بورس تهران چهارمین هفته بهمن ماه را در فضایی برزخگونه به پایان برد. در هفته جاری، شاخص کل پس از افت در نخستین روز هفته توانست این کاهش را در روزهای بعدی جبران کند و در مجموع تقریبا بدون تغییر هفتگی به کار خود پایان داد.
جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله احتمال پیشی گرفتن عرضه از تقاضای نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی، شکایت از دولت ترامپ برای آلودگی نفتی خلیج مکزیک و کسب درآمد ۴۳ میلیارد دلاری روسیه به لطف توافق اوپک نفتی بود.
ونزوئلا درپی کاهش شدید تولید نفت خود که این کشور را وادار ساخته برای تامین خوراک پالایشگاههایش نفت وارد کند، به میزان فزایندهای به روسیه رو کرده است.
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد رشد شاخص کل و بازپسگیری کانال ۹۸ هزار واحدی بود. در بازار دیروز معاملهگران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که در صحنه بازار جهانی قیمتهای جهانی اندکی بهبود یافته بود.
اوپک انتظار دارد تقاضا برای نفت سریعتر از آنچه پیش از این برآورد کرده بود در سال ۲۰۱۸ رشد کند اما از سوی دیگر این سازمان، عرضه بالاتر از سوی سایر تولیدکنندگان به خصوص آمریکا را پیشبینی میکند.
سازمان فروش نفت دولتی عراق (سومو) اعلام کرد صادرات نفت عراق شامل منطقه کردستان در ژانویه به ۳.۷۵۷ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۳.۸۳۹ میلیون بشکه در روز در دسامبر، ۸۲ هزار بشکه در روز کاهش داشت.
در پایان معاملات جمعه به وقت آمریکا (بامداد شنبه)، قیمتهای نفت بیش از ۳ درصد سقوط کردند و قیمت نفت خام آمریکا برای اولین بار از ماه دسامبر به پایین ۶۰ دلار برای هر بشکه سقوط کرد.
وزیران نفتی اوپک هر گونه شایعه درباره پایان زودهنگام توافق کاهش تولید را رد کرده و اعلام کردهاند با وجود بالاتر رفتن قیمتهای نفت، سطح ذخایر جهانی همچنان بالاتر از سطح هدف گذاری شده باقی مانده است تا چنین ایده ای مطرح شود.
مذاکراه برای پیگیری و منعقد شدن قراردادهای نفتی در حالی ادامه دارد که هنوز این مذاکرات به شکل عملی اتفاق نیفتاده و به عرصه اجرا درنیامده است که اصلی ترین دلایل آن برخی موانع خارجی و البته مخالفان داخلی است که از سوی مقامات نفتی به کرات مطرح شده است.
نظارت بر مسیر انتقال نفت عراق به ایران، معامله توتال و قطر پترولیوم، تحریم های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا و همکاری روسیه و سوریه در بخش انرژی، مهمترین عناوین خبرهای جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بود.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی گفت: با شروع نوسانات نرخ ارز شاهد افزایش قیمت ۳۰ تا ۴۰ درصدی فراورده های قیری در کنار کاهش ظرفیت تولید برخی بنگاه های تولیدی هستیم.