گزاره رایجی در میان عموم وجود دارد با این مضمون که «بالا بودن نرخ سود بانکی در نقطه مقابل حمایت از تولید داخلی است». اما این گزاره تا چه اندازه واقعی است؟
در شرایطی که بانکداری نوین در دنیا به سوی الکترونیکی شدن و ارزهای رمزپایه پیش رفته و بانک های بزرگ دنیا از تعداد شعب خود میکاهند،تعداد شعب بانکی در ایران به یکی از بزرگترین معضلات سیستم بانکی تبدیل شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام راهبردهای سال ۹۷ گفت: دیگر موسسه مالی غیرمجازی در کشور وجود ندارد و تمام دغدغه من این است که مشکل بخشی از سپرده گذاران که ماندهاند را حل کنم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:طرح ها و لوایح اصلاح قانون بانکداری اسلامی در این کمیسیون مراحل نهایی خود را می گذراند و در سالجاری اصلاح انجام خواهد گرفت.
به نظر می رسد فینتکها و نوآوریهای مالی میتوانند در خدمت نظام بانکداری و مالی اسلامی درآمده و امکان نظارت بر تراکنشهای بانکی را با کمترین هزینه ممکن فراهم آورند.
کنگره مکزیک لایحه قانونمند کردن بخش فین تک را تصویب کرد که ایجاد رقابت در میان بانک ها را به همراه خواهد داشت و مقدمه ای برای مدل بانکداری باز محسوب می شود.
پورمحمدی با انتقاد از کاهش میزان عقود مشارکتی از سوی بانکها، گفت: بانکداری ایرانی یک پدیده وارداتی است، بنابراین وقتی که ارتباطش با دنیا قطع است، نشاط خود را از دست داد.
تحرک بانکها برای جذب سپرده با نرخهای بالاتر از مصوب شورای پول و اعتبار دوباره کلید خورده و تماستلفنی کارمندان شعب با مشتریان خاص،حکایت ازآن دارد که باز هم پای نرخهای جذاب سود در میان است.
بانکهای با اهمیت سیستمی موسساتی هستند که در صورت بروز بحران (به واسطه ویژگیهایی همچون اندازه، سهم بازار و غیره) تاثیرات مهمی بر شرایط اقتصاد کلان دارند.