تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۳۳
جالب است ۰
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات و مسایل کنونی و خروج از سفته بازی در بازار ارز و طلا، تقویت بازار سرمایه است.
نقش بازار سرمایه در برون‌رفت از مشکلات اقتصادی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، حامد سامانی با اشاره به شعار امسال که رونق تولید است، گفت: بازار سرمایه یکی از مولفه‌های مهم رونق تولید و تحقق شعار امسال است که از این طریق می‌توان نقدینگی ارزان‌تری را در اختیار تولیدکنندگان قرار داد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تلاش‌‌ها برای به صفر رساندن صادرات نفتی ایران اذعان داشت: کشور ما ظرفیت‌های زیادی برای جایگزینی نفت دارد. در این راستا موضوع مشتقات نفتی باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، چرا که ما زیرساخت توسعه صنایع پتروشیمی را داریم.

مدیرعامل شرکت لیزینگ گسترش سرمایه‌گذاری ملی افزود: فراوری برخی از محصولات پتروشیمی کشور به صورت انحصاری در اختیار کشور ما است و امکان تولید و توزیع در منطقه با توجه به توان لجستیک ما وجود ندارد. بنابراین این شرایط فرصت خوبی است که به سمت صادرات بیشتر محصولات فرآوری شده حرکت کنیم که در این راستا در این مسیر بازار سرمایه پتانسیل بالائی برای تامین منابع مالی واحدهای تولیدی دارد.

سامانی با اشاره به اینکه برای تحقق این موضوع نیاز به مولفه‌ای مختلفی است، اظهار کرد: بخشی از این مولفه‌های رشد صادراتی در اختیار تصمیمات حاکمیت است، مجموعه حاکمیت باید در حوزه قوانین و مقررات تسهیل‌گر به تولیدکنندگان داخلی کمک کند، اما برخی از مولفه‌ها نیز در اختیار بازار سرمایه وجود دارد.

وی افزود: با توجه به افزایش هزینه قاچاق به کشور اکنون فرصت جدی برای حمایت از محصولات داخلی فراهم شده و تولید کنندگان داخلی باید از این فرصت تاریخی برای افزایش سهم‌شان در بازار استفاده حداکثری کنند که صد البته زمان و سرعت عمل تولیدکنندگان داخلی برای خروج رقبا در بازار داخلی و همچنین بازارهای صادراتی بسیار موثر است.

وی تشریح کرد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که انرژی ارزان در اختیار تولیدکننده قرار می‌دهیم. انرژی یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در تولید است.اما چرا قیمت تمام شده محصولات داخلی بالا است؟یکی از دلایل آن، پایین بودن راندمان و بهره وری تولید است و علت مهم دیگر، هزینه تجهیز پول از نظام بانکی است.

سامانی گفت: متاسفانه مکانیزم‌های عملیات نظام بانکی به گونه‌ای است که پول گران‌قیمت در اختیار تولید کننده قرار می‌دهد؛ راه برون رفت از این موضوع، تامین مالی ارزانقیمت یا صفر درصد برای بنگاه‌های تولیدی است؛ لذا بازار سرمایه، هم می‌تواند در توزیع ثروت و ایجاد اشتغال در کشور و هم در تامین مالی بنگاه‌ها موثر باشد تا هدف رونق تولید در سال جاری را محقق کند.

سامانی با اشاره به اینکه نشانه‌هایی از افزایش گرایش مردم به بازارسرمایه دیده می‌شود، بیان کرد: شاخص کل بازار سرمایه به مرز 220 هزار نزدیک شده است و تحلیلگران این بازار معتقدند، شاخص تا مرز 240 هزار واحد در مرحله اول صعود خواهد بود.

وی گفت: مولفه‌های دیگری نیز وجود دارد که امیدبخش بوده و نشان دهنده این است که گرایش به تامین مالی بنگاه‎‌ها از طریق بازار سرمایه در حال تحقق است. در این زمینه تولیدکنندگان داخلی می‌توانند با مراجعه به شرکت‌های تامین سرمایه و مشاور سرمایه‌گذاری و استفاده از راهکارهای این شرکت‌ها از ابزارهایی مثل انتشار اوراق یا بازارگردانی استفاده کنند. به نظر می‌رسد آسانترین راه برای تامین مالی با نرخ ارزان قیمت همین باشد.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد تنها راه برون رفت از مشکلات و مسایل کنونی و خروج از سفته بازی در بازار ارز و طلا، تقویت بازار سرمایه است.

سامانی با بیان اینکه بازار سرمایه شاخص اصلی و نشان دهنده اقتصاد کلان کشور است، افزود: بازار سرمایه مسیری است که می‎‌توانیم در آن توزیع متناسبی از ثروت داشته باشیم.

https://sarmayegozarionline.ir/vdcjmaex.uqemazsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین