مهرداد بائوج لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بهتر است در بودجه سال 1404 منافع بازار سرمایه لحاظ شود. برای این مهم نیازمند ایجاد مشوق هایی برای سرمایه گذاران بورس هستیم.
گزارش سودآوری، مقادیر تولید، مبالغ فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بازار سرمایه در شهریور ۱۴۰۳ از سوی معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شد.
علی تیموری شندی، مدیر عامل گروه مالی کاریزما گفت: سیاستهای اعمالی بانک مرکزی در مورد نرخهای ارز و بهره هر چند، شتاب نرخ تورم را کنترل کرده اما استمرار آن به شکل فعلی تولید را متوقف و بازار سرمایه را دچار مشکل خواهد کرد.
براساس گزارش معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از میانه فصل بهار تا میانه فصل تابستان امسال، تولید صنایع منتخب بازار سرمایه از جمله خودرو، فلزات اساسی و کانههای فلزی به ترتیب با افت ۲۸، ۳۹ و ۱۵ درصدی روبهرو شده است. این کاهشها عمدتا ناشی از ۴ دلیل اصلی از جمله ناترازی انرژی، تغییرات نرخ ارز، نرخ خوراک و قیمت گذاری دستوری ...
خودروسازان بزرگ کشور در ادامه روند نزولی خود، چهار ماه امسال را نیز با افت تولید پشت سر گذاشتند؛ اتفاقی که سه عامل اصلی شامل کمبود نقدینگی (ریال)، چالش ارز و قطعی برق، آن را رقم زدهاند.
روحاله ایزدخواه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: تصویب قوانین و تصمیمات خلقالساعه از مهمترین موانع رونق معاملات در بازار سرمایه است و امکان پیشبینیپذیری روندهای بازار را غیرممکن میکند.
نتایج یک نظرسنجی رسمی نشان می دهد که فعالیت تولیدی چین در ماه ژوئن برای دومین ماه متوالی کاهش یافته و فعالیت خدمات نیز به پایینترین حد خود در ۵ ماه گذشته رسیده است.
در راستای اجرای دستور رئیس جمهوری مبنی بر جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی به خاطر ناتوانی در بازپرداخت تسهیلات بانکی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامهای از وزیر صمت خواست تا گزارشهای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در صورت مواجهه با مواردی که وصول مطالبات بانکها منجر به تعطیلی احتمالی واحدهای تولید فعال شده است، ارسال شود.
حسین حاتمی نماینده مجلس پیش بینی می کند که در دولت سیزدهم شاهد توسعه بیشتر بازار سرمایه و به خصوص بورس کالا باشیم به طوریکه فضای دولت آینده مبتنی بر توسعه مناسبات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالاها در بورس کالا خواهد بود تا با رویکردی تجربه شده براساس شیوههای علمی، شفافیتی کامل در مبادلات کالایی کشور حکمفرما شود.
«مجتبی اسلامیان» پژوهشگر اقتصادی با اشاره به ضرورت رفع موانع تولید در کشور گفت: تغییر مداوم قیمتها، موانع قانونی، عدم اصلاح نظام مالیاتی و جهت گیری نامناسب سیاستهای پولی و مالی از جمله مهمترین موانع تولید در کشور است.
معاون وزیر نفت گفت: اگر در تولید بنزین خودکفا نمی شدیم، روزی ۲۰ میلیون دلار، ماهانه ۶۰۰ میلیون دلار و در سال ۸ میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات بنزین خارج می شد؛ این در حالی است که در سال گذشته کل واردات کالاهای اساسی ایران ۱۰ میلیارد دلار بود.
هیات دولت برای تامین نظر مجلس شورای اسلامی، آیین نامه اجرایی قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور درباره تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را اصلاح کرد.