بازار سرمایه از جمله بخش های مهم اقتصادی هر کشوری است و می تواند در صورت تحقق پیش نیازها و بسترهای لازم، کارکردهای مناسبی در عرصه اقتصاد ملی داشته باشد. حضور بازیگران اصلی اقتصاد یعنی دولت، سرمایه گذاران و بنگاه ها و شرکت های اقتصادی با اهداف و سلایق مختلف در بازار سرمایه از جمله ویژگی های مهم این بخش از اقتصاد است.
در روز گذشته شایعهای درخصوص قطعی موقت معاملات آپشن (اختیار معامله) در برخی از شبکههای اجتماعی دست به دست شد. اما بررسیها نشان میدهد در روند این معاملات نه تنها هیچ گونه خللی ایجاد نشده؛ بلکه حجم معاملات نیز در این روز افزایش داشته است.
برآوردها از سیاست دولت در بورس نشان میدهد با عرضه دارادوم بهعنوان صندوق سرمایهگذاری شامل سهام خودروسازان و شرکتهای تولیدکننده فلزات و داراسوم بهعنوان صندوق سرمایهگذاری پالایشگاهها، در مجموع ۱۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی خواهد شد.
در حالیکه مشوقهای مالیاتی برای بورسی شدن شرکتها در امسال درنظر گرفته شده و ورود سازمان مالیاتی نیز به پروندههای سالهای ماقبل ۱۳۹۸ تمامی شرکتهایی که در امسال در بورس پذیرش میشوند، ممنوع شده است
طبق زمانبندی اعلامی از سوی پتروشیمی جاده شازند، قرار بوده که روزگذشته سهامداران از طریق فضای وب، به تماشای مجمعی بنشینند که فقط برفک عاید آنها شد اما؛ دست به گیرندهها نزنید که ماشین حسابرس بر سر دوراهی شازند_خنداب پنچر شد.
از آنجایی که متولی صندوق های قابل معامله وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت خانه های مربوط هستند، هر زمان که آن ها اعلام آمادگی کنند بورس تهران هم اقدامات لازم را در جهت حضور این صندوق ها در بورس انجام می دهد.
یک متخصص اقتصاد مالی با بیان این که دولت میخواهد بورس مثبت باقی بماند و این رویه تا زمانی که بازار موازی جدید ایجاد نشود ادامه خواهد داشت پیشنهاد راه اندازی بورس ارزی را مطرح کرد.
زارع گفت: کاهش هزینه معاملات، موجب افزایش حجم معاملات و سرمایهگذاری در بازار سرمایه می شود. این موضوع موجب تداوم استقبال از بورس می شود و سرمایهگذاران بیشتری را جذب خواهد کرد.