بورس تهران این هفته را با رشد پیاپی قیمتها به پایان رساند. شاخص کل این بازار روز گذشته در ادامه روند صعودی خود با رشد ۳۲۷ واحدی (۳۳/ ۰ درصدی) مواجه شد.
نماگر بورس تهران در هفته جاری برای ۵ روز متوالی، معاملات مثبتی را تجربه کرد و با رشد ۲ هزار و ۷۳۸ واحدی ضمن ثبت یک رکورد تاریخی دیگر در آستانه فتح کانال جدید ۹۹ هزار واحدی قرار گرفت.
عملکرد مثبت شرکتهای حاضر در بورس سبب شده شاخص همچنان بر مدار رونق حرکت کند و تلاطم های روزهای اخیر که ناشی از رفتار هیجانی برخی از سهامداران است، ادامه دار نخواهد بود و از همین اواسط هفته شاهد پیشتازی تقاضا به عرضه بودیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: عرضه بخشی از گندم کشور از سال آینده در بورس کالا، آغاز یک تحول و اصلاح در نظام خرید تضمینی است و بدون شک در صورت عمل همه نهادها به وظایف خود شاهد رضایت کشاورزان، کاهش هزینه دولت و رشد کیفیت گندم خریداری شده خواهیم بود.
در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس متاثر از معاملات مثبت نمادهای فملی، تاپیکو، فولاد، فارس و پارسان با رشد حدود ۶۵۳ واحدی به ارتفاع ۹۸,۵۹۷رسید که در این بین نمادهای شپنا، شخارک و رمپنا بیشترین تاثیر منفی را ایجاد کردند.
چهار دلیل افزایش نرخ ارز، کاهش سود سپرده های بانکی، بهبود عملکرد صنایع در گزارش های دوره ای و رشد قیمت های جهانی باعث شده است در سه ماهه گذشته بازار سرمایه بازدهی بالاتری را نسبت به سایر بازارها ثبت کند و جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشد .
وضعیت بودجه عمرانی، نرخ ارز، عرضههای اولیه دولت و زمانبندی آنها، انتشار اوراق توسط دولت و نگرانی درباره سر رسیدهای احتمالی اوراق و ریسکهای همیشه تحمیل شده از سوی سیاستگذاران به بازار سرمایه، بخشی از دغدغههای اهالی بازار است.
بورس اوراق بهادار تهران دیروز در بازگشایی بازارهای جهانی شاهد جهش شاخص سهام بود. همزمان با بازگشایی بازارهای جهانی و رشد دوباره بهای نفت و فلزات، قیمت عمومی سهام رشد کرد و نماگر بازار سهام رشد چشمگیری را به ثبت رساند.
وضعیت بودجه عمرانی، نرخ ارز، عرضههای اولیه دولت و زمانبندی آنها، انتشار اوراق توسط دولت و نگرانی درباره سر رسیدهای احتمالی اوراق و ریسکهای همیشه تحمیل شده از سوی سیاستگذاران به بازار سرمایه، بخشی از دغدغههای اهالی بازار است.
بورس کالا با ایجاد توازن در بازارها به طور مستقیم و غیر مستقیم در بهبود توزیع درآمدها و کاهش نرخ فقر در مناطق مختلف و قلمروهای مختلف بازار اثر گذار است.
بررسی روند پیدایش و تکامل بورسهای کالا در جهان حاکی از آن است که ظهور و بسط فعالیتهای این گونه بازارها در عرصه اقتصاد کشورها از قرن ۱۹ به بعد در پی پاسخگویی به برخی از نیازمندیهای اقتصادی و رفع برخی تنگناها و موانع در بازار کالاها بوده است.