بورس اوراق بهادار تهران روز چهارشنبه درخشان ترین روز کاری در ۵۰سال عمر خود را از نظر مقدار رشد شاخص تجربه کرد. در بازار روز چهارشنبه معاملهگران با خوشبینی نسبت به حذف رانت فروش محصولات نفتی و فولادی و در حالی که همچنان رانت فروش محصولات پتروشیمی باقی مانده بود، معاملات خود را آغاز کردند. این مساله به رشد قابل ملاحظه شاخص کل منجر شد.
استفاده از هر راهکاری که منجر به کاهش هیجانات و رفتارهای غیر کارشناسی در بازار سرمایه شود، به رشد بلندمدت بازار کمک می کند. یکی از این ابزارها، مهار فشار تقاضا روی سهام بنگاه ها است که به ایجاد رشد پایدار بلندمدت برای آن شرکت منجر می شود و شرکت ها با نوسانات کوتاه مدت کمتری مواجه شوند.
شاخص کل فرابورس ایران که از ۱۵۷۹ واحدی در آخرین روز کاری هفته گذشته به قله تاریخی ۱۷۷۱ واحدی در پایان هفته جاری صعود کرد، بازدهی خود را از آغاز شهریورماه به ۱۴ درصد و از ابتدای سال به ۶۲ درصد رسانید.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه خود هشدار داد که قیمتهای نفت ممکن است به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کند؛ مگر اینکه سایر تولیدکنندگان، عرضه کمتر از سوی ایران و ونزوئلا را جبران کنند.
مدیرعامل تامین سرمایه سپهر گفت: تقویت و تعامل بین بازار پول و سرمایه فرصت هایی را فراهم می کند که براساس آن رشد و توسعه اقتصاد با سرعت بیشتری حرکت میکند و پوشش تغییرات نرخ ارز یکی از این موارد است.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به پیش بینی سود ۵ هزار میلیارد برای سهام عدالت در سال ۹۶، گفت: با بازگشایی مجدد سامانه سهام عدالت حدود ۴۰ هزار نفر در ظرف مدت ۱۰ روز به سامانه سهام عدالت شماره شبا ارائه کرده اند و با این وجود آمار کلی به ۴۰ میلیون نفر رسید.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس بر ضرورت توزیع ارز حاصل از صادرات در بازار ثانویه تاکید کرد و گفت: با تمهیدات انجام شده، سیگنالهای منفی بازار غیررسمی بر قیمت ارز کاهش مییابد.
روز گذشته شاخص کل فرابورس ایران با رشد ۷/ ۹ واحدی (معادل حدود ۶/ ۰ درصد) بر سطح ۱۶۹۶ واحد ایستاد. جهش نماگر بازار در دقایق ابتدایی معاملات دیروز، آن را از مرز سطح یک هزار و ۷۰۰ رد کرد. اما فشار فروش تعدادی از نمادهای زیرمجموعه گروه محصولات شیمیایی و فرآوردههای نفتی مانع از رشد بیشتر شاخص کل شد.
در جریان بازار امروز شاخص فرابورس با رشد ۹.۷ واحدی به ارتفاع ۱,۶۹۶ واحد رسید در این میان نمادهای ذوب، هرمز، میدکو و ارفع بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص گذاشتند.
وزیر اسبق صنعت گفت: از زمانی که قیمت ارز از ثبات خارج میشود تا وقتی دوباره به ثبات برمیگردد، ۷ فاز را باید طی کند که در فاز پنجم قرار داشتیم و در حال حرکت به فاز ششم ارزی بودیم اما از آنجا که فاز پنجم خوب مدیریت نشد، دوباره کار از دست خارج شد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ما اعتقاد داریم اشتغال مهمترین مسأله کشور است و یکی از برنامههای ما در سال ۹۷ کاهش مالیات بخش تولید از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد است.