گمرک جمهوری اسلامی ایران طی گزارشی، آمار تجارت خارجی چهار ماهه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد که براساس آن امارات متحده عربی بزرگترین مبدا واردات کالا به کشور است.
از ابتدای فروردین تا ۲۳ تیرماه امسال، ۲۰ میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه به منظور توسعه صادرات و کنترل واردات، اصرار بر جلوگیری از ورود کالاهایی دارد که مشابه تولید داخلی دارند.
به گفته کارشناسان تجارت با ارز کشور صادرکننده یا تجارت از طریق مبادله کالا با کالا نمیتواند تاثیر مثبتی در بازار و قیمتها داشته باشد و تجار ایرانی با این روش از تجارت آشنایی چندانی ندارند.
معاون گمرک ۷ دستورالعمل جدید را برای کاهش رسوب کالا ابلاغ کرد که از جمله آن می توان به این اشاره کرد که در صورت مردودی کالا، صاحب کالا حداکثر ۳ ماه مهلت برای مرجوع کردن کالا دارد.
با تصویب دولت، ویرایش یا تمدید ثبت سفارش تا پایان سال ۱۳۹۸ برای اظهار کالاهای گروه چهار (به استثنای خودرو) به صورت بدون انتقال ارز با تایید منشاء ارز از سوی بانک مرکزی بلامانع است.
وزیر صمت اظهار داشت: در سال ۹۷ شاهد کاهش ۳۰ درصدی واردات کالاهای مصرفی به کشور بودیم که با ادامه داخلیسازی کالاهای مورد نیاز کشور روند کاهشی واردات تداوم خواهد یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامهریزی برای کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کشور تا سال ۱۴۰۰ خبر داد که بخشی از آن در اجرای میزهای تعمیق ساخت داخل دنبال میشود.