در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته تا حدودی میزان عرضه در بازار افزایش و به دلیل فشار فروش ایجاد شده، شاخص بورس با بیش سه هزار واحد افت به معاملات پایان داد که این موضوع، زمینهساز تردید درباره روند حرکت شاخص و احتمال قرار گرفتن بازار در مسیر اصلاح شده است.
بورس اوراق بهادار تهران، سال ۹۸ با ثبت رشد ۱۸۷درصدی شاخص کل ، شاگرد اول اقتصاد کشور شد ؛ مساله ای که انتظارات در سال جدید را از بازار سرمایه افزایش داده است.
شاخص کل بورس با صعود ۳۲۶۰ واحدی فاصله خود تا قله تاریخی را به حدود سه درصد رساند. فروکش بدبینیهای سیاسی در کنار پتانسیلهای داخلی شرکتها بهویژه در فصل مجامع مهمترین محرکهای این رشد بودند.
مسیر پرشتاب صعود بورس تهران در هفته گذشته نیز ادامه پیدا کرد. شاید کمتر کسی انتظار رشدهای پیاپی شاخص سهام را داشت با این حال مطابق با انتظارات و همانطور که در گزارشهای «دنیای اقتصاد» در بهمن و اسفند گذشته اشاره شده بود سهام پتانسیل ویژهای را برای صعود دارا است.
طی روزهای اخیر شاهد تداوم سیر صعودی بورس تهران بودیم. مطابق روال معمول، حرکت رو به رشد قیمت سهام همواره با حضور پررنگ سهامداران حقیقی در معاملات توام بوده است. بررسی آمار مشارکت سهامداران خرد طی سالهای ۹۶ ، ۹۷ و همچنین معاملات چند روز اخیر در سال جدید گویای مشارکت فزاینده از سوی این دسته از معاملهگران است.
بورس تهران در جریان دادوستدهای دیروز سیمای سبزپوشی را به نمایش گذاشت. پس از ثبت معاملات کمرمق در دو هفته اخیر و نوسان کمدامنه قیمتها، شاخص اصلی بورس تهران در روز گذشته، ضمن صعود ۱۴۶۳ واحدی، بار دیگر در ارتفاع ۱۶۴ هزار و ۴۷۰ واحد ایستاد.
شاخص کل بورس تهران در حالی دومین هفته اسفندماه را با ثبت افت ۵/ ۱ درصدی پشت سر گذاشت که خالص جریان نقدینگی نیز به نام معاملهگران عمده بازار رقم خورد. به این ترتیب در هفته منتهی به ۱۵ اسفندماه، بیش از ۵۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نقدینگی از سبد سهام معاملهگران خرد بازار خارج و به پرتفوی حقوقیها منتقل شد.
قیاس بازدهی بازارهای مختلف از جمله مبانی تصمیمگیری سرمایهگذاران در رابطه با مقصد بعدی نقدینگی است. روند بازارها از ابتدای دهه ۹۰ نشاندهنده سودهای عجیبی است.
شاخص کل فرابورس ایران طی هفته گذشته، با رشد بیش از ۴/ ۵ درصدی به کانال ۲ هزار و ۱۰۰ واحدی دست یافت و هفته جاری را با تجربه صعود آنی حدود ۳۰ واحدی آغاز کرد. با این حال، تاثیرات مثبت عوامل اقتصادی نظیر رشد قیمتهای جهانی فلزات پایه، مغلوب عامل غیراقتصادی تعویق تصویب لوایح FATF شد و سهام با تقاضای کم و میل به فروش معاملهگران مواجه شد.
همانطور که انتظار میرفت فضای مثبت شاخص کل فرابورس ایران، در دومین روز معاملاتی اسفند ماه نیز ادامه پیدا کرد و این نماگر با رشد بیش از ۳۸ واحدی (بیشترین میزان رشد از ۱۲ آذرماه) در سطح ۲/ ۲۰۲۸ واحد ایستاد. این بیشترین سطح شاخص این بازار از ۷ آبان ماه به شمار میرود.