براساس آمار گمرک ایران، در از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، تجارت خارجی کشور به استثنای نفت خام نفت کوره، نفت سفید و بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی به ۵۸.۳ میلیارد دلار رسید.
به گزارش سرمایهگذاری آنلاین ،گمرک ایران در گزارشی آمار و اطلاعات تجارت خارجی کشور در نیمه نخست امسال را منتشر کرده که براساس آن میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۷۰ هزار و ۳۴۲ هزار تن و به ارزش ۲۵ هزار و ۷۵۸ میلیون دلار (۲۵.۷ میلیارد دلار) بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۳.۴۵ درصدی در وزن و ۶.۴۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایشی ۲.۸ درصدی در وزن و ۶.۵ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به رقم ۱۸ هزار و ۲۶۹ هزار تن به ارزش ۳۲ هزار و ۵۷۳ میلیون دلار (۳۲.۵ میلیارد دلار) رسیده است.
براین اساس میزان تجارت خارجی کشور (اعم از واردات و صادرات) در نیمه نخست سال جاری از مرز ۸۸ میلیون و ۶۱۱ هزار تن عبور کرد که ارزشی برابر با ۵۸ میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار دارد. چین؛ بزرگترین شریک صادراتی ایران
طی شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳، بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای چین، با رقمی بالغ بر ۷.۱۶ میلیارد دلار و سهم ۲۷.۸ درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با ۵.۲۱ میلیارد دلار و سهم ۲۰.۲ درصدی، امارات متحده عربی با ۳.۴۲ میلیارد دلار و سهم ۱۳.۲ درصدی، ترکیه با ۲.۳۹ میلیارد دلار و سهم ۹.۲ درصدی و افغانستان با ۱.۰۷ میلیارد دلار و سهم ۴.۱ درصدی از کل ارزش صادرات صورت گرفته است. کشورهای عمده طرف معامله واردات
در نیمه نخست امسال، امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بالغ بر ۹.۹۸ میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۰.۶۵ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به کشور قرار گرفته است.
همچنین کشورهای چین با ۸.۴۶ میلیار دلار و سهم ۲۵.۹ درصدی، ترکیه با ۵.۱ میلیارد دلار و شهم ۱۵.۷ درصدی، آلمان با ۱.۲ میلیارد دلار و سهم ۳.۷ درصدی، روسیه با ۷۹۷ میلیون دلار و سهم ۲.۴۵ درصدی جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات به کشور بودهاند. رشد ۵۰ درصدی در ترانزیت خارجی
گفتنی است؛ طی شش ماهه نخست سال، ۱۴۰۳ میزان ترانزیت خارجی کشور به ۱۱ هزار و ۵۱۶ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۹.۴۲ درصد رشد داشته است.