تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۲
جالب است ۰
استراتژیست‌های گروه آی‌ان‌جی (ING)، با بررسی چشم‌انداز تجاری آسیا تحت سناریوی تعرفه‌های ۲۵ درصدی جدید آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم، کشورهای برنده و بازنده این منطقه در جنگ تعرفه‌ای ترامپ را ارزیابی کردند.
برندگان و بازندگان آسیا در جنگ تعرفه‌ای ترامپ
به گزارش سرمایه‌گذاری آنلاین ،این شرکت چندملیتی بانکداری و خدمات مالی بر این باور است که ویتنام بیش از سایرین، در معرض آسیب قرار دارد زیرا صادرات فولاد و آلومینیوم این کشور به آمریکا، معادل ۰.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۴ بوده است و نقش ویتنام به‌عنوان پالایشگر اصلی فولاد نیمه فرآوری شده چینی برای صادرات مجدد، آسیب‌پذیری این کشور را تشدید می‌کند.
کره جنوبی نیز در معرض آسیب قابل‌توجه قرار دارد و در حالی که اکنون، از سهمیه صادرات بدون تعرفه برخوردار است، اما صادرات اخیرش به آمریکا، کمتر از این سهمیه، ثبت شده است.
در گزارش این گروه مستقر در هلند آمده است: در حالی که مشخص نیست ترامپ سیستم سهمیه‌بندی را حذف خواهد کرد یا خیر، اما به نظر می‌رسد که کره جنوبی از فرصت مذاکره برخوردار است. به‌طور کلی، سیاست «اول آمریکا» ترامپ، بر کشورهای شمال آسیا، به‌ویژه چین، کره و ویتنام که مازاد تجاری بزرگی با آمریکا دارند و به شدت به تقاضای خارجی وابسته هستند، بیشترین تاثیر را خواهد گذاشت.
به گفته استراتژیست‌های آی‌ان‌جی، جاه‌طلبی‌های ترامپ برای افزایش تولید داخلی کالاهای فناوری پیشرفته، بر اقتصادهای آسیایی که صادرکنندگان عمده نیمه‌رساناها، هوش مصنوعی و کالاهای مرتبط با بخش انرژی جدید هستند، تاثیرگذار خواهد بود و ژاپن و تایوان نیز به دلیل صادرات قابل‌توجه خود در این بخش‌ها، با خطرات شدیدتری روبرو هستند.
در مقابل، هند و فیلیپین کمتر در معرض خطر قرار دارند، زیرا اقتصاد آنها بیشتر تحت تاثیر تقاضای داخلی است. با این حال، این گروه هشدار داد که اگر هدف تعرفه‌های ترامپ بر تجارت خدمات باشد، بر بخش‌هایی مانند برون‌سپاری و خدمات نرم‌افزاری می‌توانند تاثیر منفی بگذارد.
تاثیر این تعرفه‌ها بر مالزی، تایلند و اندونزی به میزان متوسط است زیرا تغییرات اخیر زنجیره تامین مالزی و تایلند به ترتیب در تامین نیمه‌رسانا و خودرو، جاذب شوکی ایجاد می‌کنند و بخش خودروهای برقی اندونزی ممکن است از لغو مشوق‌های ترامپ تحت قانون کاهش تورم آمریکا، آسیب ببیند.
گروه آی‌ان‌جی خاطرنشان کرد: وابستگی فزاینده «انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا» (آ سه آن) به چین، می‌تواند تاثیر تعرفه‌ها را تشدید کند. چین تقریبا ۲۶ درصد از کل واردات «انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا» در سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص داده که نسبت به ۱۶ درصد در یک دهه قبل، افزایش قابل‌توجهی داشته است.
تاثیر تعرفه‌ها بر بخش‌های مختلف متفاوت و الکترونیک به‌عنوان آسیب‌پذیرترین بخش، برجسته است. سهم رو به رشد ویتنام در صادرات لوازم الکترونیکی به آمریکا که تحت تاثیر استراتژی «چاینا پلاس وان» بوده است، این کشور را در معرض آسیب از تعرفه‌های آمریکا قرار می‌دهد. علاوه بر این، نقش مهم مالزی در تامین مدار یکپارچه (آی‌سی) به آمریکا و مکزیک، مورد دیگری از این آسیب‌پذیری است.
آسیا نه فقط تامین‌کننده مهم قطعات الکترونیکی میانی برای آمریکا و چین است، بلکه برای مکزیک هم با وجود مسافت دور، یک تامین‌کننده مهم به شمار می‌رود. از سوی دیگر، گروه آی‌ان‌جی می‌گوید که «آ سه آن» و هند می‌توانند از افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی آمریکا، سود ببرند. همچنین این بانک خاطرنشان کرد که منافع آمریکا در آسیا افزایش یافته و یک سوم ورودی خالص سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به «آ سه آن»در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است و  نشان می‌دهد که «آ سه آن» نقش مهمی در استراتژی «چاینا پلاس وان»ایفا می‌کند.
پایگاه خبری اینوست گزارش کرد، شرکت‌های بزرگ آمریکایی مانند اینتل، اپل و گوگل در حال گسترش فعالیت‌های خود در ویتنام، مالزی و تایلند هستند که به‌طور بالقوه، تاثیر فوری تعرفه‌های جهانی را کاهش می‌دهند و راه را برای مذاکرات تجاری دوجانبه آینده، ازجمله توافق‌نامه‌های تجارت دیجیتال باز می‌کنند.
https://sarmayegozarionline.ir/vdchkqnw.23nv6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما