تلاش بازارهای آسیایی برای باقی ماندن در مدار مثبت با فراز و نشیب های متعددی همراه بود و تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای افزایش نرخ بهره در هاله ای از ابهام قرار دارد.
قیمت نفت در ماه میلادی جاری که معاملهگران نسبت به وجود عرضه کافی در بازار تا پایان سال و اوایل سال آینده اطمینان بیشتری پیدا کردند، افت قابل توجهی پیدا کرد.
در حالی که پیش بینی می شود به دلیل بروز جنگ تجاری، قیمت بالای نفت و کاهش ارزش پول های ملی، از شدت رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ کاشته شود کارشناسان معتقدند این بدان معنا نیست که قیمت طلای سیاه هم به همین میزان افت میکند.
پس از این که آمریکا و کانادا برای حفظ قرارداد سه جانبه نفتا توافق کردند، دلار کانادا، پزوی مکزیک، شاخصهای سهام آمریکا و بسیاری از بازارهای سهام جهان رشد کردند.
راهکار بی اثر کردن کامل تحریم های آمریکا، پالایش نفت و صادرات فرآورده های آن به جای تداوم خام فروشی است. در این صورت، تنوع محصولات تولیدی و تعداد و تنوع مشتریهای جهانی افزایش مییابد و امکان رهگیری مشتریان و درآمدها از بین می رود.
در حالی که به دلیل عملکرد ضعیف بازارهای بورس جهان قیمت نفت خام آمریکا کاهش یافته، قیمت نفت برنت به دلیل عوامل ژئوپلتیک، از جمله اعتراضات خشونت بار در عراق با افزایش همراه بود.
در حالی که به دنبال کاهش سطح ذخایر نفت خام آمریکا به پایین ترین رقم ها از سال ۲۰۱۵ تاکنون و همچنین تشدید جنگ تجاری میان امریکا و چین و تضعیف اقتصادی بازارهای نوظهور بازار نفت به توازن نسبی رسیده است، قیمت نفت امروز نسبتا ثابت بود.
در حالی که به دلیل نگرانی ها از طرح مسائل تجاری توسط دونالد ترامپ با دولت ژاپن، ارزش دلار در برابر ین کاهش یافته است و در شرایطی که بازارها خود را برای دور جدید تعرفه های آمریکا علیه کالاهای چینی آماده کرده اند، قیمت طلا امروز افزایش یافت.
در حالی که عرضه نفت اوپک و آمریکا افزایش یافته است، قیمت نفت امروز با کاهش مواجه بود، هرچند که انتظار کاهش تولید نفت ایران پس از آغاز اجرای تحریم های آمریکا در ماه نوامبر موجب شده تا افت قیمت ها چندان محسوس نباشد.
تشدید نگرانی ها از تاثیر منفی جنگ تجاری بر تقاضا برای انرژی موجب شد تا قیمت نفت روز جمعه کاهش یابد،هرچند که تحریم های پیش روی آمریکا علیه صادرات نفت ایران و کاهش تولید نفت ونزوئلا مانع از افت بیشتر قیمت ها شد.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: بازار جهانى نفت در دنیاى کنونى سخت پیچیده شده است. عوامل مهم ساختارى و فراساختارى و ژئوپلیتیکى بازار را تحت تاثیر قرار دادهاند از همین رو کلیه بازیگران در هر دو سوى بازار لازم است همکارى کنند.