معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار جزییات میزان تولید صنایع با اهمیت در اسفند ماه ۱۴۰۲ را اعلام کرد.
به گزارش سرمایهگذاری آنلاین ،اطلاعات منتشر شده از سویمعاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می دهد که در در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۲ درصد میزان تولید صنعت خودرو و ساخت قطعات نسبت به ماه گذشته عمدتاً ناشی از کاهش میزان تولید نمادهای خساپا (میزان تولید خانواده X۲۰۰ (تیبا، کوئیک، ساینا) و وانت ۱۵۱ به ترتیب به میزان ۱۷ و ۱۱ درصد)، خودرو (کاهش میزان تولید گروه پژو و تارا به ترتیب به میزان ۱۲ و ۲۱ درصد) و خپارس (کاهش میزان تولید گروه ۲۰۰ Q به میزان ۱۷ درصد) به ترتیب به میزان ۱۲، ۱۵ و ۸ درصد است.
درخصوص علل روند نزولی صنعت خودرو و ساخت قطعات نسبت به ماه گذشته میتوان به کاهش روزهای کاری به سبب انبارگردانی از ۲۵ روز در بهمن ماه به ۲۱ روز در اسفند ماه اشاره نمود.
روند مقدار تولید صنعت فلزات اساسی (تن)
این گزارش می افزاید: در آخرین ماه سال گذشته، کاهش 12 درصد میزان تولید صنعت فلزات اساسی نسبت به مدت مشابه سال گذشته عمدتاً ناشی از کاهش میزان تولید نمادهای هرمز، ذوب، کاوه، فخوز، کیمیا و فولاد به ترتیب به میزان 38، 24، 25، 9، 97 و 3 درصد است.
همچنین درخصوص علل کاهش نمادهای هرمز، کاوه، فخوز و فولاد میتوان به افزایش سرما و برودت هوا در اسفند 1402 نسبت به اسفند 1401 و به تبع آن محدودیت در مصرف انرژی گاز و افزایش سهم انرژی گاز بخش خانگی اشاره کرد.
صنعت استخراج کانههای فلزی (تن)
از سویی دیگر، افزایش 13 درصد میزان تولید صنعت استخراج کانههای فلزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته عمدتاً ناشی از افزایش میزان تولید نماد کگهر به میزان 20 درصد است.مدیریت بهینه در مصرف انرژی و به تبع آن کاهش تعطیلات کارخانه علت اصلی افزایش میزان تولید در شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین است.
صنعت فرآوردههای نفتی (متر مکعب)
همچنین در این دوره زمانی، افزایش 18 درصد میزان تولید صنعت فرآوردههای نفتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته عمدتاً ناشی از افزایش میزان تولید نمادهای شپنا، شبریز و شتران به ترتیب به میزان 33، 82 و 8 درصد است.
علت افزایشهای فوق عمدتاً ناشی از افزایش میزان خوارک نفت خام شپنا در اسفند 1402 نسبت به اسفند 1401 بوده و همچنین عملیات شبریز و شتران در اسفند سال گذشته به دلیل تعمیرات در روزهایی با تعطیلی مواجه بوده که این موضوع در سال 1402 مرتفع شده است.