تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۵۵
جالب است ۰
رئیس شرکت بین‌المللی راکفلر باور دارد که تسلط آمریکا بر بازارهای مالی جهانی به سطوح بسیار بالایی رسیده است که نشان‌دهنده ایجاد یک حباب با ابعاد بی‌سابقه است؛ حبابی که درحال مکیدن بخش عظیمی از سرمایه جهانی است.
«حباب عظیم» بازار آمریکایی در حال مکیدن سرمایه جهان است
به گزارش سرمایه‌گذاری آنلاین ،روچیر شارما، رئیس شرکت بین‌المللی راکفلر در فایننشال تایمز نوشت که سرمایه‌گذاران در سراسر جهان بیش از هر زمان دیگری پول خود را در یک کشور سرمایه‌گذاری می‌کنند.
شارما، نویسنده کتاب اخیر «چه برسر سرمایه‌داری آمد»، هشدار داد که هیبت و آوازه «استثنا گرایی آمریکایی» در بازارهای جهانی ازحدگذشته است. به‌عنوان‌مثال، شرکت‌های آمریکایی اکنون ۷۰ درصد از شاخص سهام جهانی را تشکیل می‌دهند که این رقم در دهه ۱۹۸۰ تنها ۳۰ درصد بود، درحالی‌که سهم اقتصاد آمریکا از تولید ناخالص داخلی جهانی تنها ۲۷ درصد است.
مطمئناً رشد اقتصاد آمریکا اخیراً قوی‌تر از جاهای دیگر بوده است و شرکت‌های آمریکایی جزو سودآورترین شرکت‌ها هستند؛ اما شارما به معیارهای دیگری اشاره دارد که نشان می‌دهد بازارها تا چه حد ازکارافتاده شده‌اند، حتی پس از فاکتور گرفتن رونق هوش مصنوعی که ارزش سهام تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌های فناوری آمریکا را به عرش رسانید.
این کارشناس توضیح داد که اینکه شاخص‌ها سهام را به‌جای ارزش بازار براساس قیمت وزن می‌کنند و مخصوص غول‌های فناوری پیشرو تنظیم می‌شوند، نشان می‌دهد که آمریکا از سال ۲۰۰۹ تاکنون بیش از ۴ به ۱ از بقیه جهان پیشی گرفته است.
این عملکرد فراتر از حد انتظار تنها به سهام محدود نمی‌شود. تنها در سال جاری، ۱ هزار میلیارد دلار سرمایه خارجی به بازارهای بدهی آمریکا سرازیر شده است که تقریباً دو برابر آن چیزی است که منطقه یورو جذب کرده است و آمریکا بیش از ۷۰ درصد از بازار جهانی را برای سهام خصوصی و اعتبار در اختیار دارد.
شارما نوشت که درگذشته، ازجمله در دهه ۱۹۲۰ و دوران دات کام (آغاز استفاده از اینترنت در کسب‌وکار)، بازار رو به رشد آمریکا باعث رشد بازارهای دیگر می‌شد. اما امروز، بازار پررونق آمریکا در حال مکیدن پول از دیگران است.
او هشدار داد که جنون در احساسات بازار می‌تواند بر اقتصاد حقیقی تأثیر بگذارد. به‌عنوان‌مثال، سرمایه‌گذارانی که بازارهای کوچک‌تر را رها می‌کنند، منجر به تضعیف ارزها می‌شوند و بانک‌های مرکزی را مجبور به افزایش نرخ‌ها می‌کنند و درنهایت این روند اقتصادها را کند کرده و شرایط بنیادی اقتصادها را بدتر می‌کند.
شارما افزود که صحبت از حباب‌ در فناوری یا هوش مصنوعی یا در استراتژی‌های سرمایه‌گذاری متمرکز بر رشد و حرکت، باعث می‌شود تمرکز بر اصلی‌ترین حباب‌، یعنی حباب بازارهای آمریکایی از دست برود. آمریکا که کاملاً بر فضای ذهنی سرمایه‌گذاران جهانی تسلط دارد، مالکیت، ارزش‌گذاری و شهرتی بیش‌ازحد واقعیت به دست آورده است، در حدی که قبلاً هرگز دیده نشده است.
هشدارهای او یادآور هشدارهای محمد الاریان، مشاور ارشد اقتصادی آلیانز است که ماه گذشته به تلویزیون بلومبرگ گفت که انتظار شنیدن «صدای مکش بزرگ» هجوم سرمایه خارجی به آمریکا را دارد. او پیش‌بینی کرد که بقیه جهان ممکن است برای مقابله با دوره رشد سریع‌تر و تورم بالاتر مشکل بیشتری داشته باشند، که این هم به برتری نسبی آمریکا می‌افزاید. الاریان گفت که این دوره‌ای است که در آن سلطه آمریکا بر سیستم جهانی، هم به دلایل مثبت و هم به دلایل منفی در کوتاه‌مدت، افزایش می‌یابد.
در همین حال، مارک اسپیتزناگل، یکی از بنیان‌گذاران و مدیر ارشد سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری یونیورسا اینوستمنتز، هم مدتی است که درباره حباب بازار آمریکا هشدار داده است.
سال گذشته، او گفت که بزرگ‌ترین حباب اعتباری در تاریخ بشر قرار است ظاهر شود، و دوباره در ماه ژوئن گفت که این حباب در شرف انفجار است. اسپیتزناگل در ماه سپتامبر هم گفت که بازارها قبلاً وارد قلمرو قوی سیاه شده‌اند. (رویداد قوی سیاه یک رویداد پیامدی است که پیش‌بینی آن تقریباً غیرممکن و نتیجه آن غیرمنتظره است).
پس از رشدهای عظیم سهام در سال ۲۰۲۳ و سال جاری، وال‌استریت انتظار دارد که در سال ۲۰۲۵ روزهای خوب ادامه پیدا کند. بانک آمریکا پیش‌بینی می‌کند که شاخصS&P500  تا پایان سال آینده به ۶۶۶۶ برسد و پژوهشکده  CFRA آن را ۶۵۸۵ پیش‌بینی کرده است که هر دو نشان‌دهنده صعودی بودن ۸ درصدی این شاخص هستند. اد یاردنی، کارشناس بازار هم رشد این شاخص را تا ۷۰۰۰ هدف‌گذاری کرده است که نشان‌دهنده افزایش ۱۵ درصدی خواهد بود.
https://sarmayegozarionline.ir/vdcc14q4.2bqop8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین