در نشست کمیته محیطزیست کمیسیون استاندارد، محیطزیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران تاکید شد که باید بنگاههای اقتصادی را به سمت دغدغه محیطزیستی سوق داد و حفاظت از محیطزیست به سبک زندگی ایرانیها تبدیل شود.
به گزارش سرمایهگذاری آنلاین ،رئیس کمیسیون استاندارد، محیطزیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران، با تاکید بر اهمیت حفظ محیطزیست، گفت: حفظ محیطزیست از ضرورتهای توسعه است که باید بهصورت فرآیندی و نه دستوری و دستورالعملی به آن توجه شود.
رضا پدیدار در نشست کمیته محیطزیست کمیسیون استاندارد، محیطزیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران، افزود: در نظام حکمرانی کشور کمتر به فرایندی بودن حفظ محیطزیست که جز مسئولیت فردی، گروهی و اجتماعی است، توجه میشود؛ اگر به موضوع محیطزیست بهصورت فرآیندی توجه نشود، در این صورت به هیچ هدفی از اهداف توسعه پایدار دست پیدا نمیکنیم.
در این نشست به عواملی چون استفاده از انرژیهای تجدید پذیر، امکانسنجی گروههای محیطزیست، راهکارهای محیطزیستی قابل دستیابی، نظام حکمرانی خوب، مسئولیت اجتماعی، لزوم توجه به اقتصاد چرخشی و غیره تاکید شد.
همچنین عنوان شد: نظام حکمرانی در ایران به تخریب محیطزیست کمک میکند نه بهبود وضعیت محیطزیست. سیاستگذاران از مسئولیت خود در حوزه محیطزیست شانه خالی میکنند و خیلی از مقررات نقش تخریبی دارند نه اصلاحی. برای همین دنیا در مدیریت محیطزیست از ما پیشی گرفته است.
در ادامه دانیال شمسیان، رئیس کمیته محیطزیست کمیسیون استاندارد، محیطزیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران گفت: باید دغدغه امروز جهان را درک کنیم و خود را در حوزه محافظت از محیطزیست بهروز کنیم.
او ادامه داد: باید بتوانیم روی نگرش مدیران محیطزیست اثرگذار باشیم. باید به مسئله آگاهی بخشی و گفتمان سازی تاکید کنیم.
شمسیان اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی بنگاهها باید مورد توجه قرار گیرد؛ میتوانیم بنگاههای اقتصادی را به سمت دغدغه محیطزیستی سوق دهیم. شاید از مسیر هر بنگاهی بتوانیم شبکهسازی کنیم. حفاظت از محیطزیست باید تبدیل به سبک زندگی ایرانیها شود.
در ادامه این نشست پدیدار گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به کمک نظام آکادمیک کشور برود تا مدل حفظ محیطزیست در بدنه بخش خصوصی و دولتی به سیاست جدی تبدیل شود.
پدیدار تصریح کرد: یکی از مسائل مهم دنیای توسعهیافته، تمرین اجتماعی مسائل زیستمحیطی است. در این تمرین فرد، گروه و جامعه حضور دارند. در تمام نظامهای اجرایی- عملیاتی، عنوان بخششهای اجتماعی داریم. موفقیت اجتماعی حاصل نمیشود مگر اینکه نقاط قوت و ضعف را باهم ببینیم.
شمسیان هم تصریح کرد: باید اهمیت موضوع محیطزیست را درک کنیم و در این راستا باید با ذینفعان مختلف گفتوگو کنیم. باید تا جایی که میتوانیم ذهن مخاطب را به موضوع محیطزیست حساس کنیم.
یکی از حاضران در نشست از جامعه هدف یعنی مصرفکنندهها گفت و پیشنهاد کرد در این نشست جامعه شناسان هم حضور داشته باشند.
توحید صدرنژاد، نایبرئیس کمیسیون استاندارد، محیطزیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران درباره اقتصاد چرخشی و اهمیت آن گفت. زباله تولیدشده در ایران به نسبت دنیا کمتر است اما مدیریت به شیوه سنتی در ادامه مانع ایجاد میکند و چرخه بازیافت را پرهزینه میکند. برخی یا راهبرد بلندمدت را نمیشناسند و یا در عمل به دلایلی از توجه امتناع میکنند.
او تصریح کرد: در دنیا شیوه مدیریت و حکمرانی تغییر کرده و در ایران هم باید به تغییر نگرش در نظام برنامهریزی و سیاستگذاری باید توجه شود. درنهایت سیاستگذار و تولیدکننده و مصرفکننده باید باهم مرتبط باشند.