اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: همزمان میتوانیم چاههای غیر فعال را فعال کرده و میزان تولید را افزایش بدهیم تا امروز که بازار جهانی کشش عرضه را دارد و تجارت جهانی بیش از 2 درصد افزایش داشته است، اقدام به عرضه در بازارهای جهانی کنیم.
حسینی درباره تقاضای بازار برای این حجم از نفت و میعانات گازی ذخیره شده در کشور، تشریح کرد: اغلب کارشناسان اعتقاد دارند که امسال 5 میلیون بشکه به تقاضای نفت در دنیا اضافه خواهد شد و اگر مذاکرات به نتیجه برسد قطعا میتوانیم نه تنها 20 میلیارد دلار پیش بینی شده را تامین کنیم، که درآمد مازاد زیادی داشته باشیم و سرمایه زیادی را به صندوق توسعه ملی واریز کنیم.