تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۲۸
جالب است ۰
رییس سازمان بورس با بیان این‌که افزایش تعداد سبدگردان‌ها و عرضه‌های اولیه باعث طراوت بازار سرمایه می‌شود، گفت: انتظار این است که سبدگردان‌ها پرچم‌داران تحلیل در بازار سرمایه باشند.
سبدگردان‌ها دنباله‌روی هیجانات بورس نباشند
به گزارش سرمایه‌گذاری آنلاین ،حجت‌اله صیدی در نشست هم‌اندیشی با شرکت‌های سبد گردان ضمن اشاره به اهمیت صنعت سبد گردانی در بازار سرمایه گفت: در دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ حسرت نداشتن سبد گردانی را می‌خوردیم.
به گفته صیدی، کشورهایی موفق شدند که توانستند اندازه بازار سرمایه را به اندازه تولید ناخالص داخلی (GDP) برسانند. بر این اساس اگر می‌خواهیم اقتصاد رشد کند باید ارزش بازار سرمایه ایران نیز بیش از چهار برابر شود. ارزش بازار سهام در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰۰ همت است.
او با بیان اینکه نگاه به تأمین مالی، در بین سیاستگذاران عوض شده و در بدنه دستگاه‌های تصمیم‌گیر اقتصاد، به ویژه در بانک مرکزی، نگاه تأمین مالی بلند مدت به بورس معطوف شده، گفت: اگر بتوانیم عرضه‌های اولیه را افزایش دهیم هم بازار بزرگ‌تر و هم کاراتر و دارای عمق بیشتر خواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: افزایش تعداد عرضه‌های اولیه و سبدگردان‌ها باعث طراوت بازار سرمایه خواهد شد.
صیدی افزود: ریسک، مفهوم بسیار مهمی در بازارهای مالی است و باید توجه ویژه‌ای به ریسک و رعایت قوانین برای مدیریت ریسک داشت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأیید برخی دغدغه‌های فعالان صنعت سبد گردانی گفت: سازمان بورس آماده است با منعطف کردن قانون و اصلاح آن در هیأت مدیره سازمان بورس و شورای عالی بورس، به توسعه صنعت سبد گردانی کمک کند.
صیدی ادامه داد: یکی از دغدغه من این است که در پایان دوره ماموریتم در اداره سازمان بورس، بازار سرمایه‌ای بزرگ‌تر و کاراتر را به مدیران بعدی بازار تحویل دهم، بر این اساس توسعه بازار، در کنار توجه به ریسک و رعایت قوانین و مقررات در اولویت ما قرار دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در بازار پول، وظایف بانک‌ها به صورت ویژه مشخص شده، همین تقسیم کار در بازار سرمایه نیز می‌تواند رخ دهد و وظایف نهادهای مالی به صورت ویژه مشخص شود.
صیدی با تاکید بر ایجاد کارگروه برای رفع مشکل صنعت سبد گردانی گفت: این کارگروه با نظر فعالان این صنعت انتخاب شده و به بررسی روند دغدغه‌های فعالان این صنعت پرداخته می‌شود.
او، در پاسخ به درخواست تشکیل کانون سبدگردان‌ها، تاکید کرد: نباید با ایجاد کانون‌های متعدد، به موازی‌کاری دامن بزنیم و نقش کانون‌های موجود را کم اثر کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: انتظار این است که سبدگردان‌ها پرچم‌داران تحلیل در بازار سرمایه باشند نه این‌که در برخی از موارد از هیجان‌های بازار پیروی کنند.
صیدی ادامه داد: سبدگردان‌ها ایده خود را برای توسعه ابزار بازار سرمایه به سازمان بورس بدهند، سازمان از ایده‌ها استقبال می‌کند.
صیدی گفت: در بازار رقابتی باید قوی شد و اندازه (مارکت کپ) شرکت را بالا برد. سبدگردان‌ها هم باید در بازار رقابتی وضع خود را بهتر کنند، امید است با بزرگ‌تر شدن بازار سرمایه وضعیت سبد گردان‌ها نیز بهتر شود.
ضرورت رشد سبد نهادهای مالی
رضا عیوض‌لو، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در ادامه، گفت: امروز پانصدمین صندوق سرمایه‌گذاری مجوز گرفت و در چند سال اخیر رشد بسیار خوبی را شاهد بودیم ولی هنوز سبد نهادهای مالی کوچک است و جا برای رشد بسیار وجود دارد.
او، ادامه داد: رویکرد ما در سازمان بورس کمک به رشد صنعت سبد گردانی است ولی باید الزامات مدیریت ریسک نیز رعایت شود.
او افزود: میزان سرمایه در نهادهای مالی بسیار مهم است و یکی از راه‌های بزرگ شدن صنعت سبد گردانی، افزایش سرمایه شرکت‌ها است.
اصلاح قوانین
حمید یاری، عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در ادامه گفت: اتفاقات سال ۹۹ بورس نشان می‌دهد نگاه‌ها باید به سمت سرمایه‌گذاری غیر مستقیم معطوف شود، تا سرمایه‌گذاران غیر حرفه‌ای آسیب کمتری ببینند.
او افزود: بدنه شاغل در سبد گردان جوانان با انگیزه‌ای هستند، پیشکسوت‌ها و فعالان صنعت سبد گردانی باید با هدایت بدنه جوان از ریسک‌های احتمالی جلوگیری کنند، بازار زمانی رشد می‌کند که فعالان آن رشد کنند.
یاری گفت: با توسعه فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی و نرم‌افزارهای جدید می‌توان با استفاده از نیروی انسانی کم‌تر فعالیت‌ها را بهینه‌تر کرد.
او تاکید کرد: هیأت مدیره سازمان بورس در چارچوب مقررات آماده کمک به سبدگردان‌ها است.
چالش سبدگردان‌ها
در حاشیه این نشست، تعدادی از حاضران به بیان دغدغه‌های خود پرداختند. در این میان کوروش شمس، عضو هیأت مدیره کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران، با اشاره به موانع متعدد موجود در فرآیند تأسیس و اخذ مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری، گفت: نکته بسیار پرتکرار تشکیل کد سبد گردانی است، با توجه به مشتری‌های شهرستانی و حقوقی انتظار است فرایند الزام امضای خیس مرتفع شده و امضاها دیجیتال شود.
مهدی دلبری، مدیرعامل سبد گردان هیوا هم در ادامه با بیان این‌که باید اختیارات کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران افزایش یابد، گفت: کانون می‌تواند امانت‌دار سازمان بورس باشد تا فرآیندها با سرعت بیشتری انجام گیرد. نکته بعدی لزوم افزایش جذابیت سبد گردانی است، هزینه‌های سبد گردانی بسیار بالاست و هزینه مدیریت سبد باید کاسته شود و هزینه نرم افزار به شدت کاهش یابد.
او افزود: باید با هزینه کمتری سبد را مدیریت کرد، تصحیح در فرایند کارگزار _معامله گر است که باید اجرایی شود. کارمزد متغیر سبد گردانی هم باید اجرایی شود.
همایون دارابی، مدیرعامل سبد گردانی داریوش نیز تاکید کرد: یکی از دلایل توسعه نیافتن سبد گردانی فرآیند امضای خیس است که در شهرستان‌ها به گلوگاه و عامل توقف توسعه فعالیت سبدگردان‌ها تبدیل شده است.
دارابی با تجلیل از روندهای جدید سازمان بورس برای توکنایز کردن دارایی‌ها و سبدها گفت: کشورهای همسایه و کشورهای شرق آسیا این پروژه را دنبال کرده‌اند، سازمان بورس با توکنایز کردن دارایی‌ها می‌تواند بازار سرمایه ایران را ۲۴ ساعته کرده و عمق بسیار بیشتری به بازار بدهد.
سیدرضا اعجازی مدیرعامل سبد گردان اقتصاد بیدار هم گفت: باید قوانین سند باکس اصلاح شود تا مانع توسعه سبد گردانی نشود.
او افزود: باید فرآیند توکانیز کردن سریع‌تر رخ دهد و رمزدارایی‌ها باعث توسعه بازار سرمایه شود اما متأسفانه در پیش نویس اخیر رمز دارایی‌ها بازار سرمایه دیده نشده است.
شهریار شهمیری نیز گفت: انتظار این است که سازمان بورس با اصلاح فرآیندهایی اعم از نرخ کارمزد، وضع سبد گردان‌ها را بهبود دهد.
جمالی، مدیرعامل سبد گردان آسمان هم در این هم اندیشی گفت: در حق سبدگردان‌های کوچک و تازه تأسیس اجحاف می‌شود، باید مجوز تعداد بیشتری صندوق به سبد گردان‌ها داده شود.
قلی پور مدیرعامل سبد گردان الماس نیز در این نشست گفت: سبد گردان‌ها به جز سبدگردان‌های بزرگ در شرایط فعلی امیدی برای زنده ماندن ندارند و باید مزیتی برای سبد گردان‌ها ایجاد شود. گذاشتن کفایت سرمایه برای سبد گردان‌ها منصفانه نیست، ارزش بازار امروز ۴۰ درصد افزوده شده چرا باید کفایت سرمایه به اندازه یک درصد برابر افزوده شود.
https://sarmayegozarionline.ir/vdciyra3.t1auz2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پیش بینی شما از شاخص بورس تا انتهای سال
بیش از دو میلیون
کمتر از دو میلیون