قیمت نفت به دنبال اعمال فشار مجدد رئیسجمهوری آمریکا بر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای افزایش تولید نفت خام با هدف کاهش قیمت بنزین، سه درصد کاهش یافت.
نظرسنجی پلاتس نشان داد کاهش بیش از حد تولید عربستان سعودی و قطع برق در ونزوئلا باعث شد تولید نفت خام اوپک در مارس ۵۷۰ هزار بشکه در روز نسبت به فوریه کاهش پیدا کند و به ۳۰.۲۳ میلیون بشکه در روز برسد که پایینترین میزان در بیش از چهار سال گذشته به شمار میرود.
نظرسنجی پلاتس از مقامات صنعتی، تحلیلگران و آمارهای کشتیرانی نشان داد با ادامه کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی و افت تولید ونزوئلا تحت تحریمهای آمریکا، تولید نفت اوپک در ماه فوریه ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که کاهش تولید اوپک و متحدانش در ماه جاری احتمالا مانع کاهش قیمت نفت می شود ولی به تعادل رسیدن بازار نفت طول خواهد کشید .
کاهش تولید نفت که اخیرا میان اوپک و متحدانش توافق شده است، بازارهای نفت جهانی را در نیمه اول سال ۲۰۱۹ متعادل خواهد کرد اما پس از آن ممکن است به اقدامات جدی تری در این زمینه نیاز باشد.
عدم شفافیت اوپک در مورد میزان کاهش تولید هر یک از اعضا، در بین تاجران نفتی مشهور شده است، اما روز جمعه، بالاخره این گروه یک ایده جامع در مورد برنامه خود ارائه داد.
بر اساس گزارش رویترز، نگرانیها نسبت به اشباع عرضه و تکرار اتفاق مشابه سال ۲۰۱۴ که به ریزش قیمتهای نفت منجر شد، باعث شده است اوپک کاهش تولید به میزان یک تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ را بررسی کند.
تولید نفت اوپک در سپتامبر، ۱۳۲۰۰۰ بشکه افزایش یافته و به ۳۲۷۶۱۰۰۰ بشکه در روز رسیده، اگرچه هنوز ۶۵۰۰۰۰ بشکه در روز از رکورد تولید تاریخی آن که در اکتبر ۲۰۱۶ ثبت شد، کمتر است.
یافتههای نظرسنجی بلومبرگ نشان داد تولید نفت اوپک در ماه میلادی گذشته در شرایطی که عرضه ایران در آستانه بازگشت تحریمهای آمریکا محدود شده است، افزایش پیدا کرد.
نماینده ایران در اوپک گفت: حذف کامل صادرات نفت ایران برای آمریکا دشوار خواهد بود زیرا بازار نفت دچار محدودیت عرضه است و تولیدکنندگان رقیب نمیتوانند این کسری را جبران کنند.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: بازار جهانى نفت در دنیاى کنونى سخت پیچیده شده است. عوامل مهم ساختارى و فراساختارى و ژئوپلیتیکى بازار را تحت تاثیر قرار دادهاند از همین رو کلیه بازیگران در هر دو سوى بازار لازم است همکارى کنند.
اوپک در گزارش ماهیانه جدید خود به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد، میزان تولید نفت ایران در ماه جولای با ۵۶ هزار و ۳۰۰ بشکه کاهش نسبت به ماه ژوئن به ۳ میلیون و ۷۳۷ هزار بشکه در روز رسیده است.