«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن پیش از ترک توکیو به مقصد تهران در جمع خبرنگاران اظهار امیدواری کرد که گفت و گو و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران به گونه ای باشد که تنش ها در منطقه خاورمیانه را کم و یا خنثی کند.
قیمتهای نفت که با نگرانی در مورد کند شدن اقتصاد جهان تحت فشار قرار داشت، با افزایش احتمال تمدید کاهش تولید اوپک، تقویت شد و توانست بالاتر از ۶۲ دلار تثبیت شود.
سازمان برنامه و بودجه در برنامه اصلاح ساختار بودجه پیشنهاد داد، به جای تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، یارانه موجود در ارز، از طریق کالابرگ اعتباری و وام سرمایه در گردش به مصرفکننده نهایی و تولیدکننده داده شود.
معاون وزیر خارجه روسیه با غیرقابل قبول دانستن اعمال فشارهای آمریکا بر ایران، یکی از راههای حفظ برجام را، راهاندازی هرچه سریعتر مکانیزم مالی «اینستکس» برای مقابله با مشکلات ایجاد شده از سوی آمریکا برای فروش محصولات نفتی ایران دانست.
با آنکه برخیها به کارکرد اینستکس اعتقاد نداشتند و تصور میکردند این جریان مالی نمیتواند ما را به کالاهای غیرتحریمی برساند، اما بزودی قرار است اینستکس عملیات مالی خود را شروع کند.
در شرایط تحریم علاوه بر بندر چابهار که مورد معافیت قرار گرفته است، مصون بودن بنادر کوچک از تحریمهای یک جانبه آمریکاییها میتواند فرصت بسیار مناسبی تلقی شده که با ایجاد بستر برای پذیرش کشتیها هرچند در سطحی کوچکتر، میتوانند مقداری از بار مورد نیاز کشور را پذیرا باشند.
تارنمای خبری - تحلیلی المانیتور در مطلبی نوشت: اگر "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن در سفر به تهران در پی نجات برجام و یا حتی تسهیل گفتگو میان تهران و واشنگتن باشد، باید نشان دهد که او تنها یک پیغام رسان نیست و چنین چیزی ( کاهش تنش ها ) دست یافتنی است".
تحریم پتروشیمی ایران که اخیرا اعلام و پس از آن اظهارات و تحلیلهای مختلفی در مجامع داخلی و بینالمللی در این باره مطرح میشود، در ابتدا سوال و ابهاماتی را به وجود آورد تا اینکه مسؤولان مربوطه صراحتاً اعلام کردند این موضوع نمیتواند خللی در روند کار ایران در این صنعت بهوجود آورد؛ بسیاری از کارشناسان نیز به این موضوع صحه میگذارند.
یک کارشناس اقتصادی معتقد است در جریان افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوقها، نه تنها تبعیض و شکاف طبقاتی کاهش نیافته بلکه دریافتیهای بالاتر رشد بیشتری داشته است.
تنشهای تجاری و فضای نامطمئن فعلی کماکان خطر زیادی دارد و ریسکهای موجود بر سر راه اقتصاد چین، رشد اقتصادی را پایین خواهند کشید. این تازهترین اظهارات صندوق بین المللی پول در خصوص دومین اقتصاد بزرگ جهان است.