رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور: مالیات بر ارزش افزوده حامی تولید است و تامین منابع مالی دولت، شهرداریها و دهیاری ها، حوزه سلامت و ورزش در گروی تعیین تکلیف لایحه مالیات بر ارزش افزوده است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، سید کامل تقوی نژاد در خصوص آخرین وضعیت بررسی لایحه دائمی مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی، گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال 1387 و برای مدت 5 سال به صورت آزمایشی اجرا شد و بعد از اتمام دوره آزمایشی تاکنون هر سال با درخواست دولت در قالب لایحه بودجه اجرای آن استمرار یافت.
وی با بیان اینکه به موازات استمرار اجرای آزمایشی این قانون، دولت با بررسی دقیق و بیش از هزار نفر ساعت کارشناسی لایحه دائمی مالیات بر ارزش افزوده را در اسفند 1395 تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد، افزود: با دستور رئیس مجلس شورای اسلامی و همراهی نمایندگان، لایحه مجددا با دریافت نظر از فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف بررسی شد تا اشکالات موجود برطرف شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با ذکر این مطلب که اشکالات قانون فعلی که به صورت آزمایشی اجرا می شود برطرف شده است، اظهارداشت: به موازات تنظیم لایحه در بودجه سال 96 پیشنهادی به مجلس ارائه کردیم که طبق آن مصوبه بتوانیم مشکلات برخی گروه ها و اصناف خاص را که دارای مشکل بودند با توافق کامل با این بخش ها برطرف کنیم.
وی با تاکید بر اینکه درحال حاضر 90 درصد مالیات بر ارزش افزوده با توافق از پرداخت کنندگان دریافت می شود، تصریح کرد: برخلاف آن چیزی که در ذهن وجود دارد، این مالیات به زیان تولید نیست و سازمان امور مالیاتی کشور نیز تمامی تلاش خود را برای افزایش رضایت مودیان در قالب بخشنامه ها و اصلاح قانون مبذول داشته است.
تقوی نژاد با اشاره به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده قانون شفافیت و عدالت است، گفت: ما در انتظار تصویب قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده در مجلس و یا تصویب پیشنهاد استمرار اجرای آزمایشی آن در لایحه بودجه سال 1397 هستیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 210 هزار میلیارد تومان درآمد از محل بابت ارزش افزوده محقق شده است، تصریح کرد: اگر در تصویب هر یک از این دو مورد یعنی اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و یا استمرار آن در قالب قانون بودجه تعلل شود، سال آینده 66 هزار میلیارد تومان درآمد که 18 هزار میلیارد تومان آن سهم شهرداری ها و دهیاری ها و بخشی نیز سهم حوزه سلامت و ورزش همگانی است، محقق نخواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی قانون گذار است و سازمان امور مالیاتی کشور مجری قانون و ما فقط نظرات کارشناسی خود را مطرح می کنیم. در لایحه پیشنهادی، مالیات بر ارزش افزوده طلا سه درصد تعیین شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از صنوف با مالیات بر ارزش افزوده مخالفت می کنند گفت: ?بخشی از مخالفت با مالیات بر ارزش افزوده آگاهانه است و دلیل آن این است که در مالیات بر ارزش افزوده شفافیت وجود دارد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بر شفافیت در مسائل اقتصادی اشاره دارند و در سیاست اقتصاد مقاومتی هم به این موضوع بطور خاص اشاره کرده اند و برکات شفافیت اقتصادی در سایه اجرای مالیات بر ارزش افزوده است.
تقوی نژاد گفت: اگر قاچاقی در کشور انجام شود و یا پنهان کاری وجود داشته باشد و یا درصورتی که اقتصاد زیرزمینی بوجود بیاید با مالیات بر ارزش افزوده از بین خواهد رفت و تکلیف همه فعالیت ها روشن می شود.
وی افزود: بخشی از اصناف به دلیل اینکه میزان درآمدها و مالیات هایشان در عملکرد آنهادر مالیات مستقیم روشن نشود، جو را تیره و تاریک جلوه می دهند و بخش دیگری از مخالفت ها ناشی از این است که قانون مالیات بر ارزش افزوده در اجرا با مشکلاتی همراه بوده است.
تقوی نژاد با اشاره به اینکه در سال 95 و 96 قریب به 20 بخشنامه راهگشا در سازمان مالیاتی صادر شد گفت: در این بخشنامه ها به اشکالات اجرایی مالیات بر ارزش افزوده رسیدگی شد مثلا به بخش هایی که مربوط به فاکتور مشتریان بود رسیدگی شد و تا زمانی که معامله تمام نشده است نباید فاکتوری صادر شود.
وی افزود: ما سعی کردیم اشکالات را با حسن نیت و با اعتقاد به تولید، صادرات و اشتغال حل کنیم.
وی یکی دیگر از مشکلات مالیات بر ارزش افزوده را استرداد برای فعالیت های صادراتی دانست و گفت: بخشی از این فعالان گلایه داشتند و گلایه آنها به حق بود و ما در سازمان مقرر کردیم که ظرف یکماه استرداد به صادرکنندگان انجام شود و سال گذشته حدود 1300 میلیارد تومان و امسال 700 میلیارد تومان به صادرکنندگان استرداد داشتیم.
رئیس سازمان امورمالیاتی با اشاره به اینکه باید تولید را در زمینه مالیات بر ارزش افزوده بیشتر توجیه کنیم گفت: اینکه مالیات بر ارزش افزوده در کشور حاکم شود یا مالیات بر مصرف، باید بررسی شود و طبق شرایط کشور ما باشد.
وی افزود: شکل فعلی اجرای مالیات بر ارزش افزوده در 160 کشور اجرا می شود به همین دلیل کامل ترین شکل قانون مالیات بر ارزش افزوده است که برای آن 25 مورد اصلاحات را پیشنهاد داده ایم که باید اصلاح شود و درصورت لحاظ شدن این اصلاحات، قانون کاملی برای مالیات بر ارزش افزوده خواهیم داشت.
تقوی نژاد به لایحه ای که در خصوص مالیات بر ارزش افزوده در مجلس است اشاره کرد و گفت: هرگونه تغییر در این لایحه حق مجلس است اما ما چند نرخ به آنها ارائه کردیم برای مثال برای سوخت، نوشیدنی ها و سیگار مالیات بر ارزش افزوده ای بالاتر از متوسط در نظر گرفتیم و این نرخ را برای طلا سه درصد لحاظ کرده ایم اما در اختیار مجلس است که نرخ ها را تغییر دهد.
وی افزود: ما در حال حاضر کمترین نرخ مالیات بر ارزش افزوده را دریافت می کنیم مثلا در کشورهای همسایه حدود 20 درصد مالیات بر ارزش افزوده دریافت می شود و در برخی از کشورهای نفتی که تاکنون عمده درآمدشان از نفت بود از آغاز سال 2018 قصد دارند که بخشی از درآمد خود را از مالیات بر ارزش افزوده تامین کنند.