با اعلام رسمی خبر توافق هسته ای ایران، اتفاق ویژه ای در بازار نفت نیفتد چرا که ایران یک شبه نه می تواند تولید خود را افزایش دهد و نه مشتری خاصی برای تولیدات خود پیدا کند.
یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به تشریح ضرورتهای اقتصاد کشور در دوران پسا تحریم پرداخت و گفت: باید برای پولهای آزاد شده کشور بعد از دوران تحریم برنامه ریزی منسجمی داشته باشیم و این پول ها را به سمت تولیدات صادرات محور و پروژههای زیربنایی سوق دهیم.
رئیس اتاق تهران با بیان اینکه صنعت کشور همچنان بیرونق است و رکود را تجربه میکند، گفت: خوشبینانه ترین پیشبینی برای رشد اقتصادی امسال، دستیابی به رشد ۰.۶ درصدی است.
در سومین نشست کمیسیون انرژی و محیطزیست اتاق تهران علاوه بر آنکه اخبار و اتفاقات این روزهای حوزه انرژی مطرح شد، برنامههای و اولویتهای کاری دو ساله کمیسیون نیز بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت و پس از چکشکاری دوباره این سند، ۱۱ بند به عنوان برنامههای این کمیسیون مورد توافق اعضا قرار گرفت.
در آستانه دستیابی احتمالی ایران و ۱+۵ به توافق جامع هستهیی، پاسخ به اینکه اقتصاد پس از لغو تحریمها دچار چه تغییر و تحولی خواهد شد، از جذابیت لازم برای طرح با اقتصاددانان و فعالان اقتصادی برخوردار است.
تجار میگویند که از سرازیری ورود ارزهای بلوکه شده و نفتی در اقتصاد ایران هراس دارند و بر این باورند اگر موج حضور دلارهای جدیدالورود در اقتصاد ایران هدایت نشود، سونامی آن بیش از تحریم مخرب خواهد بود.
رییس کنفدراسیون صادرکنندگان از کاهش چهار درصدی صادرات غیرنفتی در سال جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد. محمد لاهوتی با اعلام وجود برخی مشکلات در راه صادرات کالا از جمله پرداخت عوارض عنوان کرد که رفع تحریمها ارتباطات سنتی اقتصادی با شرکای قدیمی را احیا خواهد کرد اما مشکلات ساختاری اقتصادی ایران با رفع تحریمها برطرف نخواهد شد.
همزمان با انجام مذاکرات هستهای موجی تازه از گمانهزنی در مورد آینده اقتصاد ایران آغاز شده است و فعالان بخش خصوصی اعتقاد دارند، در دوران پساتحریم اقتصاد ایران برای خروج از رکود باید به سمت توجه بیشتر به بخش خصوصی برود.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران از افزایش مدت اعتبار کارتهای بازرگانی در آینده خبر داد و گفت: صدرو کارتهای بازرگانی سه ساله و پنج ساله در دستور کار اتاق بازرگانی است و سهولت در سرعت بخشیدن به صدور کارت بازرگانی را پیگیریمیکنیم.
دومین نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران یک مهمان ویژه داشت. در این نشست که صبح امروز برگزار شد، اعضای کمیسیون میزبان رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بودند و در فرصتی که داشتند پای سخنان محمد فطانتفرد نشستند و در عین حال نظرات و راهکارهای خود را در حوزه بازار سرمایه به گوش وی رساندند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از ارائه فهرست جدیدی شامل ۲۱۸ قلم کالای تولید داخل به هیأت دولت خبر داد و گفت: در صورت تصویب این فهرست، از واردات این کالاها توسط دستگاههای دولتی و یا پیمانکاران آنها جلوگیری خواهد شد.
مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی با بیان اینکه بسیار ی از مطالب را باید برای بعد از اینکه نتایجی حاصل شد بیان کرد، گفت:پشت صحنه تصمیم گیری های اقتصادی بعدها گفته میشود.
براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از ارزش واردات و صادرات کالاهای اساسی و صنعتی مهم در سال ۹۳، واردات کالاهای اساسی در حالی نسبت به سال ۹۲ با افت ارزشی همراه بوده که صادرات این اقلام طی این دوره رشد قابلتوجهی را ثبت کرده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات عنوان کرد: تحریمها تنها مانع توسعه تجارت ایران نیستند، بلکه نبود تعرفههای ترجیحی، بالا بودن هزینههای تولید و عضویت نداشتن در WTO در مسیر تجارت ایران مانع ایجاد کرده اند و البته وجود این موارد ربطی به تحریمها ندارد.
«تنظیم رابطه بنگاه و دولت مدتهاست که در کشور ما دچار مشکل شده است و نتیجه آن را میتوان در انباشت مطالبات پیمانکاران از دولت و بدهیهای معوق به نظام بانکی به عینه مشاهده کرد.»
کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران دومین نشست خود را با حضور نمایندگان برخی از تشکلها و مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برخی سازمانهای تابعه این وزارتخانه برگزار کرد.