رشد اقتصادی و افزایش آن در سطحی معقول از اهداف اصلی دولت سیزدهم است. در همین راستا رییس جمهوری از برداشته شدن گامهایی مناسب در جهت تحقق رشد پنج درصدی تولید ناخالص داخلی سخن گفته است. سوال این است که این گامها کدامند و تا چه حد پیش رفتهاند؟
بازار بدون توجه به نرخ کالاهایی که شامل قیمتگذاری دستوری است راه خودش را میرود و خریداران اغلب ناگزیرند نیاز خود را به قیمت حتی بالاتر از نرخهای اعلامی تهیه کنند. بنابراین، رانتهای قیمتی ناشی از قیمتگذاری دستوری فقط به مجموعه گروهها و افراد محدود میرسد در حالیکه زیان قیمتگذاری عمدتاً به عموم مردم میرسد.
سامانه جدید برگزاری آزمونهای حرفه ای بازار سرمایه از روز شنبه ۱۰ مهر ماه سال جاری برای ۷۵۰ نفر از داوطلبانی که آزمون آنها در دورههای گذشته لغو شده بود، باز و به صورت آزمایشی فعال میشود.
بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهکهای مختلف هزینهای، فاصله تورمی دهکها در شهریور به ۴ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٥.٤ درصد) ١.٤ واحد درصد کاهش داشته است.
در صورتیکه بخواهیم از بازار سرمایه حمایت ویژه داشته باشیم، نیاز به تزریق پول و حمایت های غیر موجه از لحاظ اقتصادی نیست بلکه باید در جهت اجرای طرح لغو قیمت گذاری گام مؤثر برداشته شود تا شاهد متحول شدن صنایع در کشور باشیم.
نرخ بهره بین بانکی در چند ماه اخیر روندی صعودی در پیش گرفته و اکنون در آخرین تغییرات خود به ۱۹ درصد رسیده است. به عقیده کارشناس نرخ بهره بین بانکی درنهایت اثر همگرا بر نرخ سپرده بانکی و از طرفی دیگر واکنشی واگرا به بازارسرمایه دارد.
کانون عالی کارفرمایی ایران که به موجب ماده ۱۳۱ قانون کار بالاترین نهادکارفرمایی ایران محسوب میشود ، در آخرین مجمع عمومی خود که در ۱۶ شهریور ماه برگزار شد، اعضا هییت مدیره این نهاد کارفرمایی را از بین ۸۰۰ تشکل صنفی کارفرمایی کشور عضو انتخاب نمود.
اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین جلسه هیئت نمایندگانش به مرور وضعیت برخی شاخصهای کلان در اقتصاد ایران پرداخت که نشان دهنده بهبود نسبی در برخی حوزهها و نگرانی در برخی از دیگر بخشها دارد.
نماینده شرکت ملی نفت در بورس انرژی با اشاره به تجربه عرضه نفت خام در بورس انرژی گفت: اگر این کار در فاز جدید با همان کیفیت قبلی انجام شود، فقط در حد یک کار شعاری باقی خواهد ماند.
چالش های شرکت ها، موسسات تولیدی، کارآفرینان و صنعت گران ایرانی با سیستم بانکی ناکارآمد، مفسده زا و سودجوی کشور، بسیار گسترده است و علی رغم انتشار صدها گزارش در این خصوص در رسانه ها، دولت قبل، هیچ تدبیر مشخصی برای مهار ربا خواری به زعم برخی منتقدان، «وحشیانه» سیستم بانکی کشور، ارائه نکرد.