منابع آگاه در اوپک گفتند، به دلیل نگرانی ها از کاهش عرضه نفت ایران و ونزوئلا و همچنین پس از ابراز نگرانی آمریکا مبنی بر رشد بیش از حد قیمت نفت، اوپک ممکن است در ماه آینده میلادی تصمیم به افزایش تولید خود بگیرد.
بورس تهران معاملات نخستین روز از خردادماه را با نوسان صفر درصدی شاخص کل پشت سر گذاشت. نماگر اصلی سهام در پایان معاملات دیروز تنها ۲ واحد رشد کرد و در سطح ۹۵ هزار و ۲۳۰ واحد ایستاد. همزمان، شاخص کل هموزن با افت ۰/ ۱ درصدی، توقف سیر صعودی قیمتها را برای دومین روز پیاپی ثبت کرد.
به اعتقاد برخی از کارشناسان، تک نرخی شدن ارز یک پیشرفت قابل توجه برای رسیدن به بازاری منسجم و متشکل همانند بورس ارز است و از میزان رانت و فسادی که دلار آزاد یا مبادلهای ایجاد کرده بود، میکاهد.
طبق آمار، صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۱ (پیش از تحریمها) دو میلیون و ۵۳۷ هزار بشکه و آخرین میزان صادرات در آوریل ۲۰۱۸ دو میلیون و ۶۹۵ هزار بشکه در روز بوده است.
رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد اوپک به دقت کاهش تولید نفت در ونزوئلا را زیر نظر دارد تا ببیند افت عرضه از سوی این کشور عضو نیازمند اقدام این گروه است یا خیر.
در پایان بازار شاخص کل متاثر از معاملات مثبت نمادهای فولاد، کگل و جم با رشد اندک ۲.۵ واحدی به ارتفاع ۹۵۲۲۹ واحدی رسید که در این میان نمادهای شبریز، شپنا و فملی بیشترین تاثیر منفی را گذاشتند.
سخنگوی دولت از ثبت سفارش ۱۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار کالا در دو ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: میزان صادرات در مقایسه با سال گذشته ۲۸.۵ درصد افزایش و واردات ۱.۷ درصد تقلیل یافته است.
بورس تهران در حالی دوماه از ابتدای سال را به پایان رسانده است که شاهد دو روی متفاوت سکه در این بازه زمانی بوده است. بازار سرمایه که طی این مدت شاهد تحولات سیاسی و اقتصادی بین المللی زیادی بود، در نهایت با افت حدود یک درصد به کار خود پایان داد.
علت اصلی سردرگمی مقامات نفتی درتحولات بازار نفت، وجود ابهام درتبیین تاثیر این تحولات برکشور در شرایط فعلی است و به عبارت ساده تر، نبود پاسخ روشنی به این سوال که آیا روند افزایشی کنونی قیمتهای نفت به نفع ایران است یا به ضرر کشورمان؟
سخنگوی دولت اعلام کرد که از روز اول فروردین ماه سال جاری تا روز ۲۹ اردیبهشت ماه برای ثبت سفارش ۱۰۰ هزار و ۱۹۸ قلم کالا، میزان ۱۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار تخصیص یافته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت «یک عامل درونزای سیاسی» را علت برهم زدن بازار ارز برشمرد و گفت: «حیات کشور تولید است؛ اجازه دهید تولید در کشور نفس بکشد؛ باید برای صادرات تولید کرد و مسیر رونق آن برای صادرات با دلار درمانی میسر است.»
تارنمای 'اورآسیا نت' در مطلبی عنوان کرد: پس از انعقاد توافقنامه میان ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا، ارمنستان به پلی ارتباطی میان ایران و این اتحادیه تبدیل شده است. این توافق فرصت های جدیدی را در راستای منافع دو طرف ایجاد می کند.
مقررات بینالمللی درباره سوختهای مورد استفاده در کشتیرانی ممکن است عرضه بازار نفت را محدودتر کرده و قیمتها را در دو سال آینده به ۹۰ دلار در هر بشکه برساند.