قیمت نفت تحت تاثیر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا که چشم انداز موج دوم شیوع اپیدمی در بزرگترین مصرف کننده نفت و سوخت جهان را برانگیخت، در معاملات روز جمعه به روند نزولی شب گذشته ادامه داد و کاهش بیشتری پیدا کرد.
قیمتهای نفت در معاملات روز سهشنبه بازار جهانی با انتظار معاملهگران برای روشن شدن نتیجه مذاکرات آتی اوپک پلاس درباره تمدید کاهش تولید به میزان فعلی، افزایش پیدا کرد.
با توجه به ناآرامی های موجود در شهرهای مختلف بزرگ آمریکا در اعتراض علیه خشونت پلیس، شرایط بازار قابل توجه است. ارزش دلار آمریکا با امید به کاهش درگیری ها بین چین و آمریکا به پایین ترین حد خود در ۱۱ هفته گذشته رسید.
بازار جهانی معاملات این هفته خود را پرنوسان به پایان رساند. در ابتدی هفته، به سبب نگرانیهای ناشی از ویروس کرونا و در نتیجه کاهش تقاضا، قیمت نفت نزولی شد. در واقع قرنطینه در اکثر کشورهای دنیا برای جلوگیری از شیوع کرونا سبب شده تا سطح فعالیتها در صنعت پایین دست کاهش محسوسی را تجربه کند و حتی بسیاری از کارخانه تعطیل شوند یا نرخ عملیات خود را کاهش دهند....
در حالی که نگرانی ها در مورد تداوم مازاد عرضه و افت شاخص های اقتصادی ناشی از بحران کرونا موجب شده تا تاثیر کاهش تولید نفت توسط برخی تولیدکنندگان بزرگ کم اثر شود، قیمت نفت روز دوشنبه شاهد کاهش حدود یک دلاری بود.
قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر آغاز کاهش تولید نفت از سوی تولیدکنندگان برای جبران افت تقاضا در بحران پاندمی کرونا و همچنین رشد کمتر از حد انتظار ذخایر آمریکا، افزایش یافت و به روند رشد روز گذشته ادامه داد.
اثرات منفی همه گیری بیماری کرونا بر زندگی بشر انکار ناپذیر است. این بیماری بر جنبه های مختلفی از زندگی عادی مردم تاثیر گذار بوده تا جایی که ارتباط بین انسانها را با مشکل مواجه کرده است. واکنش های اجتماعی به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار گرفته اند و به طبع آن موجب کاهش مراودات مالی در سطح ملی و بین المللی شده اند.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه پس از این که کاهش اضطراری نرخهای بهره آمریکا نتوانست بازارهای مالی وحشت زده از شیوع سریع اپیدمی کرونا را آرام کند، به روند نزولی اخیر خود ادامه داد.
گزارش اخیر شرکت حقوقی "هاینس و بون" نشان داد که ورشکستگی تولیدکنندگان نفت و گاز، شرکتهای خدمات میدان نفتی و بخش میان دستی در آمریکای شمالی به سطح نگران کنندهای افزایش پیدا کرده است.