اجرای طرح رجیستری برای برند اپل کمتر از یک ماه است که اجرایی شده است و در این مدت اندک شاهد رشد قیمت انواع گوشیهای هوشمند ساخت این شرکت بودیم.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،البته این افزایش قیمت تنها به انواع مدلهای آیفون ختم نشد و بیشتر گوشیهای موجود در بازار کم وبیش با رشد قیمت دست وپنجه نرم کردند. گرچه به گفته وزیر ارتباطات و فناوری رشد قیمت در بازار مقطعی بوده و تدابیر لازم برای کنترل قیمتها اندیشیده شده است و حتی در آینده نه چندان دور شاهد افت قیمت انواع گوشی تلفن همراه در بازار خواهیم بود.
اما رئیس اتحادیه صنف رایانه تهران نظر دیگری درباره قیمتها دارد و معتقد است که گوشیهای تلفن همراه به این راحتیها ارزانی را تجربه نخواهد کرد.
سید مهدی میرمهدی به اقتصادآنلاین گفت: متاسفانه برخی طرحها بدون نظر کارشناسان و اهل فن اجرایی میشود و مردم باید تاوان این تصمیمات غیرکارشناسان را متحمل شوند.
وی افزود : از ابتدای صحبتهای اجرایی شدن طرح رجیستری ، قیمتهای تلفن همراه 20 درصد افزایش پیدا کرده است که فکر میکنم این عدد برای محصولات اپل 35 درصد باشد.
به گفته میرمهدی برای مبارزه با قاچاق تلفن همراه راههای بهتری نیز وجود داشت که یکی از این راهها آزاد گذاشتن واردکنندگان بود و نباید به بهانه بالا بردن کیفیت خدمات پس از فروش، تنها به چند شرکت به طور انحصاری مجوز واردات ارائه شود .
رئیس اتحادیه صنف رایانه تهران اظهار کرد : از اجرای طرح رجیستری افراد سودجو زیادی سودهای کلانی کردهاند و در طرف دیگر مردم مجبور به پرداخت هزینه اضافی هستند.
وی با بیان اینکه رجیستری نباید مقطعی و با فاصله برای برندها اجرایی شود، گفت : این وضعیت فضا را برای سودجویان محیا کرده است، به عنوان مثال در حال حاضر برخی افراد محصولات پرفروشترین برند گوشی در ایران را احتکار کردهاند و منتظرند تا رجیستری برای این برند اجرایی شود و بعد محصولاتی که انبار کرده اند را روانه بازار کنند و روی هر گوشی 300 هزار تا 500 هزار تومان سود کسب کنند.
گزارشات میدانی نیز نشان میدهد که فعالان بازار امیدی به کاهش قیمتها ندارند و از طرف دیگر مردم هم تمایل چندانی برای خرید گوشی جدید ندارند.
فریبرز حاتمیان یکی از فروشندگان بازار در این باره به اقتصادآنلاین گفت: موضوع رجیستری توانست بازار تلفن همراه را طی چند ماه اخیر تکان دهد و قیمتها افزایش نسبتا بالایی داشته باشند.
وی افزود: علاوه بر رشد قیمتها ، مردم نیز با هراس به سمت خرید گوشی جدید میآیند و میترسند که گوشی قاچاق به آنها فروخته شود و بعد از مدتی از کار بیفتد.
به گفته این فعال بازار اگر نحوه استقبال خریداران در ماههای آینده نیز به همین میزان باشد، بدون شک شاهد تعطیل شدن بسیاری از مغازهها و فروشگاههای تلفن همراه خواهیم بود.
حاتمیان اهار کرد : ما حاضریم گوشیهای موجود در انبار خود را با سود 5 هزار تومان به فروش برسانیم اما مدلی را بیش از یکماه در فروشگاه نگه نداریم چون با ضرر مواجه میشویم.
وی ادامه داد : شاید به جرات بتوان گفت که 98 درصد فعالان بازار به طور استیجاری در مغازههای خود فعالیت دارند و اگر به میزان اجاره، هزینههای دیگر مثل مالیات و هزینههای آب و برق را اضافه کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که فعالیت در این بازار به هیچ وجه به صرفه نیست و فروشندگان در میان مدت با ضرر هنگفتی مواجه خواهند شد.
این فعال بازار در پاسخ به این سوال که آیا نوسانات قیمت ارز نیز طی چند ماه اخیر بر روند افزایش قیمتها تاثیر داشته یا خیر؟ گفت: بدون شک نوسانات نرخ ارز بر بازار تاثیر گذار بوده، اما تاثیرات رجیستری به مراتب بیشتر از نوسانات ارز بوده است و تاثیر روانی آن بر بازار دلیل اصلی افزایش قیمتها است.
حاتمیان افزود : از این گذشته افزایش قیمت دلار چند هفته گذشته متوقف شد و ثبات در بازار حاکم شد، اما با این حال قیمتها در بازار موبایل به شدت افزایش پیدا کرد که هر روز بر میزان آن نیز افزوده میشود.
وی با اشاره به کلاهبرداریهایی که از طرح رجیستری میشود گفت: متاسفانه برخی فروشندگان به بهانه ثبت سریال گوشی در سامانه گمرک، از خریداران مبالغ اضافی را دریافت میکنند که این غیرقانونی است مردم نباید هزینهای برای رجیستری گوشی خود بپردازند.
این فعال بازار در پاسخ به این سوال که آیا این احتمال وجود دارد که قیمتها روند کاهشی را طی ماههای آینده به خود بگیرند؟ گفت: من فکر نمیکنم که این اتفاق بیفتد چون همچنان قیمتها روند صعودی دارند و تجربه نشان میدهد که قیمتها به این سادگیها پایین نخواهد آمد.
حاتمیان افزود : از طرف دیگر به نظر میرسد که طی ماهها و یا حتی سالها شاهد مغایر بودن میزان تقاضا و عرضه در بازار باشیم که این موضوع میتواند رشد دوباره قیمتها را به دنبال داشته باشد.