تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۴۸
جالب است ۰
جهان اقتصاد و کسب‌وکار به روایت آمار

اعداد و ارقام اقتصادی در هفته‌ای که گذشت

تداوم بحران اقتصادی در آلمان،‌ بهبود سهام تسلا و ارزش رمز ارزها در آستانه بازگشت ترامپ به کاخ سفید، کاهش نرخ بهره در آمریکا و بهبود تجارت در آمریکا و ژاپن از مهم‌ترین خبرهای اقتصادی هفته گذشته بوده است.
اعداد و ارقام اقتصادی در هفته‌ای که گذشت
به گزارش سرمایه‌گذاری آنلاین ،در هفته‌ گذشته اعداد و ارقام متعددی درباره اقتصاد، تجارت و کسب‌وکار از سوی رسانه‌ها، نهادهای اقتصادی بین‌المللی و مراکز تحقیقاتی منتشر شد که مهم‌ترین آن‌ها ازاین‌قرار است:
 ۲۶۰۰ دلار
آلمان در حال رسیدن به نقطه بدون بازگشت است. رهبران کسب‌وکار این حقیقت را می‌دانند، مردم کشور آن را احساس می‌کنند، اما سیاستمداران هنوز نتوانسته‌اند به پاسخی برسند. وضعیت تداوم رکود اقتصادی آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا را در مسیر نزولی قرار داده است که به نظر بازگشت از آن بسیار دشوار و شاید حتی غیرممکن باشد. پس از ۵ سال رکود، اقتصاد آلمان اکنون ۵ درصد کوچک‌تر از زمانی است که در صورت تداوم روند رشد قبل از همه‌گیری داشت. نگران‌کننده‌تر آن است که بلومبرگ اکونومیکس تخمین زده است که به دلیل ورود ضربات ساختاری مانند از دست دادن انرژی ارزان روسیه و تقلای فولکس‌واگن و گروه مرسدس بنز برای همگام شدن با شرکت‌های خودروسازی چین، جبران بخش عظیمی از کمبودهای اقتصادی سخت خواهد بود. کاهش رقابت‌پذیری ملی به این معنی است که درآمد سرانه هر خانوار سالانه حدود ۲۵۰۰ یورو برابر ۲۶۰۰ دلار در وضعیت بدتری قرار می‌گیرد.
۴۳۶.۲۳ دلار
سهام شرکت تسلا به بالاترین سطح تاریخی خود رسید و هفته گذشته را برای سهام و مدیرعامل ایلان ماسک به شکلی بی‌سابقه به پایان رساند. هفته گذشته سهام تسلا بیش از ۴ درصد افزایش یافت و به ۴۳۶.۲۳ دلار رسید. سهام این شرکت در هفته گذشته هم به بالاترین حد خود رسید و با ۱۲.۰۸ درصد افزایش هفته را به پایان رساند. سهام تسلا از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بیش از ۷۳ درصد افزایش‌یافته است. شرط‌بندی بزرگ ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، روی پیروزی ترامپ و تأثیری که او بر دولت جدید دارد، سرمایه‌گذاران را نسبت به چشم‌انداز شرکت تسلا خوش‌بین کرده است. هفته گذشته، واحد شاخص چینی تسلا اعلام کرد که در هفته اول دسامبر ۲۱ هزار و ۹۰۰ خودروی برقی در این کشور فروخته‌شده است که بالاترین فروش هفتگی تاکنون در سه‌ماهه چهارم سال است. این آمار، پس‌ازآن به‌دست‌آمده است که تسلا اعلام کرد ماه نوامبر با فروش ۷۳ هزار دستگاه، بهترین ماه سال برای این شرکت بوده است.
۱۰۷۱۴۸ دلار
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، هفته گذشته بار دیگر تأکید کرد که قصد دارد یک ذخیره استراتژیک بیت کوین مشابه ذخیره استراتژیک نفت در آمریکا ایجاد کند، و این اظهارنظر باعث شد رکورد صعود بیت کوین به ۱۰۷ هزار دلار برسد. بیت کوین، بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ارز رمزنگاری‌شده جهان، توانست ارزش خود را به بالاترین نقطه یعنی ۱۰۷۱۴۸ دلار برساند و اگرچه دوباره کمی کاهش یافت و ۱۰۶۸۷۷ دلار رسید، اما این رقم هم ۵٫۴۳ درصد نسبت به اواخر روز جمعه افزایش به‌حساب می‌آید. ارز دیجیتال شماره دوی جهان، اتریوم یا اتر با ۱٫۸۵ درصد افزایش به ۳۹۷۵٫۷ دلار رسید. بیت کوین و کریپتو در کانون توجه قرارگرفته‌اند، زیرا سرمایه‌گذاران به این امید دلگرم‌اند که دولت ترامپ در حال ایجاد یک محیط نظارتی دوستانه‌تر است و احساسات مرتبط با ارز جایگزین را تقویت خواهد کرد. ارزش بیت کوین در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۵۰ درصد افزایش‌یافته است. براساس گزارش شرکت اطلاعات رمز ارز کوین‌گکو، دولت‌ها در سراسر جهان تا ماه جولای سال جاری ۲٫۲ درصد از کل عرضه بیت کوین را در اختیار داشتند و آمریکا نزدیک به ۲۰۰ هزار بیت کوین به ارزش کنونی بیش از ۲۰ میلیارد دلار در اختیار دارد.
۴.۳۶۱ درصد
بازده ۱۰ ساله اوراق خزانه‌داری آمریکا برای اولین بار از سال ۲۰۲۲ به بالاترین سطح سه‌ماهه خود رسید. بازدهی این اوراق هفته گذشته به ۴.۳۶۱ درصد رسید و از بازدهی سه‌ماهه خزانه‌داری پیشی گرفت که اولین بازگشت از ماه نوامبر ۲۰۲۲ به شمار می‌رود. این حرکت منعکس‌کننده تقاضای قابل‌توجه‌تر برای اوراق قرضه کوتاه‌مدت است زیرا سرمایه‌گذاران انتظار کاهش احتمالی نرخ‌های فدرال رزرو در اواخر سال جاری را دارند، همچنین می‌تواند نشان‌دهنده اعتماد مجدد به ثبات اقتصادی بلندمدت باشد. بازدهی اوراق خزانه سه‌ماهه در روز رکورد، با ۰.۷ واحد کاهش به ۴.۳۲۸ درصد رسید. در همین بازه زمانی، بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری با ۴.۳ واحد افزایش به ۴.۳۶۷ درصد رسید، درحالی‌که بازده اوراق ۳۰ ساله کمی بعد با ۳.۹ واحد افزایش به ۴.۵۸۷ درصد رسید.
۲٫۵ درصد
اقتصاددانان پیش‌بینی‌های خود را برای تورم سال آینده آمریکا به دلیل نگرانی‌های ناشی از اجرای تعرفه‌ها افزایش دادند و اکنون انتظار دارند فدرال رزرو کمتر ازآنچه یک ماه پیش پیش‌بینی می‌کردند، نرخ بهره را کمتر کاهش دهد. براساس آخرین نظرسنجی ماهانه بلومبرگ از اقتصاددانان، شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی سالانه، که دسته‌های نوسان مواد غذایی و انرژی را حذف می‌کند، در سال آینده به‌طور متوسط ​​۲٫۵ درصد افزایش خواهد یافت. این پیش‌بینی برای معیار تورم ترجیحی فدرال رزرو بالاتر از پیش‌بینی ۲٫۳ درصدی در نظرسنجی ماه گذشته است. درحالی‌که اقتصاددانان انتظار دارند که فدرال رزرو در روز چهارشنبه در سومین جلسه متوالی، نرخ بهره را کاهش دهد، انتظار دارند که در نشست‌های مارس، ژوئن و سپتامبر تنها سه کاهش یک‌چهارم واحدی دیگر در سال ۲۰۲۵ رخ بدهد. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۵، نرخ وجوه فدرال در محدوده ۳٫۵ درصد تا ۳٫۷۵ درصد باشد.
۰.۳ درصد
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه‌ بازار آسیا از بالاترین رکورد خود در چند هفته گذشته عقب نشست و کاهش یافت.  بهای معاملات نفت برنت با ۲۱ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۷۴ دلار و ۲۸ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز جمعه، در بالاترین رکورد از ۲۲ نوامبر بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۰ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش، به ۷۰ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا در معاملات روز جمعه، به بالاترین حد از هفتم نوامبر صعود کرده بود. نگرانی‌ها نسبت به اختلال عرضه در پی تشدید تحریم‌های آمریکا علیه صادرکنندگان بزرگی نظیر روسیه، کاهش قیمت نفت را در معاملات روز جاری محدود کرد. جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته گفت که آمریکا به دنبال تحریم‌های بیشتر علیه نفت‌کش‌های «ناوگان سایه» است و تحریم بانک‌های چینی را رد نمی‌کند، زیرا به دنبال کاهش درآمد نفتی روسیه و محدود کردن دسترسی به منابع خارجی برای تأمین جنگ روسیه در اوکراین است.
۳٫۱ درصد
سومین برآورد ارقام دفتر تحلیل اقتصادی آمریکا در روز پنجشنبه نشان داد که تولید ناخالص داخلی این کشور با نرخ سالانه ۳٫۱ درصد در سه‌ماهه سوم افزایش‌یافته است، درحالی‌که پیش‌بینی قبلی رشد ۲٫۸ درصدی را نشان می‌داد. نرخ مصرف در این کشور تا ۳٫۷ درصد افزایش‌یافته است که این سریع‌ترین سرعت از اوایل سال ۲۰۲۳ تاکنون به شمار می‌رود و با هزینه‌های قوی‌تر در بخش خدمات همراه بوده است. صادرات در دوره جولای تا سپتامبر ۹٫۶ درصد افزایش‌یافته است که بسیار بیشتر از ۷٫۵ درصد در برآورد قبلی است و این افزایش هم مدیون جهش در بخش خدمات است. اعداد و ارقام این تصور را تقویت می‌کند که علیرغم انتظارات پیش‌بینی‌کنندگان برای کندی نهایی، اقتصاد آمریکا همچنان در حال پیشرفت است. این گزارش تنها یک روز پس‌ازآن منتشر می‌شود که فدرال رزرو با نشان دادن سرعت کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۵، که تا حدی براساس داده‌های اقتصادی قوی‌تر از حد انتظار اخیر است، باعث فروش گسترده سهام در بازار سهام شد. فدرال رزرو روز چهارشنبه نرخ بهره کلیدی خود را یک‌چهارم کاهش داد که این سومین کاهش در سال جاری به شمار می‌رود. این نهاد همچنین اعلام کرد که انتظار دارد در سال آینده عمدتاً به دلیل تورم بالا نرخ‌های بهره را با روند کندتری نسبت به آنچه قبلاً تصور می‌کرد کاهش دهد.
۴۸۳.۸ میلیون
کسری بودجه ترکیه در ماه نوامبر به ۴۸۳.۸ میلیون دلار کاهش یافت. براساس اطلاعات رسمی منتشرشده، بودجه دولت مرکزی ترکیه در ماه نوامبر ۱۶.۷ میلیارد لیر برابر ۴۸۳.۸ میلیون دلار کسری ثبت کرد. گزارش وزارت خزانه‌داری و دارایی نشان داد که ارقام ماه نوامبر از ۱۸۶.۳ میلیارد لیر برابر ۵.۴۵ میلیارد دلار کسری در اکتبر کاهش‌یافته است. در این ماه، درآمدهای بودجه به ۹۳۹.۵ میلیارد لیر برابر ۲۷.۳ میلیارد دلار و مجموع هزینه‌ها به ۹۵۶.۱ میلیارد لیر برابر ۲۷.۸ میلیارد دلار رسید. مخارج بدون بهره هم به ۸۰۹.۸ میلیارد لیر برابر ۲۳.۵ میلیارد دلار رسید و سود پرداختی درمجموع ۱۴۶.۳ میلیارد لیر برابر ۴.۳ میلیارد دلار بود. این گزارش نشان داد که درآمد مالیاتی ترکیه در سال جاری به ۸۱۹.۴ میلیارد لیر برابر ۲۳.۸ میلیارد دلار رسیده است. کسری بودجه در ماه ژانویه تا ماه نوامبر، ۱.۳ هزار میلیارد لیر برابر ۳۹.۱ میلیارد دلار را نشان داد. در این دوره، درآمدهای بودجه به ۷.۸ هزار میلیارد لیر برابر ۲۳۸.۸ میلیارد دلار و هزینه‌ها به ۹ هزار میلیارد لیر برابر ۲۷۸ میلیارد دلار رسید.
۴۷.۸
براساس نظرسنجی شاخص مدیران خرید، رکود اقتصادی آلمان در ماه دسامبر اندکی کمتر شده است، اما فعالیت‌های تجاری همچنان برای ششمین ماه متوالی کاهش‌یافته است. شاخص مدیران خرید ترکیبی که توسط S&P Global گردآوری‌شده است، از ۴۷.۲ در ماه نوامبر به ۴۷.۸ افزایش یافت، اما در محدوده انقباض باقی ماند. تحلیلگرانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، این رقم را ۴۷.۸ پیش‌بینی کرده بودند. شاخص فعالیت تجاری برای بخش خدمات آلمان از ۴۹.۳ در نوامبر به ۵۱ در دسامبر افزایش یافت و از پیش‌بینی ۴۹.۴ پیشی گرفت. د لا روبیا، اقتصاددان ارشد بانک تجاری هامبورگ گفت که این بهبود در خدمات، تعادل خوبی برای کاهش سریع‌تر تولیدات است و این امید را به وجود می‌آورد که تولید ناخالص داخلی ممکن است در سه‌ماهه آخر سال کاهش نیابد.
۲۱ درصد
بانک مرکزی روسیه در مواجهه با انتقاد چهره‌های قدرتمند مرتبط با کرملین که از تلاش‌های تهاجمی این کشور برای مهار تورم ۹.۵۲ درصدی از طریق افزایش هزینه‌های استقراض ناراضی بودند، روی ۲۱ درصد نگه داشت. براساس داده‌های وزارت توسعه اقتصادی روسیه، تورم سالانه در روسیه از ۱۰ تا ۱۶ دسامبر از ۹.۳۲ درصد در دو هفته گذشته به ۹.۵۲ درصد افزایش‌یافته است. الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی، گفت که این بانک تصمیم گرفته است تا علیرغم انتظارات گسترده در میان سرمایه‌گذاران و اقتصاددانان برای افزایش هزینه‌های استقراض تا ۲۳ درصد یا حتی بیشتر باهدف مهار تورم، فعلاً افزایش نرخ بهره را متوقف کند. این تصمیم غافلگیرکننده در بحبوحه انتظارات تورم دورقمی و کاهش شدید ارزش روبل اتخاذشده است، زیرا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تلاش برای کنترل اقتصادی است که حتی خود او آن را اقتصاد جنگی ملتهب می‌نامد. نرخ‌های بهره در روسیه از ماه جولای به‌شدت افزایش‌یافته است و اکنون بالاتر از زمانی است که اقتصاد این کشور با عواقب بلافاصله پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ مواجه شد.
۳.۸ درصد
داده‌های هفته گذشته اقتصادی ژاپن نشان داد که صادرات این کشور در ماه نوامبر برای دومین ماه متوالی افزایش یافت که نشان‌دهنده تقاضای قوی جهانی است. داده‌های قوی که قبل از تصمیم بانک مرکزی ژاپن منتشر شد، از برنامه‌های بانک مرکزی برای افزایش تدریجی نرخ بهره از سطح نزدیک به صفر حمایت می‌کند. مجموع صادرات در ماه نوامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۸ درصد افزایش یافت که بیشتر از میانگین پیش‌بینی بازار برای افزایش ۲.۸ درصدی و پس از افزایش ۳.۱ درصدی در اکتبر بود. داده‌ها نشان می‌دهد که صادرات به چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ژاپن، در نوامبر ۴.۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته است، درحالی‌که صادرات به آمریکا ۸ درصد کاهش‌یافته است. واردات در ماه نوامبر نسبت به سال گذشته ۳.۸ درصد کاهش یافت، درحالی‌که پیش‌بینی بازار برای افزایش یک‌درصدی بود. درنتیجه، ژاپن در ماه نوامبر کسری تجاری ۱۱۷.۶ میلیارد ین داشت، درحالی‌که پیش‌بینی کسری تجاری ۶۸۸.۹ میلیارد ین بود.
۱٫۳ میلیون
براساس گزارش چشم‌انداز کوتاه‌مدت انرژی اداره اطلاعات انرژی (EIA)، هند به‌عنوان منبع اصلی رشد مصرف جهانی نفت در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ ظاهر شد و در سال جاری از چین پیشی گرفت. براساس این گزارش جدید انتظار می‌رود هند ۲۵ درصد از رشد مصرف انرژی جهان را برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به خود اختصاص دهد. مصرف نفت چین تقریباً در هرسال از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۳ بیش از هند افزایش‌یافته است، درحالی‌که مصرف نفت چین به‌طور منظم بیش از هر کشور دیگری در این سال‌ها رشد می‌کند. در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، هند ۲۵ درصد از کل رشد مصرف نفت در سطح جهان را به خود اختصاص داده است. همچنین انتظار می‌رود مصرف جهانی سوخت مایع این کشور در سال جاری ۰٫۹ میلیون بشکه در روز افزایش یابد. با افزایش مصرف جهانی نفت به ۱٫۳ میلیون بشکه در روز، انتظار می‌رود میزان مصرف در سال آینده رشد بیشتری داشته باشد. به دلیل افزایش تقاضا برای سوخت حمل‌ونقل و سوخت برای پخت‌وپز خانگی، پیش‌بینی می‌شود مصرف سوخت مایع در هند به میزان ۲۲۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ و ۳۳۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. این رشد در پیش‌بینی‌های گزارش جدید بیش از هر کشور دیگری است.
https://sarmayegozarionline.ir/vdcgwy97.ak9y74prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین