در جریان معاملات اولین روز کاری سال ۹۷، شاخص کل بورس با رشد ۱۳۵.۹ واحدی به ارتفاع ۹۶ هزار و ۴۲۵.۹ واحد رسید و شاخص کل هم وزن با ۲۴ واحد رشد در مدار ۱۷ هزار و ۲۹۵ واحد ایستاد.
بورس تهران آخرین شنبه سال را با رشد ۵۱ واحدی شاخص کل پشت سر گذاشت.نماگر اصلی سهام پس از ریزش ۴/ ۱ درصدی هفته گذشته و واگذاری کانال ۹۶ هزار واحدی، همچنان شاهد معاملات ضعیفی است.
بورس ۹۶ با تمامی پستی و بلندیهای آن در آخرین روزهای خود به سر میبرد. مطابق با سالهای گذشته، سال ۹۶ نیز با خاطرات تلخ و شیرین بسیاری برای بازیگران و بازارگردانان بازار سهام همراه بود.
بورس تهران در حالی معاملات هفته گذشته را با ثبت زیان ۴/ ۱ درصدی به پایان برد که برای هفتمین هفته متوالی شاهد تغییر مالکیت سهام از پرتفوی معاملهگران حقیقی به سبد سهام حقوقی بود.
بورس تهران پس از ۸ روز افت متوالی و ریزش بیش از ۲ هزار واحدی، سرانجام روز گذشته با رشد روبهرو شد و با افزایش ۱۶۶ واحدی (معادل ۲/ ۰ درصد) در سطح ۹۶ هزار و ۱۹۴ واحدی قرار گرفت.
روز گذشته شاخص سهام در حالی با افت ۵۶۶ واحدی مواجه شد که کمتر از ۳۰ واحد تا واگذاری کانال ۹۶ هزار واحدی فاصله دارد. با وجود فضای کمرمق معاملات سهام، کارشناسان هنوز به پتانسیلهای بورس در آینده امیدوارند.
معاون بورس تهران معتقد است که بالا یا پایین آوردن نرخهای بهره بدون ریسک برای کسب و کارها باید قبل از اعمال، بهتر تحلیل شود. او درباره نوسان نرخ ارز نیز می گوید افزایش قیمت ارز در مجموع در شرکتهای بورسی تاثیر مثبت دارد.
بورس تهران که در آغاز معاملات روز گذشته، بازگشایی آرام بازارهای جهانی و رشد قیمت برخی نمادهای وابسته به بازارهای کالایی را تجربه کرده بود، در ادامه با توجه به رشد شاخص دلار و فشار بر قیمت کامودیتیها، مسیری نزولی را در پیش گرفت. به این ترتیب با دریافت سیگنالهای منفی از بازارهای کالایی، نماگر بازار سهام نیز نزولی شد و با افت ۱۷/ ۰ درصدی در سطح ۹۷ هزار ...
بورس تهران در شرایطی به روزهای پایانی سال ۹۶ نزدیک میشود که از ابتدای سال حدود ۲۶ درصد بازدهی را عاید سهامداران خود کرده است. هرچند بررسیها نشان میدهد این رشد هماهنگ با پشتوانه بنیادی رشد سودآوری شرکتها بوده است، اما پرسش اصلی روند بازار سهام در سال آینده است.
در پایان معاملات امروز شاهد عقب نشینی ۱۵۵ واحدی شاخص کل تا رسیدن به عدد ۹۷ هزار و ۱۹۸.۷ واحد بودیم. در این میان نمادهای وغدیر، خودرو، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را روی شاخص داشتند درحالیکه فارس، کچاد و نوین با بیشترین تاثیر مثبت مانع افت بیشتر شاخص شدند.
بورس تهران این روزها شاهد سیطره فضای احتیاطی در معاملات سهام است. این فضای احتیاطی دیروز تحت تاثیر برخی تحولات در سطح اقتصاد جهانی موجب افزایش فشار فروش شد.
در پایان معاملات شاخص کل متاثر از معاملات منفی نمادهای اخابر، خساپا، کچاد، فملی و خپارس با افت حدود ۹۷ واحدی به ارتفاع ۹۸,۰۸۰ رسید که در این بین نمادهای وغدیر و فخوز بیشترین تاثیر مثبت را ایجاد کردند.
بورس تهران معاملات بهمن ماه را در فضای پیچیدهای پشت سر گذاشت تا شاخص کل پس از هفت ماه اولین ریزش ماهانه خود را ثبت کند. نوسانات نرخ ارز یکی از مهمترین مولفههایی بود که طی معاملات این ماه به دقت از سوی سهامداران رصد میشد.
شاخص کل بورس تهران طی معاملات دیروز با رشد ۲۴۵ واحدی (معادل ۲۵/ ۰ درصدی) روبهرو شد و در سطح ۹۸ هزار و ۳۴۸ واحدی قرار گرفت. در این روز، افزایش ارزش سهام شرکتهای صنایع فلزی، معدنی و پالایشی بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص کل بر جای گذاشت.