رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران از ظرفیت صادرات ۱۰۰ میلیارد دلاری ایران به کشورهای همسایه و هند و چین خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،علیرضا پیمان پاک در نشست هم اندیشی اعضای اتاقهای بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان که با حضور وزیر صنعت برگزار شد گفت: از 2238 میلیارد دلار حجم واردات کشورهای همسایه و همسو، سهم ایران بسیار پایین است و امیدواریم صادرات را به میزان 35 میلیارد دلار رشد دهیم؛ این در حالی است که ظرفیت صادرات 100 میلیارد دلاری به کشورهای همسایه، هند و چین وجود دارد.
وی اضافه کرد: ارتباط نزدیک با نقش آفرینان حوزه تجارت در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار دارد تا سیاستهای وزارت صمت در حوزه تجارت با کمک ذی نفعان عملیاتی شود.
پیمانپاک با بیان اینکه برنامه وزارت صمت با کمک اتاق و فعالان اقتصادی تدوین و هدفگذاری شده و در قالب نظرخواهی از فعالان اقتصادی، اجرایی و اصلاح خواهد شد، افزود: هماهنگی سیاستهای تجاری و ارزی در دستور کار است که طی 4 سال آتی صادرات ایران را به 70 میلیارد دلار خواهد رساند. این در حالی است که اولویت بندی صادرات نیز انجام شده و با توجه به محدودیت منابع همه تمرکز را بر کشورهای همسایه، چین و هند خواهیم گذاشت.
رییس کل سازمان توسعه تجارت گفت: تسهیل تجاری، انعقاد تعرفههای ترجیحی، ایجاد مسیر سبز گمرکی، ساز و کار مالی، شبکه توزیع و بازاریابی و کانالهای دوجانبه پولی برای تسهیل تجاری مدنظر قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر کشورهای هدف و محصولات مزیت دار صادراتی به دقت بررسی شده و مدیریت زنجیره تامین در دستور کار قرار خواهد گرفت به نحوی که در قالب آن 35 میلیارد دلار صادرات را محقق و نقدینگی بانکها را به این سمت هدایت خواهیم کرد.
پیمانپاک گفت: زنجیره سازی بین المللی را در دستور کار قرار داده و امکان تهاتر را با توجه به آیین نامه ابلاغی وزارت صمت که در روزهای آینده در حوزه تهاتر ابلاغ میشود، فراهم خواهیم کرد. ضمن اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز مورد تمرکز قرار خواهد گرفت.
رییس سازمان توسعه تجارت همچنین گفت: آیین نامه تهاتر کالا با کشورهای همسایه و هند و چین تدوین شده و طی روزهای آینده ابلاغ خواهد شد که تلاش میکنیم از این ابزار برای گسترش تجارت خارجی کشور استفاده کنیم.
پیمان پاک گفت: تقویت صندوق ضمانت صادرات ایران در دستور کار است و از ظرفیت این صندوق در حوزه گشایش ال سی دوجانبه بهره خواهیم گرفت. همچنین 14 طرح زیرساختی تعریف شده تا در قالب آن تجارت را گسترش دهیم؛ ضمن اینکه 11 دالان تجاری را میان ایران و سایر کشورهای دنیا از جمله روسیه تعریف کرده ایم که عملیاتی شدن آن منجر به رونق تجارت دوجانبه خواهد شد؛ ضمن اینکه کنسرسیومهای صادراتی نیز تشکیل خواهد شد و گلوگاههای پیش روی تجارت هم برطرف خواهد شد.
وی گفت: دالانهای تجاری به صورت هردو ماه یکبار پایش میشود؛ ضمن اینکه تسهیل تجاری، انعقاد تعرفههای ترجیحی، ایجاد مسیر سبز گمرکی، ساز و کار مالی، شبکه توزیع و بازاریابی و کانالهای دوجانبه پولی برای تسهیل تجاری مدنظر قرار خواهد گرفت.