«از مصائب اقتصاد ایران، برخی تناقض هاست مانند آنکه در عین وجود اقیانوس نقدینگی در بازارهای غیر مولد، در حوزه تولید و کسبوکار قحطی و تشنگی بیداد می کند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،ین وظیفۀ سیاستگذار، قانونگذار و مجری است که تلاش کنند این دو حوزه را به هم متصل کند. اکنون که ظرفیت خوبی در بازار سرمایه برای تامین مالی بخش تولید پدید آمده باید از این فرصت استفاده کرد.
با چهار اقدام ضروری میتوان به هدف جهش تولید و رونق بازار سرمایه رسید:
۱- ترغیب و تسهیل افزایش سرمایۀ شرکتها به ویژه از طریق آوردۀ نقدی و صرف سهام، تا در کنار رونق بازار سهام و بهرهمندی سهامداران از رشد قیمت سهام، شرکتها نیز این این رونق بهرهمند شوند و در فضای تورمی موجود، بتوانند به تامین سرمایه در گردش و هزینههای طرحهای توسعۀ خود مبادرت نمایند.
۲- تعمیق بازار بدهی و توسعۀ تامین مالی از طریق بازار سرمایه با تسهیل انتشار اوراق به ویژه با اتکا به رتبهبندی اعتباری شرکتها، همزمان با بازارگردانی قابل اتکای این اوراق
۳- عمق بخشی به بازار سرمایه از طریق افزایش «درصد شناوری سهام»، که این مهم با ترغیب شرکتهای دولتی و یا با مدیریت دولتی به عرضۀ بیشتر سهام بصورت خرد و همچنین تصویب سیاستها و قوانینی که شناوری سهام را ترغیب نماید ممکن است.
۴- تسهیل فرایند پذیرش شرکتهای جدید در بازار سرمایه و کاهش مراحل اداری سختگیرانه در هیات پذیرش بورسها و افزایش اختیارات بورسها در این زمینه و افزایش هماهنگی سایر سازمانهای موثر در طی فرآیندهای پذیرش، از جمله ادارۀ ثبت شرکتها در ثبت تغییرات شرکتها در این راستا.»